Skocz do zawartości
Slaver

Jaka Plyte Główną Na S939 Wybrać Abit Vs Msi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Muszę dobrać odpowiednią płytę do Sandiego @ 3 GHz(mnoznik 11) - problem jest o tyle poważny, że sklepy w ostatnich miesiącach opustoszały. Podstawowe wymaganie to HTT ~280 Mhz,vcore 1.55 przynajmniej [ciach!]ly typu GB lan mnie nie interesuja, na pamieci tez bedzie robony railmod, wiec napiecie ustawiane w biosie dowolne.

Moj pierwszy wybór to:

http://www.imperium.net.pl/abit-at8-ati-rd...939-p-6885.html

http://proline.pl/shop.php?prodid=MSI+K8N+NEO4+FI

Która płyta lepsza? Preferuje chipset nvidii, gdyż nie musiałbym zmieniać systemu (a to dosc powzna sprawa). Mam przy okazji pytanko w sprawie MSI - lepiej brac rev 1.0 (czarną) czy Rev.3 ROHS (czerwoną, ale to jkiś kastrat jest).

A może coś zupełnie innego tak do 350 zł? Pamieci to BH6 Selekty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co możesz mi powiedziec o tym Jetway'u, bo widze, że go posiadasz? Za 40 zł wiecej mam MSI na NF4 ULTRA i to na miejscu w Gdańsku?

A Dfi na Ati jakos chyba mi nie podchodzi, bo mostek poludniowy zamontowany w tej plycie to dziwadło jest, nie chce aby przy wgrywaniu mp3 do playerka komp zamulał i co najlepsze robił to 2krotnie dluzej niz NF4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co możesz mi powiedziec o tym Jetway'u, bo widze, że go posiadasz? Za 40 zł wiecej mam MSI na NF4 ULTRA i to na miejscu w Gdańsku?

A Dfi na Ati jakos chyba mi nie podchodzi, bo mostek poludniowy zamontowany w tej plycie to dziwadło jest, nie chce aby przy wgrywaniu mp3 do playerka komp zamulał i co najlepsze robił to 2krotnie dluzej niz NF4

no tak, skoro ilość czasu straconego przy wgrywaniu mp3, a nie wydajność w grach, to dla ciebie priorytet, to rzeczywiście xpress200 nie jest dla ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, skoro ilość czasu straconego przy wgrywaniu mp3, a nie wydajność w grach, to dla ciebie priorytet, to rzeczywiście xpress200 nie jest dla ciebie

no widzisz a myslalem ze sama plyta nie ma wplywu na wydajnosc jako taka - PS Wgrywales kiedys 4 GB danych na pedrivea? Tak sie sklada ze mam nawet dysk na USB, i jesli mialbym czekac godzinami na wgranie kilku gigabajtow to dziekuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi