Skocz do zawartości
M4TEUSZ

A Kto Tobie Przynosi Prezenty Pod Choinkę?

a kto tobie przynosi prezęty pod choinkę?  

117 użytkowników zagłosowało

1. 1. który z tych typów jest odpowiedzialny za kolejne skarpetki pod choinką?

• Mikołaj znany włamywacz z bieguna o ksywie "święty", sadza sobie obce dzieci na kolanach - pedofil?
      44
    • Gwiazdor (nie chodzi tu bynajmiej o Michała Wiśniewskiego)
      15
    • Anioł(ek), ma małe wzięcie, kiedyś musiał dorabiać jako cieć na alternatywy4
      20
    • Died Moroz (Dziadek Mróz), ponoć jest agentem ruskiego wywiadu, przyznawanie się do kontaktów z nim może być dzisiaj niebezpieczne
      21
    • Święty Mikołaj - Biskup Miry, ma infułę i pastorał
      17

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie dzieciątko a 6 mikołaj - tak mi wmawiano do 6 roku zycia.

A jak to u was jest z otwieraniem prezentow ? Bo widze ze kilka osob pisalo ze nie poszlo spac zeby zobaczyc kto przynosi, wiec u was prezenty stoja pod choinka juz od raza wigilie czy dopiero w dzien po wigilii otwieracie prezenty ? Jesli chodzi o mnie to przed kolacja wigilijna wszyscy stawiaja prezenty (kiedy bylem maly to byla bardziej konspiracyjnie zrobione :D) i po zjedzeniu kazdy otwiera prezent.

Pozdrawiam & Wesołych Świąt

Edytowane przez Imex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to u was jest z otwieraniem prezentow ? Bo widze ze kilka osob pisalo ze nie poszlo spac zeby zobaczyc kto przynosi, wiec u was prezenty stoja pod choinka juz od raza wigilie czy dopiero w dzien po wigilii otwieracie prezenty ? Jesli chodzi o mnie to przed kolacja wigilijna wszyscy stawiaja prezenty (kiedy bylem maly to byla bardziej konspiracyjnie zrobione :D) i po zjedzeniu kazdy otwiera prezent.

U mnie tak samo :) chociaz zdazalo sie ze na drugi dzien dopiero znajdowałem paczuszke pod choiną :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawsze dostawałem prezenty tylko 24 grudnia od Świętego Mikołaja. Jakoś u mnie nie obchodzi się świeta 6 grudnia. W podstawówce dawaliśmy sobie prezenty nawzajem, ale w gimnazjum już się to skończyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kiedy pamiętam nie wierzyłem w Mikołaja - nigdy - choć rodzina zawsze mówiła, że 6 grudnia przychodzi. A 24 miał być Aniołek - w co też nie wierzyłem.

A dlaczego nie wierzyłem - nie wiem - nigdy nie podpatrzyłem jak ktoś z rodziny przynosi prezenty, nigdy nie szukałem i nie znalazłem schowanych prezentów. W ogóle rodzina miała problem bo nigdy nie dawałem się nabrać na różne wymówki, czy kłamstewka, które się wciska małym dzieciom :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niedawno(z godzine temu) w tvp1 byl program o swietach. wiecie ze Mikolaj ktorego znamy(dziadzio z broda ubrany na czerwono) zostal stworzony do reklamy coca-coli w 1931?:> i taki jego wizerunek przyjol sie na swiecie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niedawno(z godzine temu) w tvp1 byl program o swietach. wiecie ze Mikolaj ktorego znamy(dziadzio z broda ubrany na czerwono) zostal stworzony do reklamy coca-coli w 1931?:> i taki jego wizerunek przyjol sie na swiecie :D

Niestety <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mikolaj, Mikolaj, a jeden kij wie w sumie, a tak na prawde mam to w D, wazne ze co roku cos dostane, i jak taki glupi czekam do 17 az pod choinka beda prezenty... A ten debil przychodzi o 17 i kaze mi usiasc na kolana i zaspiewac piosenke :blink:?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oszukali mnie, banda złodziei, polskich decydentów :D

Nigdy nie wierzyłem, ani w św. Mikołaja, ani w żadnego innego gwiazdora tudzież aniołka

A najlepsze jest to, że gdy jest wigilia, starzy (ich) próbują urabiać moje rodzeństwo cioteczne (młodsze OFC), że mikołaj istnieje, a ja gdy coś wspomnę, że jeżeli chcesz coś, to męcz starych i że mikołaj nie istnieje to oni do mnie, ze nie wypada :lol:

W ogóle nie rozumiem, po co dzieciaki okłamywać, skoro i tak, prędzej czy później się o tym dowiedzą, niektóre mają z tego powodu jakby to nazwać... mniejsza o to, tak samo jak się dowiadują o różnych innych rzeczach ("kopulacji" itp.)

To dowaliłem :D

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi