Jordi23 Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Sluchajcie jest taki problem i nie wiem jak go rozwiazac. Pisalem juz wczesniej na bordzie ze udalo mi sie podkrecic XP1700+na 2600+na szynie 200 Mhz, tylko jest jeden problem: Jezeli komputer wstanie po podkreceniu napciecie jest 1.875 to wszystko dziala hiper stabilnie itp zadnych zwieszen gry smigaja benchmarki wszystkie przechadza calo itp jak robie restart tez jest ok jednak gdy np wylacze komputer na noc i rano go wlaczam juz nie startuje wyskakuje mi blad typu : Boot Block Check sum error wsadz dyskietke A i wcisnij przycisk albo wogole mam czarny ekran , probowalem zwiekszac napiecia i i nie dziala ,musze restetowac bios ustawiac mnoznik na 10x co daje xp 2400+ (10x200) i potem jak komputer sie uruchomi przestawiam na mnoznik 10.5 i wtedy dziala ok aha pamieci mam ustawione normalnie na 133 DDR266 magistrala PCI normalnie i AGP tez . pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qla Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 a jak ci sie udało puścić antka na FSB 200?? I na jakiej płycie? Mi na MSI kt4v nie idzie na 200 jak co to już na FSB 280 śmiga bez problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 fsb 280 jakis nowy rekord :P Qla i to na badziewnym msi ,co to sie teraz dzieje?Jakies plamy na sloncu,czy co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Jordi23 - może Twój zasilacz daje na starcie jakies kiepskie napiecia - ale to rzecz nie do sprawdzenia bez aparatury. sprobuj inną zasiłkę dać na dzień dwaJordi23 - może Twój zasilacz daje na starcie jakies kiepskie napiecia - ale to rzecz nie do sprawdzenia bez aparatury. sprobuj inną zasiłkę dać na dzień dwaJordi23 - może Twój zasilacz daje na starcie jakies kiepskie napiecia - ale to rzecz nie do sprawdzenia bez aparatury. sprobuj inną zasiłkę dać na dzień dwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 powiem krotko TOO HIGH FSB FREQ :) na epoxaxh wlasnie to jest objawem za wyoskiego fsb. Jeden egzemplarz bedzie chodzil dobrze a drugi niestety nie :evil: twoj Jordi nalezy chyba do tych drugich :evil: p.s. Qla fsb freq 280mhz no no no..... twoj proc smiga na fsb 560 mhz 8O 8O 8O pobiles intela :lol: :lol: pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qla Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 powiem krotko TOO HIGH FSB FREQ :) na epoxaxh wlasnie to jest objawem za wyoskiego fsb. Jeden egzemplarz bedzie chodzil dobrze a drugi niestety nie :evil: twoj Jordi nalezy chyba do tych drugich :evil: p.s. Qla fsb freq 280mhz no no no..... twoj proc smiga na fsb 560 mhz 8O 8O 8O pobiles intela :lol: :lol: pozdrav Lagier Sorki wkradł mi sie mały bląd mój bios pokazuje już wartość po mnożeniu przez 2 :) Na 140 Mhz-145 mhz FSB śmiga bezproblemowo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 powiem krotko TOO HIGH FSB FREQ :) na epoxaxh wlasnie to jest objawem za wyoskiego fsb. Jeden egzemplarz bedzie chodzil dobrze a drugi niestety nie :evil: twoj Jordi nalezy chyba do tych drugich :evil: p.s. Qla fsb freq 280mhz no no no..... twoj proc smiga na fsb 560 mhz 8O 8O 8O pobiles intela :lol: :lol: pozdrav Lagier Sorki wkradł mi sie mały bląd mój bios pokazuje już wartość po mnożeniu przez 2 :) Na 140 Mhz-145 mhz FSB śmiga bezproblemowo :) ano to trza bylo tak odrazu :D :D a tak BTW 145 mhz to nic nadzwyczajnego no ale zawsze to jakis o/c :lol: a tak na marginesie wiecej ci nie idzie bo pewnie nie przestawiles pamieci na nizsze taktowanie albo masz kijowa serie proca pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qla Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 powiem krotko TOO HIGH FSB FREQ :) na epoxaxh wlasnie to jest objawem za wyoskiego fsb. Jeden egzemplarz bedzie chodzil dobrze a drugi niestety nie :evil: twoj Jordi nalezy chyba do tych drugich :evil: p.s. Qla fsb freq 280mhz no no no..... twoj proc smiga na fsb 560 mhz 8O 8O 8O pobiles intela :lol: :lol: pozdrav Lagier Sorki wkradł mi sie mały bląd mój bios pokazuje już wartość po mnożeniu przez 2 :) Na 140 Mhz-145 mhz FSB śmiga bezproblemowo :) ano to trza bylo tak odrazu :D :D a tak BTW 145 mhz to nic nadzwyczajnego no ale zawsze to jakis o/c :lol: a tak na marginesie wiecej ci nie idzie bo pewnie nie przestawiles pamieci na nizsze taktowanie albo masz kijowa serie proca pozdrav Lagier Tylko ja mam 2,2 Ghz a nie 2200+ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 chodzilo mi o fsb (ludzie uzyskuja ponad 200mhz!!!!) a nie o taktowanie proca pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 jeazeli to wina epoxow to szkoda ale moze jeszcze sprawdze ten zasilacz bo wiesz co lagier jak czasami wlacze i mam np czarny ekran to trzymam tak wlaczony komp parenascie sekund i potem wylaczam i wlaczam i startuje to tak jakby sie zasialcz rozgrzal :) , a co do pytania na jakiej plycie podkrecilem na 200Mhz wiadomo Epox na nforsie :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Jordi23 jest tylko jeden powod twojego problemu TOO HIGH FSB SPEED!!!! (trafiles na troszke mniej podkrecalny egzemplarz :evil: ) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qla Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Jordi23 nie wiem jak puściłeś Antka na 200MHZ FSB, u mnie nie idzie po prostu komp nie wstaje i już. A później reset Biosa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Heh jak ty chcesz to zrobic na VIA?! To chyba bardz bardzo maloprawdopodobne zeby nie powiedziec niemozliwe. o pierwsze to gdy ustawisz fsb 200 pci masz 40mhz i ktores urzadzonko ci moze nie wytrzymywac po drugie pewnie nie zmniejszyles taktowania pamiatek i przez to ci komp nie wstaje po trzecie to jordi ma 8RDA :twisted: pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 a powiedz mi lagier czy to ze mam taka szyne danych niszczy cos procka??? bo wiesz robie tak: jak mi nie wstaje komp po wylaczeniu to reset biosu ustawaim znou 200Mhz x 10.5 napiecie itp itd i wychodze i juz kpmputerek biega wszystko stabilnie jak pisalem wczesniej, a jaki ROGAL na twarzy jak widze w sandrze 400Mhz DDR dla proca :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 taaaa wiem wiem. Na proca raczej to negatywnie nie wplywa bo to zwykly o/c moim zdaniem plytka cierpi najpabardziej wszystko sie bardziej grzejej itd. itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 OT: Lagier w Twoim podpisie jest błąd :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 were? :? ahh chyba juz wiem o co ci chodzi pewnie przkrecilem literke w serii proca??? (UI zamiast IU) czysty przypadek i dopiero teraz to zauwazylem juz poprawiam :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 nio juz ok :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Heh jak ty chcesz to zrobic na VIA?! To chyba bardz bardzo maloprawdopodobne zeby nie powiedziec niemozliwe. o pierwsze to gdy ustawisz fsb 200 pci masz 40mhz i ktores urzadzonko ci moze nie wytrzymywac po drugie pewnie nie zmniejszyles taktowania pamiatek i przez to ci komp nie wstaje po trzecie to jordi ma 8RDA :twisted: pozdrav Lagier Dlaczego uważasz że na VIA nie można pracować na FSB>200. Ja miałem ustawione 213 - ale niestety wada płyty (GA-7VAX) powodowała że powyżej FSB195 pojawiały się błędy rejestru (na pewno wina kontrolera IDE, urządzenia wytrzymują mi PCI do 44MHz - sprawdzałem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Szlag by to trafił - znowu dubluje posty to wstawię obrazek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 nie uwazam ze NIE MOZNA ale jest to raczej maloprawdopodobne a jesli juz to zazwyczaj bywa tak iz system jest niestabilny czego chocby ty jestes przykladem dzieje sie tak miedzy innymi przez to ze szyna PCI jest niezablokowana i osiaga duzo wieksze taktowania co powoduje niestabilnosc. Pomysl kto jezdzil na fsb 200mhz tak na codzien dopoki nie pojawil sie nforce 2? Bo ja raczej sie z tym nie spotykalem. pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Ja jeździłem na FSB195 non stop - jeżeli miałbym abita lub epoxa na 100% jeździłbym na FSB200 - w GB wada płyty to uniemożliwiała Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 tak jak mowie od kazdej reguly sa wyjatki ;) jednak chyba przyznasz mi racje ze fsb 200mhz na VIA to niewatpliwie rzadko spotykana sprawa pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 tu sie muszę zgodzić - wymaga to dobrych komponentów i ramu który wytrzyma 200MHz - a to jest rzadko spotykane w przyadku kupowania modułów DDR333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 a powiedz mi lagier czy to ze mam taka szyne danych niszczy cos procka (200MHz) ??? :D Pisałem już parę razy że magistrala EV6 w AMD była projektowana do pracy przy częstotliwościach do 200MHz (efektywnie 400) - zatem takie obawy nie mają sensu ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...