MaKaR Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 MaM taki mały kłopocik moja siora musi mieć na jutro zrobione zadanie z matmy a ni chu chu go nie potrafi zrobić a ja takie rzeczy robiłem dawno i już nie pamietam jak to sie robi moglibyscie je zrobić: Cyfra jednosci pewnej liczby dwucyfrowej jest o 5 mniejsza od cyfry dziesiątek. Jeżeli od tej liczby odejmiemy liczbe o przestawionych cyfrach to otrzymamy liczbe 45. znjadz te liczby pierwsze równanie ułożyłem to bedzie x=y-5 gdzie x jest cyfra pierwsza a y druga ale mam kłopoty z tym drugim pomóżcie pilzzzzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiCi Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 x - cyfra dziesiatek y - cyfra jednosci 1. rownanie - 10x=y+5 => y=10x-5 2. rownanie - 10x+y-(10y+x)=45 reszte chyba sam potrafisz?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Dokładnie tak samo chciałem napisać :wink: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Dokładnie tak samo chciałem napisać :wink: :D ja też 8) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiCi Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 cos namieszalem w tych rownaniach :oops: powinno byc tak: x - cyfra dziesiatek y - cyfra jednosci 1. rownanie - x=y+5 => y=x-5 2. rownanie - 10x+y-(10y+x)=45 i wyjdzie nam ze kazda liczba dwucyfrowa ktora ma liczbe jednosci o 5 mniejsza od dziesiatek spelnia to drugie rownanie np(50-5=45 v 61-16=45 v 94-49=45itd) :) mam nadzieje ze teraz nic nie skopalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 no to chyba jestem za głuppi bo mi sie źle jakieś bchyba wyniki wychodzą moglibyście jeszcze to rozwiązać ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 cos namieszalem w tych rownaniach :oops: powinno byc tak: x - cyfra dziesiatek y - cyfra jednosci 1. rownanie - x=y+5 => y=x-5 2. rownanie - 10x+y-(10y+x)=45 i wyjdzie nam ze kazda liczba dwucyfrowa ktora ma liczbe jednosci o 5 mniejsza od dziesiatek spelnia to drugie rownanie np(50-5=45 v 61-16=45 v 94-49=45itd) :) mam nadzieje ze teraz nic nie skopalem :) no własnie mi sie tak wydawało że coś jest nie tak jak rozwiązywałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 cos namieszalem w tych rownaniach :oops: powinno byc tak: x - cyfra dziesiatek y - cyfra jednosci 1. rownanie - x=y+5 => y=x-5 2. rownanie - 10x+y-(10y+x)=45 i wyjdzie nam ze kazda liczba dwucyfrowa ktora ma liczbe jednosci o 5 mniejsza od dziesiatek spelnia to drugie rownanie np(50-5=45 v 61-16=45 v 94-49=45itd) :) mam nadzieje ze teraz nic nie skopalem :) no własnie mi sie tak wydawało że coś jest nie tak jak rozwiązywałem ;) Teżto zauważyłem :D:D:D :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 cos namieszalem w tych rownaniach :oops: powinno byc tak: x - cyfra dziesiatek y - cyfra jednosci 1. rownanie - x=y+5 => y=x-5 2. rownanie - 10x+y-(10y+x)=45 i wyjdzie nam ze kazda liczba dwucyfrowa ktora ma liczbe jednosci o 5 mniejsza od dziesiatek spelnia to drugie rownanie np(50-5=45 v 61-16=45 v 94-49=45itd) :) mam nadzieje ze teraz nic nie skopalem :) no własnie mi sie tak wydawało że coś jest nie tak jak rozwiązywałem ;) Teżto zauważyłem :D:D:D :wink:Heh to sie czlowieku zdecyduj :) Najpierw mowisz ze bys zaproponowal pierwsza wersje rozwiazania (złą), a potem mowisz ze cos Ci sie nie zgadzalo :D :D :D wychodzi w ostatecznosci 5=5 czyli x,y<=R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 LOL!, nie umeisz takeigo banalu rozwiazac? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 cos namieszalem w tych rownaniach :oops: powinno byc tak: x - cyfra dziesiatek y - cyfra jednosci 1. rownanie - x=y+5 => y=x-5 2. rownanie - 10x+y-(10y+x)=45 i wyjdzie nam ze kazda liczba dwucyfrowa ktora ma liczbe jednosci o 5 mniejsza od dziesiatek spelnia to drugie rownanie np(50-5=45 v 61-16=45 v 94-49=45itd) :) mam nadzieje ze teraz nic nie skopalem :) no własnie mi sie tak wydawało że coś jest nie tak jak rozwiązywałem ;) Teżto zauważyłem :D:D:D :wink: Heh to sie czlowieku zdecyduj :) Najpierw mowisz ze bys zaproponowal pierwsza wersje rozwiazania (złą), a potem mowisz ze cos Ci sie nie zgadzalo :D :D :D wychodzi w ostatecznosci 5=5 czyli x,y<=R Ale wy ludzie jesteście... Jeden nie potrafi prostego zadania rozwiązać, drugi ma problemy z układaniem równań, a trzeci tylko przytakuje i udaje, że umie. Natomiast czwarty nie wie jak interpretować i zapisywac wyniki. skoro już jest układ równań, to dodam, że rozwiązanie to {x,y<R i x=y+5}. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Rozpisać jako iloczyn kartezjański, wrzucić w macież, rozwinąć w szereg Taylora i JAZDA!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Ale wy ludzie jesteście... Jeden nie potrafi prostego zadania rozwiązać, drugi ma problemy z układaniem równań, a trzeci tylko przytakuje i udaje, że umie. Natomiast czwarty nie wie jak interpretować i zapisywac wyniki. skoro już jest układ równań, to dodam, że rozwiązanie to {x,y<R i x=y+5}. w milionerach było kiedyś pytanie (za bodajże 64k zl): Chleb wazy kilo i pol chleba. Ile wazy chleb? Odpowiadało dwóch gości i odpowiedzieli źle....... to było wręcz przykre... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bierut Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 1,5 kg? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Fajne pytania maja w tych milionerach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 w milionerach było kiedyś pytanie (za bodajże 64k zl): Chleb wazy kilo i pol chleba. Ile wazy chleb? Odpowiadało dwóch gości i odpowiedzieli źle....... to było wręcz przykre... 1,5 kg? LOL!!!!! Chleb waży dwa kilo!!! masz równanie: chleb oznaczmy przez "c" c=1 kg + 0.5c / odejmujemy 0.5 c 0.5 c=1 kg / mnożymy razy 2 c = 2 kg :D:D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 w milionerach było kiedyś pytanie (za bodajże 64k zl): Chleb wazy kilo i pol chleba. Ile wazy chleb? Odpowiadało dwóch gości i odpowiedzieli źle....... to było wręcz przykre... 1,5 kg? LOL!!!!! Chleb waży dwa kilo!!! masz równanie: chleb oznaczmy przez "c" c=1 kg + 0.5c / odejmujemy 0.5 c 0.5 c=1 kg / mnożymy razy 2 c = 2 kg :D:D:D:D znam to z ceglom :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bierut Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 No fakt macie rację, za szybko to zrobiłem, mogłem się temu dkoładniej przyjżeć :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 to ile wyszlo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 To podobne bylo z pierzem, co spadnie szybciej kilogram pierzu czy kilogram żelaza???????? Albo ile jest 2+2x2=??? Wrecz banalne pytania, yba ze sie ktos na to nabierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Rozpisać jako iloczyn kartezjański, wrzucić w macież, rozwinąć w szereg Taylora i JAZDA!!Taa... a świstak zawija je w te sreberka :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Rozpisać jako iloczyn kartezjański, wrzucić w macież, rozwinąć w szereg Taylora i JAZDA!!Taa... a świstak zawija je w te sreberka :lol: Cos Ty, to nie tak, ma byc "Świstak siedzi i sreberka...............ukradli" 8O :lol: :lol: :lol: :lol: 8) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 allen chyba za krotko zyjesz na tym swiecie zeby uslyszec pierwsza wersje hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 A wie ktos jak zrobic to: Marek mozaike uklada w 2 minuty a beata w 3 ile czasu beda ja ukladac razem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 A wie ktos jak zrobic to: Marek mozaike uklada w 2 minuty a beata w 3 ile czasu beda ja ukladac razem ?? 2 godziny :D Bo przez większą część czasu będą zajęci zupełnie czym innym :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...