Skocz do zawartości
°°°

Livebox ! Nie Taki Zły Jak Go Malują :p

Rekomendowane odpowiedzi

Ja niestety powiedzieć tego nie moge, zawieszał się już kilkanaście razy - czasami nawet tak, że nie reagował na przycisk reset. Do tego czasami sam zrywa połączenie z netem, trzeba potem łączyć ręcznie przez strone konfiguracji (192.168.1.1).

Pare tygodni temu nawet zgłaszałem to na bluline i powiedzieli, że odzwonią... :damage_wall:

Mimo że komp jest 5m od liveboxa, największa pokazywana prędkość wynosi 48Mb/s, a maks przesył z kompa na kompa wynosił 20% tej wartości <_<.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem raczej zadowolony z liveboxa'a. Z sąsiadem piętro niżej wymieniamy się plikami przez Wi-Fi :D Siła sygnału "znakomita". No prawie zadowolony - parę razy się zawiesił, ale nie jest z tym namolny. Gorzej, że przez Wi-Fi transfer nie przekracza 2MB/s i to niezależnie czy do sąsiada, czy w ramach mieszkania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny problem to wspólne działanie wifi + bluetooth - karta wifi w lapie i blue w stacjonarce - efekt: co chwila rozłaczało neta a co jakieś 2 godziny wieszał się livebox... nawet ostatnia zmiana software w liveboxie nie pomogła... krótko mówiąc kaszana na całego... ;)

Linksys to już inna bajka - rewelacyjne działanie i stabilność, choćszkoda że do tego właśnie modelu (wag200g) nie ma softu podobnego co tomato...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, popieram, livebox juz przy instalacji sprawia problemy, niezaleznie czy laczymy przez RJ-45, USB, czy zalaczony adapter wi-fi, z oryginalnym oprogramowaniem z plytki, czy przy pomocy systemowego, zawsze jest kaszana.

Linksys chodzi 24h na dobe i zero problemow, konfiguracja prosta jak drut, predkosc przesylu, stabilnosc, siła sygnału, nieporownywalna. Mam Netię i tu rowniez nastepuje rozlaczenie co 24h dla zmiany IP, jednak linksys bez problemu i blyskawicznie laczy sie ponownie. Takze polecam to rozwiazanie: Netia + router z modemem ADSL Linksysa, taniej i spokojniej ;)

Pozdrawiam użytkowników prawdziwych routerów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz Livebox chodzi ładnie, ale...

Pierwsze pół roku było trochę problemów.

Następne pół roku to była maaassaaakra! Co chwilę tracił synchronizację, spece nie pomagali, linię zmieniali kilka razy, technicy złamali kabel, powiesili następny na drzewku, zwarcie i znów wymieniali. Conajmniej pół godziny dziennie spędzałem przy telefonie dzwoniąc pod 0-800-102-102.

2/3 czasu = brak internetu. Raz nie miałem go przez 2 tygodnie, jeden spec był wyjątkowo chamski. Ojciec wysłał wniosek o zwrócenie pieniędzy za czas nie posiadania internetu i w sumie zwrócili za 3 miesiące abonamentu + jakieś 100 zł dodatkowo, także finansowo wyszło lekko na +, ale czas bez internetu i wyrywanie sobie włosów przy tel. i przyjmowaniu techników był masakrą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie zwrócili za 3 miesiące abonamentu + jakieś 100 zł dodatkowo, także finansowo wyszło lekko na +

No to generalnie w porządku się zachowali, no ale fakt, że bez netu to ja też bym długi czas nie wytrzymał B-)

Edytowane przez werto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi