ITpro Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Sprzęt kupuję w następnym tygodniu. Proszę o ocenę konfiguracji i ewentualne zmiany: Intel Core 2 Duo E6600 (kupiłem selekta, szczegóły w sigu) Asus P5B Deluxe Seagate 200GB SATA-II 7200.10 Topower TOP-450P3 U12 EZ 450W Zasilacz musi być cichy, a dysk biorę ten, bo zależy mi na wydajności (edytuję filmy). I czy ten Topower uciągnie w przyszłości 8800GTX/GTS? Reszta konfiguracji w sygnaturce. Edytowane 23 Stycznia 2007 przez mpConroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 no topek jest cichy ale pod 800gtx to ma troche za słaba linie 12V wytrzyma pewnei ale bedzie mocno wysilony i moze wtedy jzu tak cichy nei być przydało by sie coś z mocniejsza linia np http://zenfist.pl/pID/1050.htm http://zenfist.pl/pID/299.htm choc o tym róznie mówią jesli chodzi o jego głośnośc ale jest mocny POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Spoko zestaw nic bym nie zmieniał, topek spokojnie pociagnie 8800GTS/GTX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Nie wiem nic o tym zasilaczu, ale reszta naprawdę ok. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 A czy jest sens dopłacania do EVGA nForce 680i SLI 775 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) A czy jest sens dopłacania do EVGA nForce 680i SLI 775 ? Nie jesli nie bedziesz nic robil w SLI, 450W to za malo na 8800GTX'a, nie wierz tym co mowia ze 450W bo nie wystarczy. Edytowane 18 Stycznia 2007 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 To może Asus Commando? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinebedoua Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 450W wystarczy na 8800 spokojnie. A co do konfiguracji to jesli edytujesz filmy to moze pomysl o macierzy? Raid 0 na 3 dyskach to cos naprawde wspanialego:))))) Procek tez moze cos wolniejszego... zawsze mozesz podkrecic. Dajmy na to ze bierzesz sobie takiego E4300:) i krecisz sobie do 3,5 GHz:) Ale wtedy to mocniejsza zasilke musisz juz sobie wyczaic. Poszukaj sobie jakiegos PSU calculatora i oblicz sobie ile caly zestaw bedzie mocy pobieral. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) 450W wystarczy na 8800 spokojnie. A co do konfiguracji to jesli edytujesz filmy to moze pomysl o macierzy? Raid 0 na 3 dyskach to cos naprawde wspanialego:))))) Procek tez moze cos wolniejszego... zawsze mozesz podkrecic. Dajmy na to ze bierzesz sobie takiego E4300:) i krecisz sobie do 3,5 GHz:) Ale wtedy to mocniejsza zasilke musisz juz sobie wyczaic. Poszukaj sobie jakiegos PSU calculatora i oblicz sobie ile caly zestaw bedzie mocy pobieral. A co masz 8800GTXa ze wiesz, ze na 450W zasilaczu pojdzie?? 600W minimum, a w zaleceniach na pudelkach karty jest nawet napisane by min 625W dla 1 karty i min 850W dla SLI, a poza tym po co ryzykowac, starczy niestarczy, jak starczy to na styk, ze nawet procesora nie bedziesz mogl podkrecic, a kalkulatory PSU mozna sobie wsadzic, nie powiem gdzie. Edytowane 21 Stycznia 2007 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zasilacz zmieniłbym na Topowera 627P6 EZ. Spokojnie pociągnie 8800GTX. Co do płyty, to trzeba rozważyć, czy będziesz używał SLI. Jeśli nie, to rozważałbym zakup: Asus P5W64 WS Pro lub Asusa P5N-E SLI (tania, dobra mobo z SLI) Celowo nie ma tu płyty na i965P, ponieważ hi-endowe karty osiągają na niej słabsze wyniki. Jeśli chcesz taką wypasioną płytę z SLI, to celowałbym w eVGA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Powtórzę pytanie: To może Asus Commando? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Powtórzę pytanie: Nie, bo jest na i965P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 A co złego w tym chipsecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Slaba wydajnosc w 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Bardziej interesuje mnie kompresja filmów i ich edycja, no i Winrar... (gram raz na kilka miesięcy w najnowsze tytuły). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinebedoua Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) A co masz 8800GTXa ze wiesz, ze na 450W zasilaczu pojdzie?? 600W minimum, a w zaleceniach na pudelkach karty jest nawet napisane by min 625W dla 1 karty i min 850W dla SLI, a poza tym po co ryzykowac, starczy niestarczy, jak starczy to na styk, ze nawet procesora nie bedziesz mogl podkrecic, a kalkulatory PSU mozna sobie wsadzic, nie powiem gdzie. Mam. I co? Jedzie na 450W. A "nie powiem gdzie" to mozesz sobie wsadzic swoj ton wypowiedzi... Koles prosi o rade a Ty sie wyklucasz o [ciach!]ly. Bardziej interesuje mnie kompresja filmów i ich edycja, no i Winrar... (gram raz na kilka miesięcy w najnowsze tytuły). To tymbardziej powinienes wyluzowac z karta graficzna zainwestowac w dobry procesor, macierz i duzo ramu (niekoniecznie b. szybkiego). Lub jak lubisz sie bawic w OC to kupic sprzet podatny na OC i zamien go w maszyne o wyzszej klasie. :DDDDD Pozdrawiam. PS. A jak nie wierzysz w moje slowa co do tego iz 450W pociagnie 8800 odsylam Cie i wszystkich innych pod ten adres http://pclab.pl/art24371-1.html Edytowane 22 Stycznia 2007 przez dinebedoua Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Karta graficzna i ram idą na "późniejszy" ogień. Teraz zmieniam tylko to, co podałem w pierwszym poście, a potem resztę. A dobrze jest mieć dobrą kartę, jak już mówiłem, gram raz na jakiś czas i to w te najnowsze tytuły, więc dobra karta konieczna:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 W sumie dysk 250GB 16MB droższy o 40 zł jest a 50 GB więcej Karty z górnej półki na pewno teraz bym nie brał kto wie jak wejdzie R600 taki jak go zapowiadają to ceny powinny lecieć na łeb i szyję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinebedoua Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Dobra karta to niekoniecznie najlepsza...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) Mówię, że kupuję TERAZ to co w pierwszym poście, a resztę potem... Jednak na prawdę te 450 W to za mało? Mimo wszystko, chcę mieć cichy komputer i stabilny :) , zwłaszcza, że FEEL w każdej chwili może pójść "pa, pa". <_< Edytowane 23 Stycznia 2007 przez mpConroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Slaba wydajnosc w 3DSam planuje kupić płytę na 965(Asus Commando,P5B) ale ta wydajność mnie trochę martwi. Jaka duża różnica w wydajności 3d wstosunku do innych chipsetów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Właśnie zamówiłem Cruciale BallistiX 800MHz 4-4-4-12 2x1GB :) Potem kupię reszte - ASUS P5B Deluxe, Seagate 200GB SATA-II NCQ 16 MB z zapisem prostopadłym oraz zasilacz Topower, chyba ten: http://zenfist.pl/pID/279.htm :) Grafa na późniejszy ogień, czyli gdy stanieje... Taki zestaw będzie dobry (na razie z tym 7600GS co mam)? I ile jeszcze czekania do ASUSa P5B Deluxe 1.04G? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Slaba wydajnosc w 3D [ciach!]ly opowiadasz jak nie wiem co... :mur: Właśnie zamówiłem Cruciale BallistiX 800MHz 4-4-4-12 2x1GB :) Pamieci sa bardzo dobre, na pewno bedziesz z nich zadowolony. Tak naprawde nie mialem czasu sprawdzic ile pojda przy 2.3V na 4-4-4-x, ale coz nie jest sie juz studentem ;) Zasilacz tez spoko. A co wnosi rewizja 1.04G, bo mi sie szukac nie chce :D ???? Edytowane 26 Stycznia 2007 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Lepsze OC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Lepsze OC :D To niewiele Ci da chyba, ze bedziesz chcial jechac do jakichs 4.5GHz na cieklym azocie, tak naprawde maly sens jest przetaktowywania wyzej niz podejrzewam 3.5GHz. No chyba, ze bedziesz toczyl boje w SuperPI :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zmieniłbym tylko mobo na konstrukcję na i975X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
52cm Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) ja się podłączę do pytań o mobo: lepiej wybrać EVGA czy ASUSA P5Ne (za 800zł) a do pamiątek brać CORSAIR twin2x 2x1Gb 675Mhz cyz Hyperx 2x1Gb 800mhz?? (czy jest warta dopłata?? Edytowane 26 Stycznia 2007 przez 52cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 P5N-E kosztuje 400 zł :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 P5N-E kosztuje 400 zł :D .i to jest chyba najlepsza opcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
52cm Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 ja się podłączę do pytań o mobo: lepiej wybrać EVGA czy ASUSA P5Ne (za 800zł) a do pamiątek brać CORSAIR twin2x 2x1Gb 675Mhz cyz Hyperx 2x1Gb 800mhz?? (czy jest warta dopłata?? sorki to miało być takie mobo: Asus P5N32-E nVidia nForce 680i SLI wiec co wybrać i co sądzicie o pamiątkach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...