DA VINCI Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Wcześniej miałem hardtaila, dokładnie zbudowanego na ramce Merida UMF 16" (wtajemniczeni wiedzą jak mała jest ta ramka w porównaniu z innymi o rozm 16cali). Początki fakt - były ciężkie, ale po 2 tyg bezproblemu przyzwyczailem sie do nizszej pozycji.. Jeśli w miare wyćwiczysz sobie juz na tkim rowerze nogi, to nie zrobi ci roznicy odleglosc trasy (bez wzgledu, czy jest to 1km czy 50km). Może zmęczenie i jest wiekszę, ale bez przesady. Zdarzało się, ze własnie i tyle kilosów biłem na tym rowerze, a wiadomo, ze opony 2.3" na asfalcie to zmora rowerzysty : D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) Witam! Posiadam rower PLANET Metis. Przez parę lat użytkowania zdążyłem już wymienić niemal cały osprzęt. Teraz znowu chciałbym coś przy nim zmienić, bo przerzutki chodzą słabo i wolno, łańcuch co chwile spada i wogóle bee :-P Hamulec tylni też już słabo się spisuje (klocki mam dobre). Obecnie mam: Przerzutka tylnia SunRace 590 (za cholere nie mogę już z nią dojść do ładu, regulacja nic nie daje) Kasaeta jakaś zwykła 6 rzędowa (zębatki już lekko powykrzywiane) Hamulec tylni V-Brake (Shimano chyba ALIVIO) Chcę kupić: przerzutkę tylnią . kasetę (teraz mam 6 rzędową, chcę 7 rzędową). manetki do przerzutek (obudwie). Na wszystko mam około 120 zł Problemy i pytania: 1. Często spada mi łańcuch i wpada w tą szczelinę zaznaczoną na foto. Rozumiem, że jest to wina przerzutki, która pracuje niewłaściwie. Czy mogę zamontować bez problemu kasetę 7 rzędową zamiast tej co teraz mam czyli 6 rzędowej ? Czy żeby to zrobić muszę mieć inną piastę czy coś ? 2. Czy w moim rowerze jest możliwość zamontowania hamulca tarczowego na tył ? Z tyłu po lewej stronie mam jakieś mocowania. 3. Przeglądałem allegro i zastanawiam się nad kupieniem takich rzeczy: Przerzutka Shimano ACERA http://allegro.pl/item112908626_acera_czar...na_widelec.html Kaseta Shimano 7-rzędowy MegaRange http://allegro.pl/item111573923_wolnobiegi...ge_14_34t_.html Manetki GRIPSHIFT SHIMANO http://allegro.pl/item112615189_nowe_manet...uper_cena_.html Czy te wszystki części będą ze sobą dobrze współgrały ? i czy taka kaseta będzie pasowała do mojego roweru ? Czy może kupić coś innego ale co ? EDIT PRZERZUTKA SHIMANO TOURNEY TX50 chyba będzie lepsza do kasety MEGARANGE ? http://allegro.pl/item111919582_okazja_prz...0_z_hakiem.html Edytowane 4 Lipca 2006 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Chcesz na kasete, przerzuttke i manetke wydac 120zl a myslisz o hamulcach tarczowych?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) Chcesz na kasete, przerzuttke i manetke wydac 120zl a myslisz o hamulcach tarczowych?? Jak najbardziej tak. Nie jeżdże dużo, dlatego chcę kupić tani osprzęt, a hamulec to w przyszłości dopiero (wiem że jest drogi), narazie chcę wiedizeć czy jest wogóle możliwość zamontowania.... Edytowane 4 Lipca 2006 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Jak zmienisz piaste to tak. Podobnie z tylnia kaseta. Nie wiem czy na ta wersje co masz wsadzisz 7 rzedowke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 ACERA jest lepszym wyborem niz Tourney ! Revoshifty mam podobne w starym rowerze (tyle tylko ze na 6 biegów) i działają bardzo dobrze nawet ze starą przerzutką :) Polecam je :] Aha, do tego kompleciku to jeszcze radze nowy łancuch dać, ew. jeszcze w korbe zainwestować. Co do hamulca: Nie inwestuj w tarcze z tyłu jeżeli jeździsz tylko turystycznie :) Z tyłu nie potrzebny jest silny hamulec bo i tak przy pewnej silne zablokuje się tylko koło. Już lepiej dać jakiegoś dobrego V-breaka, które nie są wcale drogie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) ACERA jest lepszym wyborem niz Tourney ! Revoshifty mam podobne w starym rowerze (tyle tylko ze na 6 biegów) i działają bardzo dobrze nawet ze starą przerzutką :) Polecam je :] Aha, do tego kompleciku to jeszcze radze nowy łancuch dać, ew. jeszcze w korbe zainwestować. Co do hamulca: Nie inwestuj w tarcze z tyłu jeżeli jeździsz tylko turystycznie :) Z tyłu nie potrzebny jest silny hamulec bo i tak przy pewnej silne zablokuje się tylko koło. Już lepiej dać jakiegoś dobrego V-breaka, które nie są wcale drogie. A kaseta MegaRange będzie chodził a z tą przerzutką ACERA ? Czy do kasety Megarnage musze zmieniać piastę czy może być ta co teraz ją mam ? Co do jazdy to jeżdżę mało, ale w różnym terenie, od szosy po leśne pagórki i stome zjazdy. Edytowane 4 Lipca 2006 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Co do hamulca to Onia ma 100% racje Dobre Vki sa wiele lepsze niz tanie i denne tarcze Na allegro jest kilku kolesi ktorzy sprzedaja komplety Deore za jakies 79zl do tego klamki za 49 i masz porzadne hamulce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Onia Sorki, ale ja boy jestem... :mur: PartyBoy: Ta "kasetka" co ją podałeś to wolnobieg (nakręcany). Jeżeli stary wolnobieg ma 6 biegów i tez jest nakręcany to myśle ze ta powinna wejsc bez zmiany piasty. A przerzutka bedzie z każdą kasetą chodziła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 mam problem... mój GT avalanche 2.0 nie ma nawet 3 miesięcy (jeżdżonych 3 miesięcy - model jest z 2004r ale kupiony jako "nówka" nie śmigana ze sklepu) - nie przejechal tez zbyt duzej ilosci km (200km to max) a zaczyna mnie coś irytować ... skrzypiące, trzeszczące pedały ... wyczytałem że smarowanie to tylko maskowanie czegoś co i tak po 30-50km wróci... http://allegro.pl/item112612588_nowe_pedal...czarne_hit.html czy takie coś będzie dobrym rozwiązaniem ? ktoś ma takie pedałki i może powiedzieć jak sie spisują ? jeżeli nie takie to jakie inne ? thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 http://allegro.pl/item112612588_nowe_pedal...czarne_hit.html czy takie coś będzie dobrym rozwiązaniem ? W tej cenie sa calkiem ok. Przesmaruj jednak najpierw swoje, powinno byc ok. Nie chce mi sie wierzyc zeby po 200km pedaly odmowily posluszenstwa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) Właśnie sobie przypomniałem, że w piątek masa była... ehh wakacje się dla mnie zaczęły, a mam mniej czasu niż w sesji. Od tygodnia chyba raz jeździłem... Tak z ciekawości do wszystkich mających ramy 15 cali itp. do skakania - przejechaliście kiedyś rowerami kilkadziesiąt kilometrów - jeśli tak, to czy nie bolą od tego kolana? Ja raz miałem za nisko siodełko, tak że noga w najdalszym położeniu była jeszcze sporo zgięta - po przejechaniu się na 30km na drugi dzień prawie chodzić nie mogłem - właśnie kolana mnie bolały... ja tez na masie nie bylem ze wzgledu na moj pierwszy wakacyjny wyjazd. Co do jazdy na malych ramach... osobiscie posiadam 17calowa rame... ogolnie ciezko na niej skakac bo jest poprostu dluga... ale pozycja na niskim siodle jest w miare wygodnia jesli chodzi i moj wzrost.. skakac tez sie mozna na tym nauczyc chodz przyznam sie ze na 15-14 calowej sie duzo latwiej skacze... jak jade gdzies w trase to siodlo podnosze... nie mam problemow ze mnie potem bola nogi.. moje rekordy siegaja ponad 100 km jednego dnia.. rekord czasowy to 100km z groszami w 4,5 h :) wtedy przyznam sie ze nogi mnie z lekka bolaly :) Odwrotnie, odwrotnie. Alu jest sztywne i to ono pęka natomiast cromo jest miękkie i lepiej tłumi drgania. zgadza sie :) moj blad, zwracam honor :) [...] przerzutkę tylnią . kasetę (teraz mam 6 rzędową, chcę 7 rzędową). manetki do przerzutek (obudwie). Na wszystko mam około 120 zł Problemy i pytania: 1. Często spada mi łańcuch i wpada w tą szczelinę zaznaczoną na foto. Rozumiem, że jest to wina przerzutki, która pracuje niewłaściwie. Czy mogę zamontować bez problemu kasetę 7 rzędową zamiast tej co teraz mam czyli 6 rzędowej ? Czy żeby to zrobić muszę mieć inną piastę czy coś ? 2. Czy w moim rowerze jest możliwość zamontowania hamulca tarczowego na tył ? Z tyłu po lewej stronie mam jakieś mocowania. 3. Przeglądałem allegro i zastanawiam się nad kupieniem takich rzeczy: Przerzutka Shimano ACERA 2212810[/snapback] A kaseta MegaRange będzie chodził a z tą przerzutką ACERA ? Czy do kasety Megarnage musze zmieniać piastę czy może być ta co teraz ją mam ? Bedzie chodzila. acera obsluguje 7 albo 8 biegow.. juz nie pamietam... ale wolnobieg masz na 7 wiec pasowac musi. mam problem... mój GT avalanche 2.0 nie ma nawet 3 miesięcy (jeżdżonych 3 miesięcy - model jest z 2004r ale kupiony jako "nówka" nie śmigana ze sklepu) - nie przejechal tez zbyt duzej ilosci km (200km to max) a zaczyna mnie coś irytować ... skrzypiące, trzeszczące pedały ... wyczytałem że smarowanie to tylko maskowanie czegoś co i tak po 30-50km wróci... http://allegro.pl/item112612588_nowe_pedal...czarne_hit.html czy takie coś będzie dobrym rozwiązaniem ? ktoś ma takie pedałki i może powiedzieć jak sie spisują ? jeżeli nie takie to jakie inne ? thx. hmm moze poprostu sie sworznie od lozysk wycieraja w tych pedalach? mysle ze ten author bedzie nie glupi... a myslales kiedys nad pedalami platformowymi? moze nie sa super lekkie... ale ich wytrzymalosc jest nieporownywalna ze zwyklymi pedalami :) o trzymaniu nogi nie wspominam... np: http://www.allegro.pl/item112509390_pedaly...2006_f_vat.html Ja teraz na zwyklych pedalach jezdzic nie umiem ;) EDIT: zgralem pare fotek z cyfrowki :) EDIT2: od paru dni siedze.. a raczej siedzialem na operze 9.01... stwierdzam ze jest z nia kupa problemow.. nie moglem zdjec wyslac na imageshack.. wrocilem do 8.54 Edytowane 4 Lipca 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Co do hamulca to Onia ma 100% racje Dobre Vki sa wiele lepsze niz tanie i denne tarcze Na allegro jest kilku kolesi ktorzy sprzedaja komplety Deore za jakies 79zl do tego klamki za 49 i masz porzadne hamulce Słyszałem że nawet profesjonaliści odpuszczają sobie tacze na tył :P ale nie wiem gdzie, i pewnie to fałsz :P Onio i jonathan mają rację :] mam problem... mój GT avalanche 2.0 nie ma nawet 3 miesięcy (jeżdżonych 3 miesięcy - model jest z 2004r ale kupiony jako "nówka" nie śmigana ze sklepu) - nie przejechal tez zbyt duzej ilosci km (200km to max) a zaczyna mnie coś irytować ... skrzypiące, trzeszczące pedały ... wyczytałem że smarowanie to tylko maskowanie czegoś co i tak po 30-50km wróci... http://allegro.pl/item112612588_nowe_pedal...czarne_hit.html czy takie coś będzie dobrym rozwiązaniem ? ktoś ma takie pedałki i może powiedzieć jak sie spisują ? jeżeli nie takie to jakie inne ? thx. Heh, mi też kiedyś skrzypiały, do tego korba, dokręcałem i dokręcałem i skrzypienie powoli ustawało aż znikło :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Słyszałem że nawet profesjonaliści odpuszczają sobie tacze na tył :P ale nie wiem gdzie, i pewnie to fałsz :P Hamulec z tylu nie jest taki wazny bo: - nie trzeba duzej sily, żeby zablokować koło. - cięzar podczas hamowania przenoszony jest na przód, wiec tył może służyc jedynie do spowolnienia - tarcza jest cięższa i droższa :P Jedyny plus tarczy na zwyklymi hamplami to to że dziala tak samo pomimo rozcetrowania koło i zmiennych warunków pogodowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Hamulec z tylu nie jest taki wazny bo: - nie trzeba duzej sily, żeby zablokować koło. - cięzar podczas hamowania przenoszony jest na przód, wiec tył może służyc jedynie do spowolnienia - tarcza jest cięższa i droższa :P Jedyny plus tarczy na zwyklymi hamplami to to że dziala tak samo pomimo rozcetrowania koło i zmiennych warunków pogodowych. znowu sie zgadzam i o tym samym po cichu myślalem sam hamuje tylko i wyłącznie przodem, z tyłu mam zdjęte (miałem :P ) jedyny minus to to że przy ostrym podjeździe jak weźmie do tyłu to można było tyłem zahamować a teraz został przód który sie śliżga :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 To wez teraz zahamoj jadac z gorki o kacie 60 stopni ;> Hamulec jest potrzebny z przodu i z tylu i to nie podlega watpliwosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 To wez teraz zahamoj jadac z gorki o kacie 60 stopni ;> Hamulec jest potrzebny z przodu i z tylu i to nie podlega watpliwosci wychylam sie max w tył że siodełko mam na brzuchu i hamuje :] a jak nie zwalniam to jajami po oponie ;) to mam opanowane, a koło na tyle często mi sie centruje to wywaliłem vbrake'i i jeżdże bez, zobacze jak sie nowe bedzie sprawować.. apropos.. mam z 250 (odliczając koszt zaplotu koła ) na: piaste szprychy i nyple obrecz (jest sens ładować sumpre MT czy dm 24 jest podobnej wytrzymałości, a moze mamoth :P ) i za ok 50 zł kasete... wiem ze to mało ale musi styknąć.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Mamuta na starcie ci odradzam, ciezkie to i wytrzymałość wcale nie przekłada sie na jego gabaryty. Supra jset bardzo mocną obręczą, ale nie wiem czy jest sens dokładać te 30zł do niej.. jeśli nie będziesz non stop zaliczał niedolotów na tylne koło albo tympodobnych to bralbym te dm24, znajomy ma i bardzo ją chwali.. A jeśli ci faktycznie tylny hampel niepotrzebny (a w przyszłości kupisz tarcze), to bierz Double Tracka... ta z pewnością ci wystarczy ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 jesli chodzi o obrecze to bierz dm24.. czesto w trialu wykorzystywane wiec wytrzymale i sprawdzone... szprychy dt champion 2.0, kasetka sram 3.0, a piasta hmmmm... teoretycznie novatec.. kumpel chwali ta na 2 maszynach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Mamuta na starcie ci odradzam, ciezkie to i wytrzymałość wcale nie przekłada sie na jego gabaryty. Supra jset bardzo mocną obręczą, ale nie wiem czy jest sens dokładać te 30zł do niej.. jeśli nie będziesz non stop zaliczał niedolotów na tylne koło albo tympodobnych to bralbym te dm24, znajomy ma i bardzo ją chwali.. A jeśli ci faktycznie tylny hampel niepotrzebny (a w przyszłości kupisz tarcze), to bierz Double Tracka... ta z pewnością ci wystarczy ; ) ja nie latam ;]]] głównie zalezy mi żeby była wytrzymała na siły boczne, wiesz; jakiś murek, krawężnik wziete na bok itp... waga mnie nie obchodzi, moze być ciężkie... ten Double Track, coś o nim można więcej wiedzieć ? w czym jest wybitnie uzdolniony ? aha, gdzie brać? arnik z zaplotem czy lollegro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 double track bardzo mocna obrecz... wiec skoro nie obchodzi Cie waga to jest b.dobra.. tylko do tego dobra piaste bierz zebys oski nie polamal... najlepiej na allegro ze wzgledu na to ze czesto mozna dorwac aukcje gdzie jest juz zaplecione kolo... gdzie za zaplot sie nie placi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) double track bardzo mocna obrecz... wiec skoro nie obchodzi Cie waga to jest b.dobra.. tylko do tego dobra piaste bierz zebys oski nie polamal... najlepiej na allegro ze wzgledu na to ze czesto mozna dorwac aukcje gdzie jest juz zaplecione kolo... gdzie za zaplot sie nie placi :)tyklo kurde sama obręcz podchodzi pod 150, na allegro koło na DT 369 np.. :/ jeszcze z 2 dni poczekm i pogłówkuje.. aha, piasta pod siódemke.. :/ Edytowane 4 Lipca 2006 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 jak za duzo to szukaj dm24 lub jetset (tanszy odpowiednik dm24.. niektorzy mowia ze lepszy od oryginalu) nie piasta pod 7 tylko kaseta ;) bo mam nadzieje ze nie myslisz o piascie na wolnobieg do takiej obreczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 jak za duzo to szukaj dm24 lub jetset (tanszy odpowiednik dm24.. niektorzy mowia ze lepszy od oryginalu) nie piasta pod 7 tylko kaseta ;) bo mam nadzieje ze nie myslisz o piascie na wolnobieg do takiej obreczy ;) nie :P myśle o kasecie 8 rzędowej z modem żeby działała jako tako narazie z manetkami na 7 :P ten jetset gdzie dostane, jakiej to firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 nie :P myśle o kasecie 8 rzędowej z modem żeby działała jako tako narazie z manetkami na 7 :P ten jetset gdzie dostane, jakiej to firmy? z manetkami bedzie dzialac.. ja tak mialem w swoim wolnobiegu na 7 przelozen i manetkami alivio na 8 ... poprostu ostatni bieg w manetce byl pusty :) jetset to firma.. nie podam Ci dokladnie modelu.. ale na polskim rynku sa wlasciwie tylko 2 obrecze jetset... oba to takie dm24 :) zreszta na oko widac ze sa szersze od standardowych obreczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 No to jeśli faktycznie nie będziesz jej tak katował, bierz bez wahania DM24... podoła bez problemu twoim wymaganiom.. te zaoszczędzone pieniądze możesz włożyć w resztę.. DT podałem za przykład, bo jest drozszy "jedynie" o 20zł od Supry - no ale tylko pod tarcze jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 No to jeśli faktycznie nie będziesz jej tak katował, bierz bez wahania DM24... podoła bez problemu twoim wymaganiom.. te zaoszczędzone pieniądze możesz włożyć w resztę.. DT podałem za przykład, bo jest drozszy "jedynie" o 20zł od Supry - no ale tylko pod tarcze jest... katował to ja ją będe.. a chce mieć zapas żeby po pierwsyzm OTB czy zjeździe koło nie miało bić.. narazie halt.. :] wciąż napływa mi kasa i zobacze ile bede miał na to wszystko :]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) lol czemu DA VINCI uwazasz ze dm24 to slaba obrecz? w takiej cenie lepszych nie kupisz... zreszta sa to naprawde sprawdzone i mocne obrecze.. tym bardziej ze nie jeden ich uzywa do trialu.. moim zdaniem warto to wziac.. mysle ze warto poczytac komentarze po forach Edytowane 5 Lipca 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 a gdzie ja napisałem, ze to słaba obręcz? - kolege hinco napewno nie zawiedzie i sprawdzi się w jego jeździe.Patrząc na stosusen cena/jakość napewno bije wiele innych na głowe. Dlatego nie warto dopłacać do mocniejszych... Nie muszę czytać komentarzy, bo widze jak dm24 sprawuje się w rowerze znajomego - i faktycznie daje rade :rolleyes: Co do ceny, muszę ci przyznać rację - w tym przedziale masz jeszcze single tracki, które na szczęscie nie brane były pod uwage :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Moje DM24 zaliczyly juz nie jednego dzwona i trzymaja sie ladniutko . Zadnej centry pekniec po prostu nic . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...