Skocz do zawartości
rgomez

Arctic Ceramique

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Czy pasta arctic ceramique którą mam w tubce od 1,5 roku może stracic swoje właściwosci? Założyłem ją teraz na procka i nie jestem pewien czy dobrze chłodzi-po wyłączeniu kompa mam problem z jego ponownym odpaleniem.W biosie jak i w evereście nie mam zbyt wysokich temperatur.Mój procesor to Athlon 64 3700+ SanDiego chłodzony pentagramem HP 100 AlCu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taką temperaturę pokazuje bios - tylko nie wiem na ile jest to wiarygodne.

Dotknij radiatora. Przy tej temperaturze powinien być odczuwalnie ciepły. Nie letni, lecz odczuwalnie ciepły by nie rzec bardzo ciepły. Każdy niestety ma inną miarę.

Jeśli jest, jak napisałem, to nie powinieneś się martwić.

Jeśli jest chłodny bądź letni... tj. nie czujesz za bardzo chłodu ni ciepła, to znaczy, że albo diodka jest uszkodzona albo masz źle założony radiator. Jeśli parzy paluchy tzn., że radiator siedzi dobrze, lecz diodka też jest uwalona :)

Oczywiście, jeśli masz gdzieś jakiś czujnik temperatur (np. od jakiegoś panelu od wentylatorów) to cały ten mój organoleptyczny wywód możesz sobie odpuścić :D

Pozdrawiam

Edytowane przez Labovsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi