Dr_Ozda Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 link do aukcji Efekt jest dosyć ciekawy ale cena nie teges. Jak zrobić jakiś układ który by zczytywał barwy wyświetlane na monitorze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
300FraYda Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Podaje link do tematu DIY Tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Pewno 2 pierwsze sztuki pojda za cene 200-300 zl ciekawe ile to moze naprawde kosztowac , za cene okolo 100zl pewnie bym sie skusil na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 "Zmniejsza zmęczene oczu" :wink: Zbędny bajer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 bajer wart nie więcej niż 30..50 pln :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Ozda Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Gdyby kosztowało te 50zł to bym z chęcią nabył. Opis jak to zbudować jest trochę za skomplikowany (pewnie dlatego że nie po polsku :unsure: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Czego to producenci nie wymysla...i po co? Zeby naklonic nas do kupna czegos, co wcale nie jest nam potrzebne... Ale jak to mowia... Ludzie jedzcie gowno!! Miliardy much nie moga sie mylic!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor tematu pyta sie jak to zrobic metoda d.i.y. a ty prawisz jakies moraly na temat jedzenia gowna... o_O ps. smacznego Sprzet bardzo fajny na jakies imprezy, prezentacje, bardzo efektowny, przeciez nikt nie kaze uzywac tego w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) @ath Carlos ma trochę racji no sprzęt fajny i na tym się kończy a ciekawe kto robi prezentację na dużej sali na laptopie ;] wtedy mamy takie jedno duże ambient light zwane rzutnik ;p Nie przydatny i nie praktyczny bajer. Jak każdy bajerek zbędny nie wiem po co to komu no chyba, że ktoś pracuje na laptopie z odległości 5 metrów i wzrokiem obejmuje też ścianę ;] Ta i na bank patrzenie na fioletową ścianę zmniejsza zmęczenie oczu... Ale ile się nie wydać by być cool and trendy ;] Edytowane 14 Lutego 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 ogólnie zasada działania jest prosta... przechwytujesz sygnał rgb lecący z kompa do monitora... uśredniasz ilość posczególnych składowych na całym ekranie... i sterujesz odpowiednio, odpowiednim kolorem diod rgb... działa :D koleś w tym linku jakies mikroprocki zastosował... imo zbędnie... Wystarczyło by np podładowywać kondensatorki składowymi rgb, które miały by odpowiednio dobrany czas rozładowywania, po czym napięcie to wykorzystywać do sterowania diod LED... Taki Poor man's ambient light z jedną diodą rgb dało by się wyżulić za mniej niż 10 pln :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Ozda Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 @PelzaK a mógłbyś to rozrysować ? Bajer jak każde coś świecącego w kompie lub przy kompie <_< Przecie to dział między innymi o światełkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 żeby to narysować to musiałbym mieć pojęcie o sygnałach rgb w kablu monitorowym... a pojęcia tego nie mam... :) wszak śmiem twierdzić, że nie jest to trudne zadanie... Nawet kiedyś myślałem o zbudowaniu takiego czegoś... ale wiadomo jak u mnie z kończeniem projektów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Piszecie, że to zbędny bajer. Może i tak, ale pewnie nikt z was nie oglądał nigdy filmu na TV Philipsa z Ambilight. Efekt jest naprawdę oszałamiający. Fajnie by było coś takiego sklecić. Jedyna moją uwaga. Zamiast stosować sygnał RGB albo lepiej wziąć sygnał z composite. Wtedy urządzenie będzie bardziej uniwersalne. Niestety podobnie jak @PelzaK nie znam się na tych sygnałach i nie zrobię takiego cacka. Możemy tylko razem coś wymyśleć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Hmmm, tutaj są rozpisane gdzie jaki sygnał w złaczy vga d-sub jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Sama rozpiska nic nie da. Musisz wiedzieć jak to leci. Zresztą ja tam cienias jestem w sprawach wyświetlaczy. Jedyne co potrafię to psuć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 śja bym się szarpnął na to to... gdybym władał oscyloskopem a takowego nie posiadam, mam nadzieję - jeszcze... Nie chcę zgadywać jakie tam sygnały występują w drucikach, bo z doświadczenia wiem, że kupę czasu na to stracę macając po omacku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Obliczal moze ktos koszt calosci? Szukam PIC18F2455-I/SO ale znalazlem tylko na allegro PIC18F2455-I/SP po 12zl :) Szkoda, ze tekst nie jest chociaz po angielsku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero700 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 ambilight 4 pc ;] ambilajt for pisi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 o ile mnie wzrok nie zmyla do tego trza jakichś pluginów... więc to będzie działać jedynie z filmami... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 o ile mnie wzrok nie zmyla do tego trza jakichś pluginów... więc to będzie działać jedynie z filmami... :) Ja to zinterpretowałem tak że ten pluskwaIN załącza się przy starcie systemu i działa bez przerwy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Podobny temat jest na elektrodzie, może coś sie komuś przyda link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...