ShDe Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) zeby nieodbiegac od tematyki samego pjurepici azwa tematu jes jaka jes :D ale do rzeczy Potrzebujemy: -Filet z pierśi kurczaka -(skrzynke ;) ) wino pol-slodkie lub pol-wytrawne -kartonik przecieru pomidorowego -2 duze cebule -olej kujawski lub oliwa z oliwek :D -Patelnie, kuchenke, komplet nozy (siekacz-rebacz :D ) kk koniec zartow teraz do roboty: kroimy kuraka w kostki, cebulki obieramy, kroimy w pol-plasterki. Rozgrzewamy tluszcz na patelni, wrzucamy kuraka, czekamy az sie troche podsmazy, wrzucamy cebulke czekamy az kuraczek ladnie sie usmazy a cebulka bedzie ladnie zeszklona. Jak stan na patelni bedzie tak jak opisalem przedchwila wlewamy przecierek na patelnie, mieszamy, sprawdzamy czy winko dobre wlewamy ok 200ml na patelnie, czekamy az sie chwile poddusi i wedle uznania dodajemy: bazylie, tymianek, czosnek granulowany, pieprz, sol czy jaka tam przyprawe lubimy tak aby na smakowalo :) dysimy wsio pod przykrywka jeszcze 5-10 min. Reszte winka podajemy do potrawy. Podajemy z pyrkami, drytkami ryzem czy co tam lubimy, ja najbardziej lubie bez zadnych tego typu plug-inow :D Co do samej potrawki, mozemy dorzucic jakiejs papryki czosnku czy czegos wedle uznania, przecierz pomidorowy mozemy zastapic parzonymi i obranymi pomidorami lub pomidorami z puszki :) Calosc po upichceniu u mnie wygladalo tak: :) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Życze wszystkim smacznego! jakby mi siecos przypomniao to dopisze pozniej :) Edytowane 2 Stycznia 2007 przez -ShaDe- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Super, a ja siedzę głodny w robocie bo mi debile automat z szamaką się zawieśil <_< A wygląda całkiem samkowicie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 To wszystko strasznie pływa w tym sosie. Juz po skłądnikach wywnioskowałem, ze to dosc oryginalne danie ;) Moze i smaczne ale sam wybierał bym kurczaka, przy ktorym i tak było by dosc sosu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 wlasnie chodzi o to ze nieplywa tylko tego niepotrafie dobrze sfotografowac wszystko jest dosyc geste :) sam na poczatku mialem lekkiego cyka ze bedzie plywalo ale jak sie troche poddusilo okazalo sie ze jest ok. Jak zrobisz z pomixow z puchy lub ze swiezych napewno bedzie gestsze akurat mialem przecierek ktoremu konczyla sie data kurczaczek siedzial sobie w zamrazarce, llepetyna poszla w ruch i cos takiego sklecilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Nawet ci to wyszło :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 probowales robic?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 probowales robic?? :) Pewnie że tak. :razz: Dobre to bo wszystkim smakowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 :) milo mi :):):) z tym winkiem troche przesadzilem bo powinno byc go mniej chyba 50ml :P ale jak sie dluzej poddusi to i tak wyparuje :) polecam zamiast oleju uzyc oliwy z oliwek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Hmm - chyba tez to zrobie - wyglada apetycznie :> Jesli chodzi o ,,zalanie'' potrawy to mi sie zdarzylo ,,zalac'' piwem szaszlyki, wpadlam w panike ze zamiast sie upiec to sie ugotuja w zupie piwnej, ale ,,zupa'' wyparowala i szaszlyki byly naprawde zawodowe:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Hmm - chyba tez to zrobie - wyglada apetycznie :> Jesli chodzi o ,,zalanie'' potrawy to mi sie zdarzylo ,,zalac'' piwem szaszlyki, wpadlam w panike ze zamiast sie upiec to sie ugotuja w zupie piwnej, ale ,,zupa'' wyparowala i szaszlyki byly naprawde zawodowe:> Z tej zupy to mogłaś sos zrobić :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...