Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam X-fi Xtream Music i mam problem z instalacja softu z cd , sterowniki nowe zdarlem z netu i hulaja, ale chcial bym caly pakiet wyskakuje mi taki blad (jak na zalaczniku) co robic ?

Ps.

Instalowalem na swiezy system... to samo ;/

Dodam ze moj model karty to Sound Blaster X-Fi SB0460

post-25466-1171379395_thumb.jpg

Edytowane przez Tocki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Posiadam X-fi Xtream Music i mam problem z instalacja softu z cd , sterowniki nowe zdarlem z netu i hulaja, ale chcial bym caly pakiet wyskakuje mi taki blad (jak na zalaczniku) co robic ?

Ps.

Instalowalem na swiezy system... to samo ;/

Tutaj znajdziesz zgrana zawartosc oryginalnej plytki do xfi extreme music. Jesli masz xfi xtreme audio, sterowniki z XM nie beda dzialac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj znajdziesz zgrana zawartosc oryginalnej plytki do xfi extreme music. Jesli masz xfi xtreme audio, sterowniki z XM nie beda dzialac.

Re.

No wlasie posiadam Xtream Music i sterowniki tez z Extrem Music .. sterowniki chodza a programy z cd nie ... ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odinstaluj wszystko, usun cały katalog Creative i spróbuj w odwrotnej kolejności, najpierw instalacja z CD a potem upgrade z sieci.

Przypuszczam, że problemy wynikają z pliku pfmod.dll. Być może wystarczy podmienić ten plik na wersję z CD (lub crack z sieci), ale to tylko moje przypuszczenia, musiałbyś poeksperymentować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odinstaluj wszystko, usun cały katalog Creative i spróbuj w odwrotnej kolejności, najpierw instalacja z CD a potem upgrade z sieci.

Przypuszczam, że problemy wynikają z pliku pfmod.dll. Być może wystarczy podmienić ten plik na wersję z CD (lub crack z sieci), ale to tylko moje przypuszczenia, musiałbyś poeksperymentować.

Instalowalem to na swiezy system... ;/ a tego pliku nie posiadam mam tylko jego .Bak . pfmod.dll.bak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe ostatnio mialem pdobny problem, tyle ze u mnie z CD sie zainstalowaly, a UPDTAE 4 z netu juz wywalal taki blad jak u ciebie, wiec zainstalowalem UPDATE 3 :) i wsio hula, tyle ze mam starsze stery o 2 miechy :wink:

w twojej sytuacji proponuje wyjac karte ze slotu i wpiac w inny, moze to cos pomoze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe ostatnio mialem pdobny problem, tyle ze u mnie z CD sie zainstalowaly, a UPDTAE 4 z netu juz wywalal taki blad jak u ciebie, wiec zainstalowalem UPDATE 3 :) i wsio hula, tyle ze mam starsze stery o 2 miechy :wink:

w twojej sytuacji proponuje wyjac karte ze slotu i wpiac w inny, moze to cos pomoze

sloty tez zmienialem nie pomoglo .. update 3 ? a skad to ORT: sciagnac ?:> mozesz podac linka..

ps.

wiesz sterowniki mi chodza najnowsze z storny producenta..ale softu nie zainstaluje troche bzdura... kiedys bede chcial sprzedac karte i bede mial problem bo nie chodzi soft... a chce te ladne niebiesko srebne okienka :D I jakie uzywasz stery ? moze youp-pax 3.33 zainstalowac?

Edytowane przez Tocki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mogl bys mi poszukac tego cracka ? podmienic plik ? tzn mam skopiowac cd na dysk ,znalesc gdzies na necie zmodyfikowany plik pfmod.dll ? , skopiowac go do tego cd i dopiero instalowac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi