Skocz do zawartości
kata strofa

Zestaw Na Core2duo + Gf8800ts

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję kupić sobie za parę miesięcy taki zestawik:

Core 2 Duo E6600 (ze względu na 4MB cache)

Asus P5B-Deluxe/WiFi

2x1GB DDR2 800MHz CL4 -- nie wiem jaki producent, GeiL, OCZ, Patriot?

BFG GeForce 8800GTS

Chcę podkręcić grafikę ile się da w czasie gier, ale procesor tylko na tyle, żeby móc długo i stabilnie pracować na nim. Co źle wybrałem w swoim zestawie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadaję już teraz, żeby potem mieć czas na przemyślenia. Poza tym jest możliwe, że wpadnie mi kasa wcześniej i będę mógł kupić sobie to co chcę już np. za miesiąc. Wolę podejmować decyzje o zakupie na spokojnie, zanim będę miał kasę na koncie i ciśnienie "kupować! kupować!".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuję kupić sobie za parę miesięcy taki zestawik:

Core 2 Duo E6600 (ze względu na 4MB cache)

Asus P5B-Deluxe/WiFi

2x1GB DDR2 800MHz CL4 -- nie wiem jaki producent, GeiL, OCZ, Patriot?

BFG GeForce 8800GTS

Chcę podkręcić grafikę ile się da w czasie gier, ale procesor tylko na tyle, żeby móc długo i stabilnie pracować na nim. Co źle wybrałem w swoim zestawie?

Jak chcesz 4MB to E6600 - tak

BFG - firma ok.

pamięci polecam 2x1G Patriot 800 LLT CL4 , u mnie smigaja spoko 1100 na 5.5.5.15. są warte swojej ceny.

Co do płyty to się nie wypowiem , ja jade na DS4 gigabyte i jest ok.

Zapomniałeś o zasiłce , 560 ci styknie , ja dałem ciała i kupiłem Szefa 620A-12S i po 3 minutach wentyl łeb ukręca , jest zdecydowanie za głośny , będę go zmnieniał .......Wszystko w kompie cicho a zasiłka mnie do rozpaczy doprowadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, NVidia rekomenduje >400W zasilacz do GeForce 8800GTS, i mój to wymaganie spełnia.

Znalazłem zresztą coś takiego:

Put it this way. The 8800 GTS plugs into a pcie 16x (or x8) slot and has ONE pcie power connector. That means it can draw a MAXIMUM of 150 watts - as each provides up to 75 watts max.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, NVidia rekomenduje >400W zasilacz do GeForce 8800GTS, i mój to wymaganie spełnia.

Znalazłem zresztą coś takiego:

Powiem Ci tak jak będziesz kręcił c2D i grafe to może byc troche mało , może czasem wywalac w gierkach ,ale 520 , 560 styka na 100%.

poprostu zobacz jak będzie , zasiłka zasiłce nie równa.....będą problemy to zmienisz.

Ups ..myślisz o GTS..... powinno stykać.

Edytowane przez konio68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na prawdę uważam że nie ma rozstrząsania takich kwestii teraz, za parę miesięcy może pojawić się kilka płyt które biją na głowę dotychczasowe, tak jak ostatnio pojawiła się P5N-E, która moim zdaniem jest lepsza i tańsza od P5B gołego... to co będziemy polecać, będzie się zmieniać wraz z czasem - na dziś ten zestaw jest wporządku, ale kto wie co będzie za pare miesięcy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem topic bez sensu ... rozwazanie prawdopodobienstw tego czy bedziesz kupowal komputer za 3 tygodnie czy za trzy miesiace ... i proba rozwiazania (jak dla mnie) najbardziej 'wahajacej sie' kwestii, jaka jest wybor mobo - szczegolnie ze niewiadomojak beda sie ksztaltowaly ceny plyt na i975x i rd600, kiedy wejdzie nv680i. Jak sam powiedziales - czekac zawsze mozna - a czasami wypada :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi