tygrysek20022 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Witam Zakupilem zasilacz Tagan 500W - U25 DualEngine i sie rozczarowalem jest strasznie glosny w porownaniu do Tagana 380 U1. Teraz moje pytanie czy U35 bedzie tak cichy jak U1 ? Duga opcja jest wymiana wentylatorow na Papsty. Co lepsze sprzedanie zasilacza i stracenie conajmniej 50 zl czy kupic dwa wentylatory papst ? Co ciekawe przelozylem wentylatory z 380 do tej 500 i tak samo glosno :( sadze ze jest to kwestja ze wentylatory strasznie wysokie obroty maja Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zasilacze o większej mocy wydzielają więcej ciepła, dlatego potrzebują lepszego chłodzenia, a więc większej prędkości obrotowej wiatraków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrysek20022 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Mam rozumiec ze U35 500W tez bedzie glosny ? obudowa otwarta zailacz zimny dlaczego wentyle tak szybko sie kreca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Mam rozumiec ze U35 500W tez bedzie glosny ? obudowa otwarta zailacz zimny dlaczego wentyle tak szybko sie kreca ?Sa juz tak skalibrowane ja mam to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrysek20022 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Wiec pozostaje wymiana wentyli tylko na jakie ? 1 .Papst apst 8412N/2GLE 80mm 12 dBA 3pin 2.NoiseBlocker Ultra Silent S1 OEM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 mysle ze papst Ci wiele nie da...tez sie bedzie krecil szybko. ale mozesz sprobowac a noz widelec bedzie lepiej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Ostatecznie możesz wyciszyć kompa matami wygłuszającymi :) Następny, któremu przeszkadza tykanie zegarka ;) Edytowane 21 Grudnia 2006 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Wiec pozostaje wymiana wentyli tylko na jakie ? 1 .Papst apst 8412N/2GLE 80mm 12 dBA 3pin 2.NoiseBlocker Ultra Silent S1 OEM I stracić GW :P IMHO jedyną słuszną serią Tagana jest U01 w następnych serich coś zepsuli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Ja nie wiem po co ludzie kupują takie zasilacze. Dla szpanu czy co. Zasilacze z pojedynczym trafem są równie wydajne (nawet nieraz wydajniejsze=>patrz topower P10) i kosztują mniej i mają lepszą sprawność. Jeśli lubisz zabawy w stylu 8800 sli to proszę bardzo ale do innych kompów są cichsze zasilacze. Choćby topower P7 lub cooltek CT, dodam tylko od siebie że zaden zasilacz o mocy powyżej 500W nie będzie całkiem cichy, bo przy niskim obciążeniu i tak generuje większe straty niż słabsze modele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrysek20022 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Panowie musialem kupic drugi zasilacz ,synowi sie spalil wiec pomyslalem dam mu swoj a nabede nowy mocniejszy. Mam trochce sprzetu Core 2 duo 6400 podkrecony na 3,2 , 2 x 1 GHz , 4 dyski , SB XFi , tuner , MSI 7900 GTO , DVD-RW 5 urzadzen na USB , i planowana wymiana na 8800 GTX wiec szukalem zasilacza z mocnymi liniami 12V. Wiec wymienie na Papsty + regulator obrotow, obudowe mam caly czas i tak otwarta wiec nie powinnien zasilacz sie przegrzewac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 A na Fandera nie da rady zmienić wentyla?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrysek20022 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Sprawa rozwiazana dolozylem kontroler obrotow i teraz cisza.Co ciekawe wentylatory chodza tak jak U1 (podobne obroty) i zasilacz lekko letniawy prawie zimny. Cos mi sie wydaje ze panowie z Tagana przesadzili z tymi obrotami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 a jak za plombą łatwo ją zdjąć w taganie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrysek20022 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Ja olalem plombe w razie awarii zaplace za serwis (bo takie zasilacze to nie satelita i dobry zaklad elektroniczny zrobi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Z tego co wiem moc oddawana przez te Tagany (U25/U35) jest gwarantowana nawet przy + 40 czy nawet +50 stopniach Celsiusza, dlatego założyli chłodzenie z takimi rezerwami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Z tego co wiem moc oddawana przez te Tagany (U25/U35) jest gwarantowana nawet przy + 40 czy nawet +50 stopniach Celsiusza, dlatego założyli chłodzenie z takimi rezerwami.Dokladnie - problem z obrotami wynika z tego ze musza sie zabezpieczyc przed roznymi warunkami pracy. Beda upaly latem 35C to zasilacz moglby miec klopoty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Czy warto zamienić Tagan 500w U35 na Antec Neo HE 550 529,00zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 W żadnym wypadku. Zasiłki oparte na Seasonicu mają pojedynczą linię +12V, chociaż na tabliczce je sobie mnożą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 @Benito Czy do takiej konfiguracji wystarczy zasilacz Topower P7 420W EZ ? zalezy mi na ciszy oraz stabilnosci napiec. Komputer bedzie mocno krecony - wyciskane ostatnie poty A oto zestaw P4 DualCore 2.4 GHz ( bede mocno krecil) Mobo - ASUS i975 RAM - 2 x 1GB karta GF 7900 ( tez bede krecil) 3 x HDD Nagrywarka czytnik DVD A moze polecisz cos innego lepszego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Jeśli procek to c2d to powinien starczyć, gorzej jeśli mówimy o Pentium z serii D. Wtedy sprawa się nieco komplikuje i pewności nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Jeśli procek to c2d to powinien starczyć, gorzej jeśli mówimy o Pentium z serii D. Wtedy sprawa się nieco komplikuje i pewności nie mam. procek c2d A jak z glosnoscia tego P7 ? cichy jest ? a moze z wlasnego doswiadczenia doradzilbys jakis zasilacz wlasnie do takiego zestawu ? ( zestaw bedzie podkrecany i w przyszlosci rozbudowywany - zalezy mi na wydajnosci i ciszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ktoś tu skarżył się na hałas generowany przez tagana ;) Ja dzisiaj przełożyłem do swojej piekielnej maszyny tagana U-35 600W. Odpaliłem i... cisza :P Prawie jak makiem zasiał w porównaniu do zastępczego noname ,albo choćby do poprzednika - starego dobrego szefa HPC-420 DF. Komp stał się o wiele cichszy. Dla mnie bomba. Niektórzy chyba słyszą chodzenie mrówki :D Bez urazy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ktoś tu skarżył się na hałas generowany przez tagana ;) Ja dzisiaj przełożyłem do swojej piekielnej maszyny tagana U-35 600W. Odpaliłem i... cisza :P Prawie jak makiem zasiał w porównaniu do zastępczego noname ,albo choćby do poprzednika - starego dobrego szefa HPC-420 DF. Komp stał się o wiele cichszy. Dla mnie bomba. Niektórzy chyba słyszą chodzenie mrówki :D Bez urazy. Ja tez mam Chiega ale model HPC-360 i tez bede go wymienial jak Tagana do konfiguracji o ktorej pisalem wyzej. Caly czas bylem naalony na Tagana U25 500W ale po pierwszym poscie z tego tematu troche spadlo mi te "napalenie sie " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 (edytowane) Wlasnie stalem sie posiadaczem tego zasilacza - Tagan u25 500W Otoz wcale nie jest on cichy , siedzac przy biurku slysze szum dziwnego powietrza ( chyba te wypukle lopattki tak z powietrzem robia) z komputera ktory jest pod biurkiem Troche sie zawiodlem na nim , myslalem ze bedzie cichy Mam nadziej ze moca mnie zaskoczy gdy zloze nowy komputer EDIT ----------------- Czy regulacja obrotow wentylatorow w tym zasilaczy steruja tylko jednym wentylatorem czy dwoma ? Edytowane 9 Marca 2007 przez Portal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 W żadnym wypadku. Zasiłki oparte na Seasonicu mają pojedynczą linię +12V, chociaż na tabliczce je sobie mnożą. zależy do modelu :) M12 ma już... dwie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 wow, nie gadaj, chyba zaszaleli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Sprawa rozwiazana dolozylem kontroler obrotow i teraz cisza.Co ciekawe wentylatory chodza tak jak U1 (podobne obroty) i zasilacz lekko letniawy prawie zimny. Cos mi sie wydaje ze panowie z Tagana przesadzili z tymi obrotami Czy mozesz cos wiecej napisac o swoim wyczynie / przerobce ? Na dwa wentyle czy na jden zalozylem teg regulator , jaki to byl regulator , ile wymierzyles aby z odpowiednie predkoscia sie obracaly a zarazem dobrze chldzily itp - poprostu maly poradnik dlaosob ktore by chcialy pojsc w twoja strone :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...