mikiokay Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Witam, mam glosniki Logitech x-540 ale mam karte muzyczna tylko zintegrowana. Chce kupic jakas osobno aby wzmocnic glos lecz sie na tym nie za bardzo znam. Co mi polecicie niedrogiego (gdzies do 100zł) lecz porządnego i wydajnego ?? Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Będziesz bardzo zadowolony http://allegro.pl/item150181795_sound_blas...d_cena_79_.html http://allegro.pl/item152776642_sound_blas...5_1_okazja.html Oczywiście są dużo lepsze http://allegro.pl/item151656779_promo_soun..._gwarancja.html Edytowane 26 Grudnia 2006 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schadow36 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Hmm ja mam takiego właśnie audigy 1 se i w sumie nie ma sie czego przyczepić ale w jakości nie czuje żadnej różnicy w stosunku do mojego starego live'a 4.1 tyle że ta karta mi obsługuje wszystkei głośniki .Nowe funduze przyszły i sie zastanawiam nad własnie tym audigy 2 zs ale czy warto za 195zł?? kiedyś chodziły po 175 z gwarancją to były czasy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Podłącze sie do tematu, która będzie lepsza Audigy SE ta za 79zł co podał @Dziuby czy może Audigy LS EAX 5.1 również co podał dziuby?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) IMHO Audigy SE i LS to mniej więcej to samo. SE chyba ma lepszy przetwornik AC natomiast LS ma mikser na wejściu i więcej gniazdek wejściowych. O drobinę lepszy byłby SB Live! 24 ale chyba Creative już nie robi do niego nowych driverów. Wybór Audigy2 ZS będzie korzystniejszy, jeżeli istotne jest wspomaganie gier, bo ta karta ma DSP i sprzętowo realizuje EAX. Oprócz Audigy2 ZS warto jeszcze popatrzeć na Audigy2 Value, Audigy4. To funkcjonalnie i jakościowo bardzo podobne karty. Edytowane 27 Grudnia 2006 przez popej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 O czym wy rozprawiacie? Audigy LS i SE(nie ES) to koopy pozbawione tego co najważniejsze czyli DSP.Widać ,to już przy porównaniu PCB . To juz zwykłe stare Audigy 1(w roznych wersjach-player/ES/itp)) jest dużo lepsze ,bo obsługuje EAX 3 oraz 4,na poziomie sprzętowym.Te wynalazki LS /SE oprócz wyjść na 7.1 i lepszych przetworników są gorsze od starego Audigy ,wszystkie efekty dzwiękowe (EAX)przerzucane są na CPU. Z tymi dźwiękówkami jest taka sama historia jak z GF4 MX,niby nowsze a technicznie gorsze od GF3Ti. Oprócz wyjścia TV z trybem clone,i akceleracji odtwarzania DVD (w skrócie)nie posiadały najważniejszego-shaderów. Dlatego trochę się dziwię ludkom ,kupującym LS i SE bo te karty tylko nazwę mają wspólną z serią audigy.Zwłasza ,ze ceny tych kart są śmieszne-80-100zl za kartę która obciąża CPU jak jakichś badziew na płycie? A jeżeli ktoś chce karte ,ale nie do gier-muza i filmy to ok.Moga być-ale i tak są lepsze(na chipie Via Envy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Dlatego trochę się dziwię ludkom ,kupującym LS i SE bo te karty tylko nazwę mają wspólną z serią audigy.Zwłasza ,ze ceny tych kart są śmieszne-80-100zl za kartę która obciąża CPU jak jakichś badziew na płycie? A jeżeli ktoś chce karte ,ale nie do gier-muza i filmy to ok.Moga być-ale i tak są lepsze(na chipie Via Envy). Zdarzają się wpadki :ph34r: Z resztą człowiek uczy się na błędach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 to do 100zl co kupic na glosniki 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Do muzyki nową Audigy SE lub używany SB Live! 24. Do gier używaną pierwszą wersję Audigy np. SB0090 lub SB0230. IMHO oczywiście :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Zdarzają się wpadki :ph34r: Z resztą człowiek uczy się na błędach. Zgadza sie,ale głównie dzięki temu ,że na stronie creative ciężko -o ile w ogóle-znaleźć informację, czym poszczególne karty się różnią,sam kiedyś kupowałem własnie Audigy, i musiałem się spoooro naszukać i naczytać żeby nie kupić badziewia. Do muzyki nową Audigy SE lub używany SB Live! 24. Do gier używaną pierwszą wersję Audigy np. SB0090 lub SB0230. IMHO oczywiście :-) Zgadza się Audigy 1394 SB 00090 lub SB 9000 (wersja ES) lub audigy 2 -ale z "2" ceny dochodzą do 200zł. Także do gier lepiej kupić uzywaną kartę audigy 1 niż nową ale poobcinaną .Karty raczej isę nie psują,jak ktoś nie wyłamie wtyczek jack to mogą działać latami.Mam jeszcze jakiiegoś starego Sound blastera Live 4.1(chyba) i działa do dziś(ok.6lat).Zresztą audigy tez mam długo-podobnie jak z live! zero problemów a EAX HD w grach jednak fajnie brzmi,jak się raz usłyszy to ciężko potem to wyłączyć. Edytowane 28 Grudnia 2006 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 O czym wy rozprawiacie? Audigy LS i SE(nie ES) to koopy pozbawione tego co najważniejsze czyli DSP.Widać ,to już przy porównaniu PCB . To juz zwykłe stare Audigy 1(w roznych wersjach-player/ES/itp)) jest dużo lepsze ,bo obsługuje EAX 3 oraz 4,na poziomie sprzętowym.Te wynalazki LS /SE oprócz wyjść na 7.1 i lepszych przetworników są gorsze od starego Audigy ,wszystkie efekty dzwiękowe (EAX)przerzucane są na CPU. Z tymi dźwiękówkami jest taka sama historia jak z GF4 MX,niby nowsze a technicznie gorsze od GF3Ti. Oprócz wyjścia TV z trybem clone,i akceleracji odtwarzania DVD (w skrócie)nie posiadały najważniejszego-shaderów. Dlatego trochę się dziwię ludkom ,kupującym LS i SE bo te karty tylko nazwę mają wspólną z serią audigy.Zwłasza ,ze ceny tych kart są śmieszne-80-100zl za kartę która obciąża CPU jak jakichś badziew na płycie? A jeżeli ktoś chce karte ,ale nie do gier-muza i filmy to ok.Moga być-ale i tak są lepsze(na chipie Via Envy). Dzięki że mnie uświadomiłeś Mówicie że Audigy 1 taa... znalazłem Taką- model SB0090 dobra będzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Tak będzie dobra,to jest wersja ze złaczem IEEE 1394.Ta wersja oraz ES,która tego złącza nie posiada,to Audigy pełna gębą-mają szerokie PCB znacznie szersze niż wersje LS i SE i wspomniany DSP. 80-100zł warto dać za te karty bo za tą samą cenę kupisz kastrata-tyle ,że nowego. Jakbyś słuchał muzy albo miał zestaw 7.1 to można zainwestować w LS/SE(jak widzę cokolwiek oznaczone Second Edition,to nawet na to nie patrze). W przypadku gier lepiej mieć starego ale jarego audigy 1-ponieważ takiego mam ,to z czystym sumieniem mogę polecić,bo sterowniki ciagle wychodzą-ostatnio ok.miesiąca temu.EAX HD też robi wrażenie FEAR itp.sporo zyskują,choć ten cały EAX ,to tylko tłumienie+pogłos i parę podobnych efektów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 EAX jest świetny wiem bo miałem w SB 128PCI starym :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Mój kolega ma audigy 2 zs i jest z niego zadowolony, mysle ze to dobry zakup do 250 zl;]Jezeli chcesz miec X-Fi Crystalizer, przy tanszych wersjach z serii X-Fi nie robi to praktycznie roznicy, lecz przy wersju Fatality Platinum jest wieksza roznica. Polecilbym audigy 2 zs :) Ze wzgledu cene za za jakosc Edytowane 9 Stycznia 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...