Caparzo Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Witam, mam problem otóż mam kartę Sound Blaster live! 24-bit (ale to nie wazne bo jak probuje na zintegrowanej to to samo) i wlaczajac jakis filmik na stronach w necie youtube albo maxior itp to jest obraz, ale nie ma dzwieku, mam zainstalowane stery do tej muzycznej ze strony producenta specjalnie do tego modelu(tak samo instalowalem do zintegrowanej i nic) oprocz sterow do karty mam tez zainstalowac stery do filmow CCCP i najnowszego ffdshow z 10 grudnia tego roku(probowalem ze starszymi) bo to tez odpowiada za dzwiek, ale i tak nie ma glosu na stronach, probowalem i mozillą i IE, w tych filmach jest glos zeby ktos nie powiedzial, ze moze wybralem takie filmy bez glosu :) Mialem juz ta muzyczna w kompie i dziala, teraz zmienilem procka i plyte i nie wiem, moze to przez plyte? mam asrocka dual vsta, ale zarowno na SB jak i na zintegrowanej to samo, nie wiem o co chodzi :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 No to chyba nie do tego działu, no nie?? Instalowałeś najnowszego Flasha i Shockwave?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Aby było ciekawiej sam mam identyczny problem od pewnego czasu oczywiście najnowszy flash zainstalowałem /reinstalowałem ( chyba z Adobe ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Ja aktualnie mam ten sam problem na Live 5.1, po przeinstalowaniu windowsa z sp1 na sp2, brak dźwieku w filmikach ze stron i na gg przy odbieraniu wiadomości, mam Live ze sterami creativa, ale leje na to, bo X-Fi w drodze :D wiesz co radze zainstalować ci YouP-PAX-Live3.33 , ja je wcześniej miałem i było wszystko elegancko, zero problemów, lepszy dzwiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Ja aktualnie mam ten sam problem na Live 5.1, po przeinstalowaniu windowsa z sp1 na sp2, brak dźwieku w filmikach ze stron i na gg przy odbieraniu wiadomości, mam Live ze sterami creativa, ale leje na to, bo X-Fi w drodze :D wiesz co radze zainstalować ci YouP-PAX-Live3.33 , ja je wcześniej miałem i było wszystko elegancko, zero problemów, lepszy dzwiek.Wątpię aby to było od sterów dźwiękówki bo ja mam Audigy 1 1394 ( cyfrowo połączonego z "nagłaśniaczami" ) i najnowsze stery od Creative . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 ja mam identyczny problem tyle ze karta muzyczna z podpisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) No ja z poprzednia plyta mialem wszystko ok, a tylko zmienilem plyte, reszta programow tak samo i nie mam glosu na stronach no i wlasnie w gg jak wiadomosc np przychodzi :/ poprobuje jutro z tymi sterami co napisal fanek, z tym ze nie instalowalem zadnego flasha ani shockwave :) tez zainstaluje. Edytowane 14 Grudnia 2006 przez Caparzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 No ja z poprzednia plyta mialem wszystko ok, a tylko zmienilem plyte, reszta programow tak samo i nie mam glosu na stronach no i wlasnie w gg jak wiadomosc np przychodzi :/ poprobuje jutro z tymi sterami co napisal fanek, z tym ze nie instalowalem zadnego flasha ani shockwave :) tez zainstaluje. ikernelupdate 942kb creative_sbl_youppax122 388mb YouP-PAX-Live3.33 40.9mb Zainstaluj te 3 paczki w takiej kolejności, wyczyść system reg clinerem z driverów, zrób to w trybie awaryjnym i powinno być good ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Fanek :) Za nic nie moge znalesc zadnej z tych rzeczy do sciagniecia, znajduje troche jakis chinskich stron tylko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Fanek :) Za nic nie moge znalesc zadnej z tych rzeczy do sciagniecia, znajduje troche jakis chinskich stron tylko :) Zapomniałem http://www.youp-pax.org/forumdisplay.php?fid=13 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Ano znajdowalem wlasnie tego linka, ale on sie nie chce otworzyc mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Hmm... a może... Brak dźwięków systemowych, na stronach internetowych, ... / Objawy - możliwa przyczyna - naprawa --- Przy okazji... h_yamagata clsid, drevil_xxl, foxyshadis and I talked each other and decided to launch our first beta. Please test ffdshow_rev641_20061206_clsid.exe. When the build is confirmed to be stable, the package will be renamed "ffdshow official release beta1 revision 641 20061206" or something. Packages for each builders will be renamed like "Nightly builds by ...". ffdshow tryouts official beta1 - generic build (stable) Combined Community Codec Pack 2006.12.15 Edytowane 17 Grudnia 2006 przez Placio74 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Dzieki, mialem dokladnie tamten przypadek :) dopisalem do rejestru i dziala :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) To ja sie podłącze do tematu, bo mam podobny problem, np w serwisach typu YouTube czy GoogleVideo nie działa mi 5.1, grają tylko przednie satelitki i subwoofer, jest na to jakis sposób?? Mam zintegrowaną karte dźw. na Asrocku z podpisu Edytowane 17 Grudnia 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Dzieki, mialem dokladnie tamten przypadek :) dopisalem do rejestru i dziala :DJA zrobiłem plik reg z : Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32]"midimapper"="midimap.dll" "wavemapper"="msacm32.drv" "aux"="wdmaud.drv" "wdmaud.drv"="wdmaud.drv" "wave"="wdmaud.drv" "mixer"="wdmaud.drv" "midi"="wdmaud.drv" i podobnie rozwiązał problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 To ja sie podłącze do tematu, bo mam podobny problem, np w serwisach typu YouTube czy GoogleVideo nie działa mi 5.1, grają tylko przednie satelitki i subwoofer, jest na to jakis sposób?? Mam zintegrowaną karte dźw. na Asrocku z podpisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabul Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 ja od pewnego czasu nie mialem dzwieku na filmikach youtube etc. okazyjnie zmienilem plyte na ta z podpisu i dziala. Obawiam sie, ze w poprzedniej cos sie "spalilo" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...