Skocz do zawartości
sir bober

Pytanko Odnośnie C2d I @

Rekomendowane odpowiedzi

1. Tak. Chcesz wiecej wiedziec :arrow: Poczytaj tematy w dziale WC

2. Na takim

A co do lektury to moze sprecyzuj ile wiesz nt kompow [;

update

Ad2 :arrow: Zapomnialbym ze chlodzenie to nie wszystko. Modowanie plyt glownych dla wiekszych i stabilnych napiec, ladnie krecacy sie CPU...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz pojecie jak wyglada kazdy element bazowy pieca? Skladales kiedys od 0 kompa? Wymieniales grafike, podpinales dysk, dokladales RAM? Robiles drut-moda? Zamalowywales mostki? Nie? :arrow: Startujemy od zera [; Tutaj pytal sie ktora ksiazke kupic... Moze tez znajda sie jakies linki dla newbie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, mam pojęcie dotyczące wyglądu podzespołów komputera, jak miałem 10

lat kupiłem na allegro 386 i składałem ze starszym kolegą kompa od 0, nie robiłem żadnych v-modów, tricków z ołówkiem itp. - dlatego, że bałem się o sprzęt :P. Ostatnio próbuje podkręcić GF 5200 :P.

Jeszcze jedno pytanko odnośnie chłodzenia C2D, jaki wentyl polecacie?

Słyszałem wiele dobrego o Scythe Ninja, ale dzisiaj znalazłem recenzję Titan Amanda.

Ninja vs Amanda

Co lepsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Orgiusz widać że chłopak ma ambicje i chęci a ty go zniechęcasz :wink: :wink:

Jeszcze jedno pytanko odnośnie chłodzenia C2D, jaki wentyl polecacie?

Scythe Ninja, Scythe Infinity, AC Freezer 7 Pro

O Titanie Amanda możesz poczytać tutaj :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, nie ma to jak stawianie pierwszych kroków z oc na high-end'owym sprzęcie :D.

Oj Orgiusz wcale nie przesadza, lepiej najpierw trochę pokrzyczeć niż potem słuchać pretensji że coś nie wyszło...

Z lektury sporo się dowiesz, ale teorii, a nic Ci nie zastąpi praktyki przy dłubaniu we własnym piecu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na początek polecam zakupienie sztruksów ze wzmacnianymi kolanami (clear cmos), pęsetki (takoż), kilku browarów (by mile czytać pierwsze kroki w FAQ i postach o OC), dobrej pasty termo oraz polecanego chłodziwa, i kilku innych rzeczy, jakich sam wpadniesz na to. Aha ... początkującym nie zaleca się zbytniego grzebania przy napięciach a zwłaszcza przy modach. Ale to tak jak -=Qroń=- napisał: lepiej potem nie czytać pretensji, że coś nie wyszło.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sir bober - czytaj to forum. Daj spokoj z ksiazkami itp. To Ci w niczym nie pomoze. Wiedza zawarta na tym forum to doswiadczenia uzytkownikow zdobyte podczas setek godzin meczenia wszelakiego rodzaju sprzetu. Jesli masz mobo X to szukaj tematu o mobo X, jesli masz proca Y to szukaj o nim (o calej rodzinie) tematu.

Napisz cos w swojej sygnaturze jaki masz sprzet, aby inni mogli Ci jakos pomoc.

Pytania "do ilu moge podkrecic" nie sa na tym forum mile widziane. To chyba jasne - nikt wrozka nie jest. Tymbardziej nie wiedzac jaki masz sprzet.

Powodzenia ;)

Edytowane przez Martinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi