Skocz do zawartości
kucyk

Core2duo T7200/t7400

Rekomendowane odpowiedzi

W temacie nie pomogę, ale trochę OTnę, bo już wczoraj miałem pytać.

Zauważyłeś znaczą różnicę w szybkoście procka, czy od razu dołożyłeś z ramem i nie jesteś w stanie powiedzieć ile procek ma udziału w tym zap... komputera? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od razu z ramem dołożyłem więc nie powiem

kucyk, gdzie zakupiles tego proca i za ile. Moze maja tez szybsze wersje? Oczewiscie chodzi mi o sklep w Irlandii, jesli tu go dostales.

Edytowane przez Andi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamówiłem przez komplett.ie, już któryś raz z kolei i nie zawodzą :-P

tylko to jest sklep wysyłkowy, nie mieści się fizycznie w IRL

dałem 300e więc taniej niż w Polandii, pomijając fakt, że w PL w ogóle nigdzie nie ma tych proców

T7400 i T7600 są u dostawcy, jak zamówisz to Ci ściągną, ale uważam, że na 7200 się zaczyna i kończy opłacalność zakupu c2d

nikt nie pomoże z tymi temperaturami?

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamówiłem przez komplett.ie, już któryś raz z kolei i nie zawodzą :-P

tylko to jest sklep wysyłkowy, nie mieści się fizycznie w IRL

dałem 300e więc taniej niż w Polandii, pomijając fakt, że w PL w ogóle nigdzie nie ma tych proców

T7400 i T7600 są u dostawcy, jak zamówisz to Ci ściągną, ale uważam, że na 7200 się zaczyna i kończy opłacalność zakupu c2d

nikt nie pomoże z tymi temperaturami?

Kurde kucyk, sie oplaca tego 7200 chapnac, cena spoko, tylko teraz musze sie swojego pozbyc i jechac z lapem na gware w celu wymiany proca :( Ale raczej sie skusze naniego, chociaz zastanawiam sie nad tym za 400 euro. W kazdym razie dzieki za linka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lekkie odkopanie.

Przy T7400 temp w idle: 39 - 41, przy max obciazeniu 59 - 62.

Przy procku Core Duo T2400 temp. przy max obciazeniu wynosila 70 stopni. Zmiana samej pasty na Arctc Silver 5 spowodowala spadek temperatury o 10 stopni.

Podobna sprawa ma sie z karta graficzna w laptopie, temperatura obnizyla sie o okolo 10 stopni.

Edytowane przez Andi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

uważam, że na 7200 się zaczyna i kończy opłacalność zakupu c2d

można wiedzieć czemu? Noszę się właśnie z zamiarem wymiany procka i mam ochotę na C2D T7600, ale może nie będzie takiej potrzeby jeśli tak twierdzisz. Tylko poprosiłbym o jakieś przekonywujące argumenty :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam lapka HP. wiecie jaka tam jest pasta standardowo ? czy przykładowo jak bym zmienił pastę na ARCTIC SILVER lub coś podobnego to tem poleci w dół czy tam standardowo stosują bardzo dobre pasty ?:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na t7500 w idle oscyluje w okolicach 37C, full load to 55-56C. W domu jest klimatyzacja i stala temp. 22,5C, a i laptop to nowka, wiec za duzo kurzu na radiatorach jeszcze nie ma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi