romek-o Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) witam, chciałbym w swoim programie po kliknięciu na jeden button uruchiamiać plik exe, który znajduje się w tym samym katalogu w którym jest mój program, jak to zrobić ? szukalem w googlach i nic konkretnego nie znalazłem Edytowane 21 Stycznia 2007 przez romek-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 System.Diagnostics.Process.Start() Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) dobra, juz wiem, tylko teraz mam kolejny problem, chcialem po kliknieciu na button uruchomic lame.exe i przerobic mp3 na wave, plik mp3 znajduje się w katalogu "e:\\02.mp3" i w tym samy katalogu ma sie pojawic plik wav pierwsza linijka ma na celu pobranie sciezki do programu i euchomienie w tym samy folderze programu lame.exe (exec mojej aplikacji jest w tym samy folderze co lame.exe) string aPath1 = Application.StartupPath;aPath1 = aPath1+"\\lame\\lame.exe";aPath1 = "\""+aPath1+"\"";string sciezka1 = "e:\\02.mp3";string sciezka2 = "e:\\02.wav";string sciezka4 = aPath1+" --decode --mp3input "+sciezka1+" "+sciezka2;System.Diagnostics.Process.Start("sciezka4"); po kompilacji sciezka4 ma postac "c:\Documents and Settings\Romek\Moje dokumenty\Visual Studio Projects\WindowsApplication1\bin\Debug\lame\lame.exe" --decode --mp3input e:\02.mp3 e:\02.wav jak sam wkleje do start-> uruchom ten tekst to program lame.exe sie uruchomi i zrobi plik wav, ale jak spróbuję uruchomic program lame.exe z poziomu mojego programu w c# to wsyakuje mi taki monit w visualu An unhandled exception of type 'System.ComponentModel.Win32Exception' occurred in system.dll Additional information: Nie można odnaleźć określonego pliku Jak mam to zrobić ? problem u góry sam rozwiązalem, pozostało pytanie u dołu Jak ominąc naksymalną ilość znaków w okienku START-> Uruchom (maksymalna ilosc znaków w tym oknie to 391) Edytowane 18 Stycznia 2007 przez romek-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 System.Diagnostics.Process.Start("sciezka4"); A w jakim celu umieszczasz zmienna w cudzysłowiu. Tak sie nie wywołuje parametrów startowych programu w metodzie Start(). Ta metoda jest przeciążona co podpowiada samo visual studio. System.Diagnostics.Process.Start(string fileName, string arguments); Dla przykładu np dla pingowania to powinno wyglądać tak: System.Diagnostics.Process.Start(@"c:\windows\system32\ping.exe", "-t www.onet.pl"); Musisz zrobić podobnie u siebie. W kwestii długości ścieżki, to może ona mieć maksymalnie poniżej około 260 znaków czyli ścieżka + nazwa pliku system nie pozwoli na dłuższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 ok mam kolejny "mały" problem chodzi mi o listboxa i opcje usuwania/edycji wpisów w nim dodawanie do listboxa juz zrobilem (najpierw otwiera mi się przeglądanie plików i do listboxa mogę dodawać sciezki do plików wav) string extension; OpenFileDialog openFileDialog1 = new OpenFileDialog(); openFileDialog1.InitialDirectory = "c:\\"; openFileDialog1.Filter = "wav files (*.wav)|*.wav"; openFileDialog1.FilterIndex = 1; openFileDialog1.RestoreDirectory = true; if (openFileDialog1.ShowDialog() == DialogResult.OK) { extension = System.IO.Path.GetExtension(openFileDialog1.FileName); if (extension == ".wav") { listBox1.Items.Add(openFileDialog1.FileName); } else { ; } jak ma zrobic przycisk usuwający jakąś wartość z listboxa ? w msdn nic o usuwaniu nie piszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 A to potrzeba msdnu do tego zeby wpisac listBox1.Items.poczekac az wyskczy okienko z dostepnymi opcjami i wybrac tą o nazwie "remove"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...