bzykofm Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Witam! Planuję wyciszyć chlodzenie procka do zera.Proc w związku z tym nie bedzie podkrecany. Zmieniona będzie też buda- Chieftec BigTower Bravo a w niej 2x120mm(prawdopodobnie będą to Scythe S-Flex 8.7 dBA, http://mcs.pc.pl/produkt1484.html jesli ich nie dostane - Fandery. Mam mam na myśli to: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1676 Proszę o opinie i inne propozycje.(również jeśli chodzi o wiatraki-priorytet-cisza) Dzięki i pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Przede wszystkim warto by było poczhytać wcześniej bo kilka podobnych tematów już było. Wybrałeś strasznie drogi sprzęt. Ze swojej strony mogę polecić ci produkty Scythie , tańsze i z pewnością nie gorsze. U mnie Ninja nawet na podkręconym procku bez problemu radziła sobie pasywnie. Cisza to pojęcie względne więc nie zdziw się jak dostaniesz komentarze ,że cichy komp to całkowity pasyw. Jeśli nie ma to być cisza w wersji extreme to wystarczy kupić sprawdzony ,cichy sprzęt w rodzaju tych wiatraków które podałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Wybrałeś strasznie drogi sprzęt.I warty każdej złotówki, wg. mojej o nim opinii. Ja bym jednak odpuścił Ultrę120 dlatego, że jest bardzo gęsto użebrowana i wcale nie musi oddawać tak dobrze ciepła przy pracy pasywnej - podobnie jak Infinity. Ja bym doradzał zakup HR-01 tego samego producenta. To jest cooler stworzony od początku do pracy pasywnej - żeberka są szerzej rozstawione + każde posiada szereg otworów dla lepszej cyrkulacji powietrza. Skoro jednak posiadasz tyle w portfelu by na Ultrę się skusić to możesz do tego HR-01 dokupić tunel dedykowany do niego i ew. zapinkę S-Clip, gdyby ułożenie ramki w okół socketu uniemożliwiało Ci wpięcie HR-01 tak, by był naprzeciwko wiatraka na tylnej ściance obudowy. W ten sposób przy pasywnie chłodzonym procesorze będziesz miał możliwie największy ruch powietrza przy nim :) Co się tyczy wentylatorów to i moim zdaniem te zaproponowane powinny być wystarczająco ciche i trwałe, o ile nie chce się myśleć nad kontrolerami obrotów. Pozdrawiam Edytowane 10 Lutego 2007 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Praktycznie sprawdzone na Venice 3000+ lekko podkreconym na 2,2GHz to ZALMAN 9500. Dziala calkowicie pasywnie. Temp. maks. 50-53 st. Jedyny wentyl w obudowie to w zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Po co brac zalmana skoro jest raczej pomyslany pod wentyl (I go ma) i jest drogi. Zwykla stara Ninja z allegro starczy z wielkim zapasem na tego venica i jeszcze bedzie wyraznie tansza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Dzięki! HR-01 w drodze :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...