zajaczek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Witam mam taki o problem z nauczycielem, bylem na zailczeniu sprawdzianu z pamieci, dostalem 10 zadan 1.pamiec polprzewodnikowa 2.pamiec RAM 3.roznice miedzy pamiecia dynamiczna a statyczna 4.NIE PAMIETAM 5.organizacja pamieci 6. NIE PAMIETAM 7.zwiekszanie dlugosci slowa pamieci 8.pamiec DRAM 9.adresowanie slowa pamieci DRAM 10.dostep w trybie stronicowania ad.1pamiecia polprzewodnikowa nazywamy cyfrowe uklady scalone przeznaczone do przechowywania wiekszych ilosci informacji w postaci binarnej. 0,2ptk ad.2 pamiec RAM-nazywamy pamiec polprzewdonikowa o dostepnie swobodnym przeznaczona do zapisu i odczytu. Pamiec RAM jest pamiecia ulotna to znaczy ze po wylaczeniu jej zasilania informacja w niej zachowana zostaje utracona. 0,4ptk ad.3pamiec dynamiczna-DRAM jest wolniejsza od pamieci starycznej, natomiast sa znacznie tansze, znacznie latwiej podlegaja scaleniu, wada tej pamieci jest fakt ze do poprawnego funkcjonowania konieczny jest tak zwany proces odswiezania, pamiec statyczna SRAM. 0,3ptk ad.5organizacja pamieci nazywamy sposob podzialu obszaru pamieci na slowa 0,2ptk ad.7w celu zwiekszenia dlugosci slowa pamieci dluzsza magistrale danych budujemy z bitow lini danych koljenych ukladow scalonych pamieci, natomiast magistrale adresowa i sygnaly sterujace laczymy rownolegle. DOKLADNIEJ ad.10dostep w trybie stronicowania- jest sposobem na przyspieszenie wspolpracy z pamiecia DRAM, wiekszosc odczytow dokonywana jest spod kolejnych polozonych kolo siebie adresow. oznacza to ze starsza czesc adresu, adres wiersza nie zmienia sie a zmienia sie jedynie adres kolumny. 0,3ptk dostalem 1+ i najprawdopodobniej mam 1 na semestr, byla nawet dyrektorka ale ona ma swoje zdanie nauczyciel ma zawsze racje. Dodam ze kolega pisal tydzien temu ja pisalem w poniedzialek i dostal 3+, z tego samego korzystal z moich notatek w sumie slowo w slowo to samo co ja. punkty napisane po zakonczeniu zadania to punkty przyznane przez nauczyciela nie wiem na ile mozliwych chyba na 1ptk, wszystkie odpowiedzi sa z ksiazki urzadzenia techniki komputerowej z ktorych sie ucze w szkole jestem uczniem 4 klasy technikum elektronicznego, i prosze o ocene informatyka nauczyciela, nie wiem co mam zrobic.. nie da sie gadac z tym nauczycielem. On twierdzi ze napisalem za malo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=212807 Pozatym :arrow: :google: i Wiki umarlo :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajaczek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 ale mi nie chodzi o to zeby zrobic z niego debila bo nie da sie zrobic czegos co juz jest zrobione, tylko co zrobic w takiej sytuacji, chcial bym zeby ktos to ocenil nie wiem sam, nie mam juz sily,. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Ale ocenianie tego jeszcze raz chyba nie ma większego sensu. Jak już wystawił ocenę... Może poprosisz nauczyciela o dopytkę, żeby podnieść sobie stopień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Nie wiem, ile czasu trwal ten sprawdzian, ale od ucznia 4. klasy technikum spodziewalbym sie czegos wiecej. Jakbym tak zdawkowo napisal wejsciowke na laborke, to wylecialbym z hukiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...