Skocz do zawartości
FrIkO

Spider-man 3 The Game

Rekomendowane odpowiedzi

To jestesmy w tym samym miejscu qqrydza [;. Ten poscig za scorpionem byl dobry, chodzi mi o to jak rzucal w nas samochodami.

OK dorwalem czarny stroj i musze powiedziec ze nic specjalnego, niby jest furia itp ale ogolnie nie widze duzej roznicy, myslalem ze spider bedzie mial powera po tej przemianie a tutaj klapa.

Misje jakies trudniejsze sie zrobily, boss za bossem, trzeba sie troche napocic.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie gra robi się za trudna. W kanałach pokonałem Huntera myślałem że koniec a tu drugi raz to samo tylko jeszcze trudniej bo jaszczury biegają w koło. Nie dam rady tego przejść chyba odinstaluję. Nie na moje nerwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

No to było nawet trudne, ale pociesze cie i musze powiedzieć, że druga faza walki z Hunterem to dopiero początek :lol: Potem czeka cie jeszcze jeden boss. Ale ogolnie Hunter nie jest trudny, przeszedlem go za 2 razem.

Ja przyjąłem taką taktyke:

Kiedy mam pełny pasek "slow motion" to podbiegam do niego, nawalam go ile wlezie (przy okazi tych jaszczurów tez), potem odskakuje i uciekam od nich, gdy juz mi sie pasek znow zaladuje to podbiegam do niego i go trzaskam i tak w kółko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakich detalach gracie na swoich maszynkach i ile fps macie?

Pioorek ja się dziwię, przecież masz dobrą maszynkę, no to mamy kolejną grę z poronionym silnikiem.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

1024x768, AAx2, Fullscreen effects on, detale miasta i czegos tam jeszcze na low i dziala calkiem dobrze. Miejscami sa spadki (jakas fabryka w ktorej wszystko sie palilo) ale ogolnie to powyzej 30 fps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1024x768, AAx2, Fullscreen effects on, detale miasta i czegos tam jeszcze na low i dziala calkiem dobrze. Miejscami sa spadki (jakas fabryka w ktorej wszystko sie palilo) ale ogolnie to powyzej 30 fps.

No już myślałem że wszystko masz na High ,bo inaczej bym ciebie wyśmiał. ;) U mnie z wszystkim na High spadki są i to do 23 FPS.Ale oczywiście nie zawsze. Screenów nie podaje ,bo każdy widział. Graficzka na poziomie ,ale nie na takie wymagania. IMO taki 7600 u Piórka powinien normalnie uciągnąć. Co do grywalności ? Muszę dłużej pograć ,aby to stwierdzić, bo grałem parę minut i udało mi się wykonać parę kombosów. Nie wiem nawet jeszcze jak sieć wypuszczać ;) Jak wrócę z roboty to zabiorę się za granie. Od czasu RE4 ta gra wydaję się być drugą w tym roku co mnie nie znudzi po godzinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra wrzucę jednak parę screenów.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika

Najmniejszy FPS jaki zauważyłem to jak na razie 19 FPS. Spadki są jednak dość częste.

P.S oczywiście bez AA. Z AA to mam 17 FPS :|

EDIT

Muszę przyznać że woda wygląda nieźle ,i ogrom miasta robi wrażenie:

Dołączona grafikaDołączona grafika

Na razie poskakałem sobie i zaraz biorę się za granie.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc install, włączyłem max detale dla 1024/768 i gra się strasznie tnie :lol: nie wiedzieć czemu. Poza tym spadki fps występują nieziemskie, czasem do 10 nawet spadnie w pomieszczeniach. Za optymalizację silnika, a raczej jej brak wielki lol.

BTW 30 fps to jest max? Wyłączyłem w opcjach v-sync i dalej mam 30 fps o_O.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka jest przednia IMHO, ja nie jestem fanem Spider Mana, ale poprostu nie idzie się od gierki oderwać, wciąga ostro, a pojutrze matuyra z polaka xD. Na psx grałem też w Spidera. Naprawdę pomimo skopanego engine'u na maxa gra się przewspaniale. Świetne combosy, klimat, grafika nie jest najgorsza, ale zachwytu nie wywołuje. I te wymagania z kosmosu, czasem na filmikach spadają fps, no filmiki są na engine gry. Ten 1 filmik wprowadzający mi tnie jakoś :| Statek się zatrzymuje jakby coś ścięło, później lekka ścinka i ten gość gada.

EDIT

SRY za niezwięzłość ale jestem troszkę po %.

CarsonPoland audio jest IMHO dobre, nie ma się o co czepiać, z grafą gorzej, raczej przeciętniak naszpikowany świecidełkami, blur jak cholera, fabuła jak to fabuła, przynieś, wynieś, pozamiataj, uratuj. Typowo amerykańska gierka, ale grywalnaaa :). Najlepsze są te jazdy jak fraps pokazuje 20 fps niezależnie od tego, czy detale low czy max, fps lubią sobie pospadać z byle powodu. Z 20 fps'ami to w drzwi nie da się trafić jak dla mnie. A to, że max 30 fps, ta cała śmieszna optymalizacja, to się w głowie nie mieści. Jaja jak berety poprostu. Btw na 8600 i innych wynalazkach też fps lubi spaść?

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie zapomnieliscie o czyms takim jak spoiler? jeszcze kilka postow i bede wiedzial jak wyglada fabula w calej rozciaglosci, a chcialem sie tylko dowiedziec jak sie gra prezentuje, audio/video i klimat

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

Gierka jest bardzo grywalna, misje sa ciekawe, do tego te qucik time eventsy czy jak to sie nazywa [;. W polowie gry można sie zniechęcić bo bossowie dają popalić ale źle nie jest, wg. mnie ultimate spider man byl juz trudniejszy.

Jakie jest wasze ulubione combo? Ja lubie podskoczyc w gore, przyciagnac do siebie delikwenta w powietrzu i trzaskac go aż razem nie opadniemy. Całkiem skuteczne [;

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie zapomnieliscie o czyms takim jak spoiler? jeszcze kilka postow i bede wiedzial jak wyglada fabula w calej rozciaglosci, a chcialem sie tylko dowiedziec jak sie gra prezentuje, audio/video i klimat

o czym Ty gadasz? Bo napisali jacy sa bossowie? :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra sie swietnie.Wszystko wlaczone na full i gra sie dosc komfortowo.Nie czuje przyciec i spadkow fps-moze po prostu ich nie dostrzegam :) Swietne comba,fajny freeride :), muzyka bardzo mi sie podoba rowniez :)

Screenow nie pokazuje bo jest ich juz wystarczajaco duzo :)

Moze mi ktos w spoilerze podac jak pokonac new goblina?Mecze sie z nim juz 4 godziny i nic...Naciskam guziczki ktore trzeba ale on i tak mnie leje ( slychac dzwiek jak przed pojawieniem sie ikonki guzika ktory trzeba wcisnac, jednak nie pokazuje sie zaden obrazek a NG mnie leje ). Ktos ma pomysl co zrobic :)? Niech tylko nikt mi nie mowi ze zdradzam fabule gry :) Kazdy wiedzial ze NG bedzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przelazłem Huntera a tu następny :| Ludzie w końcu jakaś gra ,która sprawia trudności. Na razie daje sobie spokój ,bo 3.5 h grania to i tak dużo jak dla mnie. Gra niesamowicie wciąga. Dawno co tak nie przykuło mojej uwagi... dziewczyna mnie opiernicza ,że wole jakiegoś łażącego po blokach pająka. Po prostu zapomniałem o świecie na te parę godzin :P

Seriel na tym konfigu to chyba nie ma prawa Ci zwalniać . ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Devil - Naczytalem sie o problemach z optymalizacja wiec mialem troszke watpliwosci :) New Goblin naprawde daje mi w kosc...Moze to wina tego, iz uzywam combosow na "oko" i ograniczam sie do shifta,Q i WSAD Najbadziej podoba mi sie freeride a raczej freefly ;)

Chwila przerwy i wracamy do gry bo wciaga jak bagno :)

Maly zoom pajaczka :) :

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

Jak spadasz to wciskasz dwa razy control i potem spacje i jakies inne przyciski (lewy przycisk myszki czy prawy, nie pamietam) - wejdz w opcje tam masz wszystkie combosy wytlumaczone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi