Daamain Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 tak podsumowujac te wypowiedzi , to moze ktos powie - Jak glosniejszy jest Tagan U25 500W od Coolteka 500W ? ( czy duzo , czy troche , itp , moze jakas skala 10 pkt ) - jak z wydajnoscia , stabilnoscia tych zasilaczy Tagan u25 500w & Cooltek 500W ( oczywoscie moze tez w skali 10pkt. lub opis slowny) Dorzuciłbym jeszcze do tego zestawienia Corsair 520W. Podobno bardzo mocna i cicha zasiłka robiona przez Seasonic. Dobrze by było gdyby w końcu ktoś w końcu wyjaśnił który zasilacz - Corsair, Cooltek czy Topower jest najlepszy i dlaczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) Wszystko zalezy czego oczekujesz. Ja jakby mnie było stać brałbym Coolteka ale CT600. Bo Tagan za głośny, konstrukcji typu Seasonic z oszukaną 12-stka nie preferuję. A na razie topower, bo zbyt głosny nie jest no i ma potężną linię +12v. Edytowane 14 Lutego 2007 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Wszystko zalezy czego oczekujesz. Ja jakby mnie było stać brałbym Coolteka ale CT600. Bo Tagan za głośny, konstrukcji typu Seasonic z oszukaną 12-stka nie preferuję. A na razie topower, bo zbyt głosny nie jest no i ma potężną linię +12v. a jak z wydajnosci , trzymaniem napiec itp tego Coolteka wzgledem Tagana u25 ? ( czy slabszy , czy na tym samym poziomie , czy moze mocniejszy) ? i jeszcze z ta glosnoscia - jakbys ocenil glosnosc Coolteka wzgledem Tagana u25 ? ( dosc mocno glosniejszy niz cooltek ? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Wszystko zalezy czego oczekujesz. Ja jakby mnie było stać brałbym Coolteka ale CT600. Bo Tagan za głośny, konstrukcji typu Seasonic z oszukaną 12-stka nie preferuję. A na razie topower, bo zbyt głosny nie jest no i ma potężną linię +12v. CT600 to juz ponad 500 złotych... Ale CT500 jak podejrzewam poradziłby sobie nawet z 8800 SLi. Z tym Corsairem miałeś jakiś kontakt, czy na oko oceniasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 JEśli Corsair jest robiony na Seasonicu to więcej wiedzieć nie muszę, wysoka sprawność, ale konstrukcje o prawdziwych zwielokrotnionych liniach +12v są wydajniejsze. To sprawdzałem doświadczalnie.Tani Sirtec CFT bez niezaleznie stabilizowanych linii bije Seasoniki wydajnościowo, a jest tańszy. Tylko ludzie tego nie wiedzą. Dużo marek wybiera teraz Seasonica(np. Antec) , bo po prostu ma niskie koszty wytwarzania przy spełnieniu wymaganych parametrów, zobacz sobie do środka i porównaj np. z Topowerem P6/P7, po prostu bida z nedzą na pierwszy rzut oka. Z reszta tak jak w Huntkeyach. Ale jakoś te napięcia trzymają i dla kontrachentów to się liczy. Coolteki są cichutkie, chociaż słabsze od U25/U35 w tym samym przedziale mocy. Z resztą nie ma co porównywać zasilaczy na 2 trafach głownych do takich "zwykłych". Tyle ze Tagan tak asekuracyjni edobrał obroty wiatraków, że zasilacze nie są najcichsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 a jeszzce co do Tagana U25 - jest juz kilka rev na rynku i w zalznosci jaka kto testowal , prawdopodobnie ta najnowzsza rev jest bardzo a to bardzo icha i ma troche zmienione rozpiske wtyczek i kbelkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) kupiłem... mam ... i prawde mówiąc jestem zawiedziony ;-( 1. jednym z powodów zakupów były problemy z karta graficzną - miałem nadzieję, że to wahania napięcia - ale nie - w/w topower w idle ma 12.08v - w stressie 12.05v/12.06v - lepiej juz chyba nie można 2. liczyłem na lepsze OC procka (A64 3000) - i na dzień dobry po zmianie zasilacza procesor przestał pracować stabilnie przy 2475 Mhz na 1,5v ... nie pomogło podniesienie o 0,25v - dopiero na 1,55 pracuje znowu w miarę stabilnie (piszę "w miarę" bo trochę sie boję katować go na tym napięciu dłużej zwłaszcza, że: 3. rzeczywiście w przewietrzaniu obudowy w/w zasilacz ma fatalne wyniki - temperatura na procesorze podniosła mi się o ~4-5 stopni ... podobnie o tyle więcej grzeje się wnętrze budy ... mimo, że oprócz zasilacza dodatkowo powietrze wywiewa AC 80mm - teraz zamiast na ~1400 obrotów dochodzi do ~1800 (max tego wiatraka to 1900) - a procesor przy w/w ustawieniach osiąga 53-54 stopnie przy superpi ... to zdecydowanie za duzo ! 4. no i apropos hałasu - zasilacz nie jest taki głośny ... spokojnie zagłusza go wiatrak z mojego AC freezera pracującego standartowo na 2200 obrotów - ale w wyniku podniesienia temperatury - nie ma mowy o skręceniu go na nizsza obroty no i pozostałe wiatraki pracują szybciej = jest ogólnie o wiele głośniej ;-(( Podsumowując - w moim przypadku nic nie zyskałem (mam tylko cieplej w pokoju ;-)) a staciłem na OC ;-(( Wydaje mi się, że rzeczywiście przy chłodzeniu wodą jak u Benito może być ok- przewietrzanie obudowy nie ma juz takiego znaczenia ... Natomiast nie rozumiem dlaczego spadło mi OC ??? temperatura to jedno - ale niewiele lepiej jest przy otwartej obudowie kiedy jest sporo chłodniej (może troszkę dłuzej procesor chodzi zanim się zawiesi - ale wcześniej pracował w pełni stabilnie prz zamkniętej budzie w ciut większej temp niz teraz przy otwartej ... ktoś potrafi mi to wyjaśnić ??? PS Co do dżwięków "dodatkowych": przy wyłączonym komputerze słychac cichutkie "pykanie" (~2 "pyknięcia" na sekundę ;-)) ; w trakcie działania zdaża się "świerszczenie" ale sporadycznie i nie jest to w żaden sposób uciążliwe ... no chyba, ze ktoś śpi tuż przy komputerze nie wyłączonym z sieci ... Edytowane 16 Lutego 2007 przez Vonda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 kupiłem... mam ... i prawde mówiąc jestem zawiedziony ;-( hmm, wiesz w tym temacie bylo poruszanych kilka modelow zasilaczy - wiec ktory dokladnie kupiles ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 hmm, wiesz w tym temacie bylo poruszanych kilka modelow zasilaczy - wiec ktory dokladnie kupiles ?ten o który pytałem - patrz temat ;-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Vonda: Jaka zasilke mialeś wczesniej? Dziwne że jedni chwala a inni narzekaja na tego Topka... Roznica między 627 a 628 to tylko dwunastki na tabliczce tak? W tej kategori cenowej jest jeszcze OCZ GameXStream 600W, ale szukam i szukam ale nic konkretnego nie moge o nim znalezc, a gdzies mi sie obilo o uczy ze nawet niezly jest... Moze ktos powiedziec o nim cos wiecej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 W tej kategori cenowej jest jeszcze OCZ GameXStream 600W, ale szukam i szukam ale nic konkretnego nie moge o nim znalezc, a gdzies mi sie obilo o uczy ze nawet niezly jest... Moze ktos powiedziec o nim cos wiecej?Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat tego zasilacza? Podobno jest zliżony konstrukcyjnie do Be Quiet! Straight? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat tego zasilacza? Podobno jest zliżony konstrukcyjnie do Be Quiet! Straight? Zasilacze bardzo różnią się... radiatorami ;) No i kabelkologią. Poza tym to te same fortronki... Niebawem Asia wrzuce fotki OCZ w środku, potem czas na bqt... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 (edytowane) podłącze się pod temat potrzebuje dzisiaj - ewentualnie jutro zamówić jakiś bardzo mocny zasilacz na dłuższy czas, do 350zł w tej chwili myślę nad Chieftec 620W nowy za 349zł , lub Tagan Easy con u35 500W 4 miesięczny w podobnej cenie , co będzie lepsze ?? , czy może w tej cenie będzie coś lepszego i mocniejszego ?? z góry dzięki za odpowiedź Edytowane 19 Marca 2007 przez CKM18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 w tej cenie u35(uzywany) jezeli ci zalezy na ciszy to coz szukaj jakiego seasonica ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 (edytowane) Wolan - ale Tagan jest słabszy od Chiefteca 620W, a Amacrox Frei Erde 650W ??? lub Pentagram Silent Force PSF 620-A12S 620W ??? Edytowane 19 Marca 2007 przez CKM18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 (edytowane) Ten Tagan ciagnie duzo wiecej niz ma na tabliczce do tego bedzie cichszy mimo wszystko niz ten szef ;) Pozatym mocy oba zasilacze beda mialy pod dostatkiemniemal do kazdego sprzetu. A Tagan zawsze bedzie mial stabilniejsze napiecia od szefa, Amacroxa, pentagrama, czy seasonica. nie wiem jak ma sie jego stabilnosc napiec do topowerow P1 :) Edytowane 19 Marca 2007 przez Wolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 (edytowane) Wolan - wysłałem pytanie do Zenfista co będzie lepsze Amacrox czy Chieftec i powiedział że Amacrox jest mocniejszy i lepiej trzyma napięcia pytanie do BENITO - testowałeś może te Amacroxy 650W Frei Erde ??? jak to się sprawuje ??? z góry dzięki za odpowiedź Edytowane 20 Marca 2007 przez CKM18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 CKM18 tyle ze U35 bedzie lepiej trzymal napiecia od tego amacroxa i chiefteca, mimo tylko 500W na tabliczce ;) No chyba ze juz u35 nie mozesz kupic to wtedy inna bajka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Wolan - nie wiem czy jest jeszcze ten u35, ale Amacrox ma mocniejszą linię v12 co w przyszłości może się przydać , poza tym czekam na wypowiedż BENITO o tym Amacroxie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Nie testowałem...jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...