ssound Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Witam. Nie miałem nigdy do czynienia z Excelem i ślęczę nad helpem ale nie mogę zrobić tego co sobie wymyśliłem. O co chodzi... najprościej jak pokaże dokument. A tu link do xls Zeszyt.xls Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Edytowane 8 Stycznia 2007 przez ssound Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 a od kiedy my prace domowe tu robimy? zakladajac tu konto akceptowales regulamin i pamietaj o tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zaczyna się robić to co na zachodzie. Może to coś pomoże ale wątpię http://pl.wikibooks.org/wiki/OpenOffice.org/Calc/Funkcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 a od kiedy my prace domowe tu robimy? zakladajac tu konto akceptowales regulamin i pamietaj o tym.To nie jest praca domowa, zrobiłem sobie taki dokument do pewnych podliczeń i nie umiem sobie poradzić z tymi 2 rzeczami więc napisałem na forum... W regulaminie raczej poszukaj czegoś o tym, żeby nie pisać nie na temat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 =JEŻELI(D1>0;"Małe";JEŻELI(E1>0;"Duże";"")) reszty nie czaje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 =JEŻELI(D1>0;"Małe";JEŻELI(E1>0;"Duże";"")) reszty nie czaje ... DZIEKI! o to chodziło, źle ten "" wstawiałem bo chciałem go dać wcześniej. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Co do drugiej sprawy - nie da sie w tej samej komorce wprowadzac danych i jednoczesnie umiescic formuly. Jak chcesz miec odejmowanie, to w innej kolumnie/wierszu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 jednoczesnie nie ale mozna zrobic makro ktore sie tym zajmie, chyba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 A czy Excel czasem nie zwroci bledu, ze wchodzi w petle nieskonczona (formula i dane zrodlowe w tej samej komorce)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Zrobił bym to w troche inny sposób dla mnie prosty, pewnie niezbyt fachowy jednak jest pewien problem. Gdy excelowi dam to do liczenia to zadanie zawsze odejmie 25. A chodzi o to żeby wykonywał to tylko wtedy gdy wpiszę tam jakąś wartość. (czyli żeby odejmował ale jak już "coś" pomnoży - "coś" ale nie zero) Da się to jakoś ustawić żeby nie wykonywał zadania gdy nic niema? Teraz robi zawsze 0x25-25= -25 A chodzi o to zeby wykonywał to zadanie, ale dopiero jak zamiast zera (pustej komórki) będzie już coś wpisane czyli np: 2x25-25 = 25 itd A jak jest 0[/] to żeby nie wykonywał zadania bo mi robi niepotrzebnie minus 25 :) Edytowane 9 Stycznia 2007 przez ssound Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Skorzystaj z funkcji JEŻELI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Skorzystaj z funkcji JEŻELI.No tak, niby takie proste ale nie wpadłem na to <_< Dzięki. To tyle, wszystko rozwiązane. Dzięki za odpowiedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...