kucyk Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 szukalem w szukajce, ale nic ciekawego nie znalazlo, wiec pytam mozecie podac mi temperatury jakie osiagacie na T7200/T7400 w spoczynku i stresie? chcialbym sobie je porownac. bede bardzo wdzieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 W temacie nie pomogę, ale trochę OTnę, bo już wczoraj miałem pytać. Zauważyłeś znaczą różnicę w szybkoście procka, czy od razu dołożyłeś z ramem i nie jesteś w stanie powiedzieć ile procek ma udziału w tym zap... komputera? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 od razu z ramem dołożyłem więc nie powiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) od razu z ramem dołożyłem więc nie powiem kucyk, gdzie zakupiles tego proca i za ile. Moze maja tez szybsze wersje? Oczewiscie chodzi mi o sklep w Irlandii, jesli tu go dostales. Edytowane 16 Stycznia 2007 przez Andi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) zamówiłem przez komplett.ie, już któryś raz z kolei i nie zawodzą :-P tylko to jest sklep wysyłkowy, nie mieści się fizycznie w IRL dałem 300e więc taniej niż w Polandii, pomijając fakt, że w PL w ogóle nigdzie nie ma tych proców T7400 i T7600 są u dostawcy, jak zamówisz to Ci ściągną, ale uważam, że na 7200 się zaczyna i kończy opłacalność zakupu c2d nikt nie pomoże z tymi temperaturami? Edytowane 16 Stycznia 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 zamówiłem przez komplett.ie, już któryś raz z kolei i nie zawodzą :-P tylko to jest sklep wysyłkowy, nie mieści się fizycznie w IRL dałem 300e więc taniej niż w Polandii, pomijając fakt, że w PL w ogóle nigdzie nie ma tych proców T7400 i T7600 są u dostawcy, jak zamówisz to Ci ściągną, ale uważam, że na 7200 się zaczyna i kończy opłacalność zakupu c2d nikt nie pomoże z tymi temperaturami? Kurde kucyk, sie oplaca tego 7200 chapnac, cena spoko, tylko teraz musze sie swojego pozbyc i jechac z lapem na gware w celu wymiany proca :( Ale raczej sie skusze naniego, chociaz zastanawiam sie nad tym za 400 euro. W kazdym razie dzieki za linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 szykuje sie wlasnie na toske A100-847 z T7200, to juz sa tak tanie lapy ze spokojnie mozna odpuscic wczesniejsze korki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Lekkie odkopanie. Przy T7400 temp w idle: 39 - 41, przy max obciazeniu 59 - 62. Przy procku Core Duo T2400 temp. przy max obciazeniu wynosila 70 stopni. Zmiana samej pasty na Arctc Silver 5 spowodowala spadek temperatury o 10 stopni. Podobna sprawa ma sie z karta graficzna w laptopie, temperatura obnizyla sie o okolo 10 stopni. Edytowane 8 Lutego 2007 przez Andi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mixefr Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Witam, uważam, że na 7200 się zaczyna i kończy opłacalność zakupu c2dmożna wiedzieć czemu? Noszę się właśnie z zamiarem wymiany procka i mam ochotę na C2D T7600, ale może nie będzie takiej potrzeby jeśli tak twierdzisz. Tylko poprosiłbym o jakieś przekonywujące argumenty :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 u mnie w spoczynku jest 55-60, w stresie (raytracing) 85-87*C :| Nie za dużo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 mam lapka HP. wiecie jaka tam jest pasta standardowo ? czy przykładowo jak bym zmienił pastę na ARCTIC SILVER lub coś podobnego to tem poleci w dół czy tam standardowo stosują bardzo dobre pasty ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 U mnie na t7500 w idle oscyluje w okolicach 37C, full load to 55-56C. W domu jest klimatyzacja i stala temp. 22,5C, a i laptop to nowka, wiec za duzo kurzu na radiatorach jeszcze nie ma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 moze się ktos wypowiedzieć na temat tej pasty ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...