Skocz do zawartości
zajaczek

Prosba Do Informatykow O Ocene:)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam taki o problem z nauczycielem, bylem na zailczeniu sprawdzianu z pamieci, dostalem 10 zadan

1.pamiec polprzewodnikowa

2.pamiec RAM

3.roznice miedzy pamiecia dynamiczna a statyczna

4.NIE PAMIETAM

5.organizacja pamieci

6. NIE PAMIETAM

7.zwiekszanie dlugosci slowa pamieci

8.pamiec DRAM

9.adresowanie slowa pamieci DRAM

10.dostep w trybie stronicowania

ad.1pamiecia polprzewodnikowa nazywamy cyfrowe uklady scalone przeznaczone do przechowywania wiekszych ilosci informacji w postaci binarnej. 0,2ptk

ad.2 pamiec RAM-nazywamy pamiec polprzewdonikowa o dostepnie swobodnym przeznaczona do zapisu i odczytu. Pamiec RAM jest pamiecia ulotna to znaczy ze po wylaczeniu jej zasilania informacja w niej zachowana zostaje utracona. 0,4ptk

ad.3pamiec dynamiczna-DRAM jest wolniejsza od pamieci starycznej, natomiast sa znacznie tansze, znacznie latwiej podlegaja scaleniu, wada tej pamieci jest fakt ze do poprawnego funkcjonowania konieczny jest tak zwany proces odswiezania, pamiec statyczna SRAM. 0,3ptk

ad.5organizacja pamieci nazywamy sposob podzialu obszaru pamieci na slowa 0,2ptk

ad.7w celu zwiekszenia dlugosci slowa pamieci dluzsza magistrale danych budujemy z bitow lini danych koljenych ukladow scalonych pamieci, natomiast magistrale adresowa i sygnaly sterujace laczymy rownolegle. DOKLADNIEJ

ad.10dostep w trybie stronicowania- jest sposobem na przyspieszenie wspolpracy z pamiecia DRAM, wiekszosc odczytow dokonywana jest spod kolejnych polozonych kolo siebie adresow. oznacza to ze starsza czesc adresu, adres wiersza nie zmienia sie a zmienia sie jedynie adres kolumny. 0,3ptk

dostalem 1+ i najprawdopodobniej mam 1 na semestr, byla nawet dyrektorka ale ona ma swoje zdanie nauczyciel ma zawsze racje. Dodam ze kolega pisal tydzien temu ja pisalem w poniedzialek i dostal 3+, z tego samego korzystal z moich notatek w sumie slowo w slowo to samo co ja.

punkty napisane po zakonczeniu zadania to punkty przyznane przez nauczyciela nie wiem na ile mozliwych chyba na 1ptk, wszystkie odpowiedzi sa z ksiazki urzadzenia techniki komputerowej z ktorych sie ucze w szkole jestem uczniem 4 klasy technikum elektronicznego, i prosze o ocene informatyka nauczyciela, nie wiem co mam zrobic.. nie da sie gadac z tym nauczycielem. On twierdzi ze napisalem za malo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi