Skocz do zawartości
ripool

Za Słaby Zasilacz ?

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam taki sprzęt

Athlon XP 3700+ SanDiego

Asrock 939 Dual-SataII

1 GB RAM

Nagrywarka DVD i czytnik DVD

GF 6800 XT

i zasilacz TOPOWER 400P5 U12 400W

Chciałem zmienic grafikę na GF 7900GS i mam z nią taki problem że w momencie startu XP obraz mi się wyłacza, ale dyskie pracują. I czy jest to spowodowane tym że zasilacz nie wyrabia teraz z nową grafiką. W co nie bardzo wierze, że taki zasilacz nie wyrabia z tym sprzętem. Procesor nie był podkręcony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to 6800XT miales modowane ??

Jak tak to wejdz do windowsa w trybie awaryjnym i usun riva tuner i sterowniki od grafiki najlepiej za pomoca driver cleaner ;)

Edytowane przez Wolan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę się wyjaśniło. Karta jest w porządku.

Sprawdziłem ją na płycie Asrocka 775 z i na MC Feel II 350 i poszło bez najmniejszych problemów. Jedyna różnica to że ta płyta posiada tylko PCI-X x4 a moja ma x 16.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i sprawa się wyjaśniła. Nic nie było zesute, sprzęt działa jak należy. Okazało się że jak to często bywa wina leży po stronie sterowników i XP.

Mimo że odinstalowałem wszystie sterowniki jak również sterowniki do AGP. Wyczyściłem Drive Cleanerem, to nie pomogło.

Dopiero gdy podłączyłem inny dysk i zainstalowałem od nowa XP wszystko działało jak należy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi