kemot84 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Witam, Po krotce opisze moj, lekko frustrujacy problem. Niedawno dostalem MoBo Gigabyt 8KNXP pod P4 (478), na allegro kupilem procka (Prescott 3ghz, 800 mhz FSB), reszte "bebechow" z mojego dotychczasowego komputerka zainstalowalem na ta plyte i niestety jest problem. Gdy startuje windowsa z CD, wybieram partycje, formatuje ja (NTFS), nastepuje kopiowanie plikow instalacyjnych, i dochodzi do krytycznego momentu, czyli restartu i wlaczenia instalki z HDD, niestety przy ladowaniu systemu (grafice z paskiem) w pewnym momencie nastepuje zawiecha i koniec kropka. Nie bardzo wiem co z tym fantem zrobic. Podejrzenie poszlo na chlodzenie procka, kupilem helikopter Thermaltake'a, temperatura poszla mocno w dol (50st. C), niestety problem pozostal. Jezeli ktos mialby jakies konkretne porady to bardzo bylbym wdzieczny. (Plyta z Winda jest sprawna w 100%) Moj konfig: Mobo: Gigabyte 8KNXP Procesor: P4 3 Ghz Karta : Radeon 800GT Pamiec: 2x 256 333mhz Dysk: WD 80gb Zasilacz: MC 400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 moze to przez pamięci? masz mozliwość sprawdzenia na innych? Spróbuj moze zainstalowaćwinde jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 XP z SP2? Spróbuj używając nLite dorzucić do tej instalki sterowniki do grafiki i płyty. Ewentualnie spróbuj przeprowadzić instalację na innej karcie - najlepiej starszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot84 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Niestety nic nie pomaga, staresza karta (radek 9000) wogole na tej plycie nie odpala (MoBo ma slot na super AGP) i tak sie zastanawiam czy to nie jest wlasnie problem. Moze ktos ma jakies minimalne sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...