Twój Pan Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 - P4 631 @15x320 1.3v - Asus P5W64 - Corsair XMS @ 960MHz CL4-3-2-4 - Abit Radeon X300SE 128MB @ 637/364(730) VGPU ~1.71v, VMEM 2.72-2.74v - Antec True Power 550W - chilled air (~ +5'C) http://service.futuremark.com/compare?2k3=5181128 http://service.futuremark.com/compare?2k1=9137982 WR w 3DM03 i 3DM2001SE w kategorii X300SE, drugie miejsce w pełnych X300, jeden z najwyżej taktowanych rdzeni X300 na świecie (tylko jeden lepszy znalazłem). Poprzez ślamazarne taktowania procka, ludki z A64 3GHz i C2D @4GHz są nieco przede mną. Ale to tylko wstępne sprawdzenie możliwości karty, a nie śrubowanie wyniku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Dlaczego nie podniosłeś trochę taktów na 631? x300 chłodzony ac? Gratki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Ładne mu V na rdzeń zapodałeś, szkoda że mój X550 nie trawi nic ponad 1,5V na gpu, a do kontrolera napiecia mem nie mozna nigdzie karty katalogowej znaleźć ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) Wszystko AC, na procku Freezer7 pr0, na grafie Zalman kanapka ;) Najpierw chcę osiagnać max grafy dopiero potem cpu/mem i optymalizacje. Wyniki na systemie który pamięta 3 mobo, 7800GTX, 6600GT SLI jak i wrzesień 2006 :D Gpu skaluję się do ok 1.6v, powyzej zero przyrostu ;) : 1.47v - 550MHz 1.61v - 625-630MHz 1.71v - tyle ile widać :D Edytowane 29 Stycznia 2007 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Gpu skaluję się do ok 1.6v, powyzej zero przyrostu ;) :To i tak pół biedy że się nie skaluje, u mnie przy 1,59-1,6V zaczyna świrować i sypie artami ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) moja skaluje sie do 1,65 ;) tez na ac, z tym ze robi nedzne 580 tylko.... najgorzej mam z memkami, robia max 275 na stock, zrobilem vdimma to poszly na 279 (yeeee), ale vdimm zaczal cos dawac dopiero jak wykminilem vddq (nazwa wymyslona dla beki, zeby nie mowic o tym vXXX, w kazdym razie pomaga ramkom) i ida na jakies 290 (mega takty)..... ale ma czas grafa.... narazie troche dennie: http://img227.imageshack.us/img227/2341/20221asq3.jpg chwilowo nie mam na nią czasu. Edytowane 29 Stycznia 2007 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Z takim prockiem tez mógłbym się pobawić ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Z takim prockiem tez mógłbym się pobawić ;) nie moj...... a juz go nie mam niestety ;) musze pomeczyc grafe, bo ter memki to zal, nawet 300mhz nie robia, a stresznie pkty leca przez to... hynixy 4ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Wreście ktos się zainteresował extreme. :P Gratki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 W standardzie 325/400? :unsure: 20 tysiecy pkt w 3dm 2k1... Pieknie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) MaSell kto wyprodukował twoją kartę - ofiarę ? Pokazał byś może jakieś foto dręczonej :lol: Ja mam jakiegoś HISa x300se - może bym mu zrobił jakiegoś malego moda :D Edytowane 4 Lutego 2007 przez wisnia666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 MaSell kto wyprodukował twoją kartę - ofiarę ? Pokazał byś może jakieś foto dręczonej :lol: Ja mam jakiegoś HISa x300se - może bym mu zrobił jakiegoś malego moda :D pewnie chinczycy.... :P zreszta co to ma do rzeczy? a foto tez bym chcial..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) Dobrze, ze mnie przypomniałeś o fotkach. Dopiero wczoraj aparat do mnie przyleciał (dosłownie :D ), to mogę strzelić kilka fotek ;) : Zwykła karta ;) Prądzik ;). Vmem obecnie bez masy. Skończyła mi się termokurczka, więc izolacja roxuje :D B) A tak wyglądała mniej więcej platforma testowa. Obecnie siedzi tam jakiś GF7600, inna zasiłka i nieco więcej ramku ;) Dzięki zalmanikowi, co pamięta jeszcze 4ti i R9500pr0 na codzień można pracować pasywnie, a z dobrym nawiewem i 2v na gpu nie będzie straszne ;) Edytowane 4 Lutego 2007 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 ja radiatorow nie uzywam :P jestem pr0jniejszy. no i zrobilem ostatnio inszy wyniczek http://img225.imageshack.us/img225/710/21150ng8.jpg vgpu 1,66 vmem 1,82 vddq ?? (jakies 20k ohm :lol: ) - przydałboby sie wiedziec gdzie to mierzyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 OMG :D . Jak ty się w tym gąszczu odnajdujesz :D . Myślałem, ze ja dostanę za brzydkie mody, ale normalnie czuję się teraz pr0 :D Szkoda, że inne PCB mamy ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 No to żebyś się Masell zabardzo pro nie czuł, to powiem Wam, że niezapiękne te mody robicie :P Aczkolwiek, 20k na x300 to naprawde wysoki wynik :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 No kabelków kszonek troche nadmiar ma i tak jakoś dziwnie to porozmieszczal :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) bo tam jest 5 modów :ploom: z tym ze dwa nie działają, a kabelki zostały :D jak robilem te mody to lutowalem długie kable i przykladalem potki - ja tam z tych datashitów nic nie kumam, wiec robilem na pałe - moze zadzaiala ;) w koncu podpasowal mi jakis mod od vLDT z ECSa na socket 939 i jakos tak zostało. Nie bede tego przelutowywał, bo i po co, wazne ze sie kupy trzyma i nic nie lata po budzie, tfu biurku :D Masełku podaj nazwy ukladow od vgpu i vdimm skoro wam sie nie podobaja moje mody na x300 to co powiecie na vdimma na w64: http://img486.imageshack.us/img486/7347/p1010899do7.jpg biedak wisi juz tak od mieisaca i nie chce sie komus go ładnie zrobic. Edytowane 4 Lutego 2007 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Oooo mojego X300 widze :D Ciesze sie MaSell ze Ci karta sie dobrze spisuje ;) A wyniki po prostu niesamowite Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 kszonek masz jedne z najbrzydszych modow jakie w zyciu widzialem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 kszonek masz jedne z najbrzydszych modow jakie w zyciu widzialem. dzięki ;] sam robilem :D ale w zasadzie to co sie Wam nie podoba :ploom: Co moze byc przydakiego w potku i dwoch kawalkach kabla... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Co moze byc przydakiego w potku i dwoch kawalkach kabla... Przewodu a nie kabla :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 kszonek masz jedne z najbrzydszych modow jakie w zyciu widzialem. twierdzisz tak tylko dlatego, bo nie widziales moich modow na nf7 :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 twierdzisz tak tylko dlatego, bo nie widziales moich modow na nf7 :] to ta nf7 co była w gda? bo tam były ładne mody :E Przewodu a nie kabla :D drutu w otulinie [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) @kszonek mozesz podlinkowac ewentualnie pojasnic jak wykonac Vgpu i Vmem - pcb mam chyba takie samo jak ty, dzis mi sie juz niechce karty wyciagac ale jutro juz dokladnie popatrze. btw. Testowalem chyba kilkanascie roznych wersji sterowniki i najwiecej markow mialem na UniANCatalyst1153... @MaSell -> ram juz wyslalem :P Edytowane 5 Lutego 2007 przez Spookie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 to ta nf7 co była w gda? bo tam były ładne mody :E masz racje w gdansku, a co bylo po nim to nie pytaj :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 @kszonek mozesz podlinkowac ewentualnie pojasnic jak wykonac Vgpu i Vmem - pcb mam chyba takie samo jak ty, dzis mi sie juz niechce karty wyciagac ale jutro juz dokladnie popatrze. btw. Testowalem chyba kilkanascie roznych wersji sterowniki i najwiecej markow mialem na UniANCatalyst1153... @MaSell -> ram juz wyslalem :P vmem Ci nic nie da bez vddq. Podlinkowac modow nie jestem w stanie, bo vgpu to mi ktos pomogl przez gadu, a reszte robilem na chybil trafil. ja testowalem stary to najwiecej mialem na najnowszych xtreme-g, z tym ze ja mailem kilka dodatkowych optymalek, bez ktorych najlepsze były omegi na 6.12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 to ta nf7 co była w gda? bo tam były ładne mody :EBo na tej mobo większośc modów była spod mojej ręki, choć i tak nie były specjalnie ładne i estetyczne :P A wszystko dlatego, że do vdimm i vtt zabrałko helitrymów... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Esteta od 7 boleści :D Moda mają: 1. działać 2. nie odpaść same 3. być zrobione w taki sposob, by przez przypadek nie urwac kabla 4. nie byc piekne, zeby odstraszały n00puf ;x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Esteta od 7 boleści :DJakieś mody sie nie podobały ? B-) Masell -> pamietaj, że wiem jak wyglądasz i długo Cie nie bede musiał szukać :D :mrgreen: PS. ryba -> pokaż może jak pięknie naprawiałes myszke :D to był hardkor :D PS2. Albo lepiej skonczmy ot :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...