rgomez Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Witam.Czy pasta arctic ceramique którą mam w tubce od 1,5 roku może stracic swoje właściwosci? Założyłem ją teraz na procka i nie jestem pewien czy dobrze chłodzi-po wyłączeniu kompa mam problem z jego ponownym odpaleniem.W biosie jak i w evereście nie mam zbyt wysokich temperatur.Mój procesor to Athlon 64 3700+ SanDiego chłodzony pentagramem HP 100 AlCu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Jak ją teraz otworzyłeś a wcześniej sobie leżała to nie powinna. Może źle założyłeś chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Dzięki za odpowiedż.A jak się ma żle założone chłodzenie do niezbyt wysokich temp. w biosie(ok. 40 stoopni)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Jak masz ok 40 w idle na tym procku to jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 taką temperaturę pokazuje bios - tylko nie wiem na ile jest to wiarygodne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 (edytowane) taką temperaturę pokazuje bios - tylko nie wiem na ile jest to wiarygodne.Dotknij radiatora. Przy tej temperaturze powinien być odczuwalnie ciepły. Nie letni, lecz odczuwalnie ciepły by nie rzec bardzo ciepły. Każdy niestety ma inną miarę. Jeśli jest, jak napisałem, to nie powinieneś się martwić. Jeśli jest chłodny bądź letni... tj. nie czujesz za bardzo chłodu ni ciepła, to znaczy, że albo diodka jest uszkodzona albo masz źle założony radiator. Jeśli parzy paluchy tzn., że radiator siedzi dobrze, lecz diodka też jest uwalona :) Oczywiście, jeśli masz gdzieś jakiś czujnik temperatur (np. od jakiegoś panelu od wentylatorów) to cały ten mój organoleptyczny wywód możesz sobie odpuścić :D Pozdrawiam Edytowane 23 Lutego 2007 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...