M79 Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Tia, niestety w 7 miesiacu krecenia (2.8 1.62V z Biosu) moj p4 2.0A B0 odmawia wstawania >2.8, a na 2.66 ma zwiechy co sie NIGDY nie zdarzalo. Na poczatku myslalem ze grafa (mial dziwne humory przy wstawaniu z gf4) ale na drugiej karcie problem zaczal sie powtarzac, ramy tez sprawdzalem, zasilacz sprawuje sie idealnie. No coz pozostaje mi praca na standardowych ustawieniach (narazie cala doba ok, ale cholera go wie) i niebawem jakis nowy procek. Pisze to po to, zeby ci co kreca northwoody zastanowili sie czy teraz tego na pewno potrzebuja, bo moga miec mniej szczescia w nieszczesciu (odpukac) niz ja i bedzie sudden death - o ktorym kilka miesiecy temu wspominalem. No niby jest gwaracja, ale ja swojego procka nie wymienie bo w koncu na 2.0 chodzi...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 :arrow: moje wspolczucia M79. ja swojego P4 odkrecilem ostatnio, poniewaz stwierdzilem, iz na plycie ktora posiadam nic to zawile nie da. oszczedzam narazie procka i czekam na kase i nowa plyte... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Tak to jest z tymi P4. Mój Ś.P. P4 2.0@2.9 chodził jakieś 2tygodnie a potem już nawet nie mogłem dojść do 2.4Ghz!!!! Teraz zamówiłem XP2100+ i mam gdzieś te wszystkie pentiumy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 to wychodzi na to , że się urodziłem "w czepku"... jakieś 9-10 miesięcy lata cały czas na 1,6V @2,8GHz i w zeszłym tygodniu tak dla jaj 3,13 (FSB156 vcore=1,85) i tesh wstał . Wiadomo , że windy nie załadował , ale mam screena wcpuid na 2,998GHz - siakoś jeszcze mi to chodzi... ciekawe jak długo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Dopóki ni padnie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Tia, niestety w 7 miesiacu krecenia (2.8 1.62V z Biosu) moj p4 2.0A B0 odmawia wstawania >2.8, a na 2.66 ma zwiechy co sie NIGDY nie zdarzalo. Na poczatku myslalem ze grafa (mial dziwne humory przy wstawaniu z gf4) ale na drugiej karcie problem zaczal sie powtarzac, ramy tez sprawdzalem, zasilacz sprawuje sie idealnie. No coz pozostaje mi praca na standardowych ustawieniach (narazie cala doba ok, ale cholera go wie) i niebawem jakis nowy procek. Pisze to po to, zeby ci co kreca northwoody zastanowili sie czy teraz tego na pewno potrzebuja, bo moga miec mniej szczescia w nieszczesciu (odpukac) niz ja i bedzie sudden death - o ktorym kilka miesiecy temu wspominalem. No niby jest gwaracja, ale ja swojego procka nie wymienie bo w koncu na 2.0 chodzi... to go dorżnij do konca zeby na 2.0 nie wstal :D a tak na serio - ciekawe czy temp ujemna - pelty FC by przedluzyly ich zywotnosc???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 mi chodzil 8 miesiecy 1.6@2.65 po czym juz sie troszke wyjaral i chyba tylko na 2.6 biegal, wiec go zjaralem, dostalem 1.8 z reklamacji i teraz biega na 2.7 przy 1.5volta :) a max stabilnie na 2.9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 ehh prawda wczoraj zainstalowalem aquamarka i reset odpalam znowu reset i tak w kolko zaczalem szukac w czym tkwi problem i okazalo sie ze procek potrzebuje wiecej pradu :/ na 1,6 v dziala nizej niestety sie resetuje komp - dodam ze to moja czarna seria 2 dni wczesniej moj celek 850 z pracy przestal wstawac na 1,2 :///// na 850 dziala ok Niestety mysle ze im bardziej zaawansowana technologia produkcyjna tym bedzie gorzej z kreceniem - proce beda sie lepiej krecic ale krocej zyc - nie do pomyslenia jest zeby sie takie cuda dzialy na starych celkach np moje 366@550 - tyle lat juz dziala i nic sie nie dzieje albo 166mmx@250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 chwilowo wstrzymuje sie jeszce z tym co powiedzialem - byc moze winny jest zasilacz - na procku w biosie pokazuje mi wachania miedzy 1,4 a 1,44-1,46 !!!! to na nie obciazonym procu - nigdy mi sie cos takiego nie dzialo - napiecie na proca bylo jednym z najstbilniejszych - byc moze dlatego wiesza mi sie i resetuje jak jest mocno obciazony bo normalnie nie ma zadnych zwiech obnizylem taktowanie chwilowo na 2,24 i dziala dobrze ale vcore i tak strasznie skacze - dodatkowo za zasilaczem przemawia fakt ze po podlaczeniu do zestawu 3ciego dysku resetyje sie czesciej a bez niego przeszedl nawet kilka razy aquamarka bez resetow niestety nie mam moznego zasilacza zeby sprawdzic - podlaczylem wczoraj jakiegos noname to nawet windows sie nie zaladowal - odrazu byl reset :P dopiero podniesienie napiecia na proca do 1,6 powoduje ze jeo napiecie pokazywane w biosie zaczyna byc w miare stabilne czyli wacha sie w granicach 1,5 -1,55 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 ja mam od prawie poltora roku 1.8 A @ 2.4 GHz na napieciu 1,79V. Powzyej 2,4 w pelni stabilny nigdy nei byl-nei wiem czy to wina procka czy zasilacza (Codegen 300W ehhh ) bo vcore spada czesto do 1,74 V! ale tyle czasu jedzie na takim napieciu bez problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 ok juz sie naprawilo - tzn nie mam pojecia co to bylo wczorj przyszedlem do domciu odpalam na 2,32 i aquamark zwiecha albo sie wogole nie ladowal tylko wylazil do pulpitu wyciagnalem wszystkie karty poza grafa i dzwiekiem odlaczylem wszystko co mam - zwiecha wyjalem pamiec wsadzilem jeszce raz wyciagnalem wtyczke od zasilki (wczoraj robilem te czynnosci wielokrotnie bo kiedys to pomagalo) i wsadzilem na miejsce odpalam dziala ok !!!!! puscilem 4 razy z rzedu full stable !!!! wsadzam karty spowrotem dziala ok - dla mnie czaary mary - moze po prostu sie zmeczyl i chcial odpoczac :) a co do krecenia to mi mx stabilnie lata na 2,4 przy 1,6 ale jakos nie kreci mnie podnoszenie napiecia dla 80 mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 No nic....ja licze na farta...a jak nie to go spale i wezne nowego :D. Narazie 5 miesiecy na 2.2, a od lipca czyli 3 miesiac leci na 3.0. Procek 2A B0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Ja tam mie narzekam mój PIV ciągle się kręcitak samo. A Vcore z biosu 1.75-1.95 oczywiście NW i różnie 2.8-3.06 P.S. Maks temp jaką miałem to 38 C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Ze co 38°C ? Jaka seria ? Czym ty to chlodzisz ? ew W jakiej odleglosci byla miezona na temp ? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Ja urzywam V7+ czasami WC albo jkakiegoś Spire za 45 bo ten ostatni jest najcichszy W pokoju mam w lato koło 15 C w zime 12-13 C Mi zimno nie przeszkadza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Ze co 38°C ? Jaka seria ? Czym ty to chlodzisz ? ew W jakiej odleglosci byla miezona na temp ? :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...