wilczurek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Widziałem ze na płycie z chipem 650i nie ma radiatora ani na mostefach ani na SB . Więc tu moje pytanie czy to sie nie grzeje<??> :mur: . 2 sprawą jest chłodzenie tego chipu , przy dyskach s-ata grzeje się niemiłosiernie . No dobra nie chce spalić SB i mątuje mały radiatorek ,hmm to za mało . więc montuje chłodzenie aktywne . eeee teraz za głośno . Ale ze mnie maruda . Przystawiam się do bloku wodnego na mostek południowy , zaraz ale gdzie zapinka i taki blok aby nie wadził o kondensatory <_< . Więc po krótkiej analizie nasuwa się pytanie czym schłodzić ICH8 ( lub inny tego typu układ )do temperatury załóżmy 40 *c która jest jeszcze bezpieczna . Wymyśliłeś nawiew przerobiłeś radiator sam zrobiłeś blok wodny na south bridge ??Podziel się ze mną tą informacja B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 To się grzeje, ale nie przeszkadza w normalnej i stabilnej pracy płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milek29a Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Może patent z czasów sosket A ?? :D Bierzesz Thermalright HR-05 i wiercisz otwory montażowe w płycie ;) ___ EDIT ___ Tak teraz jeszcze pogooglowałem... Przecież chyba wszystkie płyty nForce 650/680 mają otwory montażowe wokół SB, a to oznacza, że możesz tam podpiąć taki fajny radiatorek 100% miedź Pentagrama, których pełno na allegro w dziale 'Wentylatory i radiatory ---> Chipsetu' w okolicach 30zł. Edytowane 14 Stycznia 2007 przez Milek29a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 @ mielek no właśnie tu tkwi problem ze na allegro jest mało radiacji SB , najlepiej pod wode bym kupił . Zawsze moge sprzedać moją płyte i zabrać z niej raidator i... powiedzieć ze nie było albo zgubiłem :rolleyes: . A na mostefy coś widzieliście , bo jakoś wpisuje to mam efekty jak z google:P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Nie ma dedykowanych radiatorów pod mosfety, ani na sb, są tylko na nb i w nich może znadziesz jakiś co będzie pasował rozstawem otworów montażowych. A na mosfet, to wogóle kiepściutko, raczej tylko samoróbki (jakiś pochlastany radiatorek z nb i po problemie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 A na mostefy coś widzieliście , bo jakoś wpisuje to mam efekty jak z google:P.Na fet'y możesz to dla przykładu http://allegro.pl/item154680791_qoltec_rad...8szt_fv_gw.html albo to http://allegro.pl/item155622814_thermaltak..._pll_8_szt.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Standardow czyli.... Przyklej na klej termoprzewodzący niebieskiego zalmana :) tylko na rogach a na środku normalnie paste termo. a jak nie chcesz sobie psuć klejem sb to spróbój na taśmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Na SB to zrobie sobie blok znalażłem miedz 40x47x5 cm na złomie:P:P , na mostefy wykminiłem ze zrobie z chłodzenie mostka his ( znany niebieski zalman:D ) odpowiednio dotne i wywierce otwory :wink: . A jeszcze mi sie 1 nasuneło . W asus z chipem 650I jest strasznie wielki radiator , taki duży tylko dla oddawania ciepła czy jakiś 2 core chipset?? :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...