punek Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Witam!!!!!!! Mam taki problem i prosiłbym o podpowiedź jak go rozwiązać. Od jakiegoś czasu (chyba jak wykasowałem wszystkie gierki) to mój komp się co i raz restartuje. Kopów nie dostawał. Temp. na procu 46*C. Najczęsciej się restartuje jak słucham mp3 lub oglądam film (DivX). Niekiedy po restarcie nie zdąży się winda załadować i znowu restart. Format c:/q :arrow: Instal windows XP prof :arrow: Bez skutku. Na początku wydawało mi się że to zasiłka ale wcześniej było wszystko dobrze. Poza tym odłączyłem cd-rw i cd-rom i też nie pomogło. Mam tylko dwa wiatraki [procek i na karcie graf (podłączony do zasilacza) oczywiście jeszcze w zasilaczu ale tego chyba mówić nie muszę. Napięcia skaczą jak szalone ale wcześniej było wszycho O.K. Komp jest teraz DEFAULT. Próbowałem też z "LOAD FAIL SAFE SETTINGS" - czy coś takiego i nie pomogło. TO chyba wszystko. Jak o czymś zapomiałem napisać to przypomnijcie jak możecie. Z góy dziękówa za odpowiedzi i za ogólne zainteresowaniem się topiciem. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 wejdz we wlasciwosci systemu>zaawansowane>ustawienia (uruchamianie i odzyskiwanie) odznacz tam opcje automatycznie uruchom ponownie dodatkowo wejdz we wlasciwosci ekranu>wygaszacz>zasilanie ustaw "zawsze wlaczony" jesli to nie pomoze winy musisz szukac prawdopodobnie w zasilce pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neutron Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Miałem coś podobnego i niestety okazało się że to była pamięć ale w twoim przypadku może się okazać coś zupełnie innego. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 ja twierdze ze to zasilacz pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JubY Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 własmioe mam coś podobnego na w2k, a oto charakterystyka : (dobrze , ze znalazłem ten topic :D) he niewiem jak to się dzieje, ale ostatnio mam jakieś dziwne problemy 8O tym razem padło na ...... ehs i tu dokładnie nie wiem, właśnie dlatego piszę ten topic, otóż w ostatnim czasie zauważyłem na swoim komputerze częste samo-restarty . niewiem jak to się dzieje, ale np. przy grach tylko raz, ale podczas jakiejś pracy w windows często to się zdaża, np klikam by coś odpalić, albo wogoole bez niczego ......... wiecie może co jest tego przyczyną ??? system, płyta głoowna, czy może zasilacz niewiem moze to ułatwi diagnozę, ale w mojej myszcze optycznej ( logitech) przez cały czas świeci się dioda, nawed gdy komputer jest wyłączony, oraz na klawiaturze diodka od num lock`a się 24/24 jara. Czy u Was miało miejsce coś podobnego ?? a niby w2k taki stabilny, moze to zła wersja, a moze coś innego jest tego przyczyną :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 tez mialem takie restarty dawno dawno na trzecim configu do tylu. Win 2k/XP maja taka opcje "uruchom ponownie w przypadku bledu" czyli jak windows trafi na jakis blad automatycznie uruchamia ponownie jak to wylaczyc napisalem dwa posty wyzej a zreszta macie tutaj instrukcje jeszcze raz: wejdz we wlasciwosci systemu>zaawansowane>ustawienia (uruchamianie i odzyskiwanie) odznacz tam opcje automatycznie uruchom ponownie dodatkowo wejdz we wlasciwosci ekranu>wygaszacz>zasilanie ustaw "zawsze wlaczony" co do diody to wcisnij numlock przy wylaczonym kompie powinna zgasnac (bynajmniej u mnie tak bylo) ale z myszka to juz mi nic nie przychodzi do glowy :roll: pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Niestety nie pomogło mi odznaczenie tamtej opcji :( Ale dzięki za fatyge. Co do tej świecącej myszki. Może masz podłączoną pod ps2? Bo ja jak podłączałem swoją przez przejściówe usb :arrow: ps2 to też się cały czas świeciła. Problem zniknął po podłączonie pod USB. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 moze grzejaca sie grafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 moze grzejaca sie grafa grzejaca sie grafa w systemie :? to raczej maloprawdopodobne ale zawsze warto sprawdzic pozdrawiam Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Wina Grafy to nie jest. Standardowo grafa miała tylko radiator. A ja kupiłem do niej jeszcze wiatraczek. Także Grzanie grafy odpada. Może jeszcze jakieś sugestie?? Szkoda że nie mam pożyczyć od kogo zasilacza żadnego. Bo bezsensu byłoby kupić zasilacz a to nie byłaby jego wina. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 a moze chipset ci sie przegrzewa :? sprawdz jaka masz temp. chipsetu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 hmmm u mnie problem jest innny (występuje sporadycznie, ale sam fakt) a więć jak mam proca na 2000Mhz to jak przełączam obroty wentyla z medium na low i wogóle trzymam to w łapie (regulator obrotów) to kompa mi restartuje... może to zbieg okoliczności i jak bym tego nie trzymał to też by sie zresetował...ale problem występował narazie tylko jak to trzymałem... wwogóle to jest to ciepłe...??? Jakieś porady?? DZIEKI! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 a jakie masz mobo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 SL-75 FRN-L (nFORCE2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 dziwne... 8O to raczej nie wina plyty wniosek: przlaczaj wtedy gdy komp jest wylaczony ;) :lol: a tak serio to pewnie nie ma sie czym przejmowac. Tak na marginesie to pamietam ze kiedys podlaczylem wentylator gdy komp byl wlaczony i tez mi sieresetnal ale to bylo dawno jeszcze za czasow 233@266MMX :lol: pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cidzej Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 obstawialbym, ze to pamieci ... jezeli same sie nie zdupczyly to (z opisu tak wynika przynajmniej) wariujace napiecie w zasilaczu moze powodowac, ze pamieci restartuja kompa ... pozycz od kogos zasilacz, a jak to nie pomoze to i jakies pamiątki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 ale zauwaz ze jemu restartuje sie tylko w momencie gdy trzyma i przelacza tryb vulkaniaka :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cidzej Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 sory ... stary, teraz dopiero sie doczytalem ... TY MASZ 230W do takiej konfiguracji ?????????????????????????????? to w takim razie na 99,9% wina zasilacza ... bo w zasadzie juz jest po nim ... lepiej wymien zanim Ci szkod narobi ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 sory ... stary, teraz dopiero sie doczytalem ... TY MASZ 230W do takiej konfiguracji ?????????????????????????????? to w takim razie na 99,9% wina zasilacza ... bo w zasadzie juz jest po nim ... lepiej wymien zanim Ci szkod narobi ... uuuoooo qwa ffaktycznie dobrze cidziej ze to zauwazyles. Punek to napewno wina zasilki tyle urzadzen do 230W 8O 8O 8O 8O nie dziwie sie pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cidzej Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 stary, ale ja odpowiadalem temu czlowiekowi co zalozyl ten temat, a nie temu od co sie bawi obrotami wiatraka (sory, ale nie zapisalem sobie waszych xywek) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 stary, ale ja odpowiadalem temu czlowiekowi co zalozyl ten temat, a nie temu od co sie bawi obrotami wiatraka (sory, ale nie zapisalem sobie waszych xywek) wiem wiem tez sie zorientowalem ale juz nie moglem usunac tamtego posta. Na koncu byl inny watek a ty niezacytowales punka wiec myslalem ze mowisz o tej sprawie z volcano pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cidzej Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 a co do tego od wentylatora ... sprawdz czy nie masz slabej masy w kompie, tzn. czy np. plyty nie masz zamontowanej na tych bialych podstawkach plastikowych i czy nie masz podkladek nie przewodzacych pod srubakmi (np. jakis gumowych czy tekturowych) ... jak masz to oczywiscie wywal je :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 no to ja nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Ja stawiam na zasilacz. Mialem podobny problem. Mozna poczytac TU!. Od razu napisze, ze wystarczylo pozadne odkurzenie zasilki i wszystko dziala jak nalezy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JubY Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 ehs już poodznaczałem te opcje, jakby trochę mniej się restartuje, moze nie restartuje co wyświetla sie okienko na niebieskim tle, na cały ekran, które zawiesza kompa, a w tym okienku cos takiego : "rozpoczęcie zrzucania pamięci fizycznej" wie może ktoś o co chodzi :?::?::?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Nie wydaje mi się że to winzasilacza. Wszystko wcześniej było ok. I niec nie dokładałem. To tak się stało z dnia na dzień. Ale chyba przez to że jebłem moim komputerem o biórko (MOOOOCNNNOOO) B nie startował wiatraczek na procku. A jak go jebłem to wszsystko ok jest narazie. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JubY Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 :D ja rozwiązałem problema (mam nadzieję) , a dokładnie zmieniłem wina z w2k na 98se :) i narazie wszycho wporządq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 W sieci znajdziesz kilka programików z serii MemTest np http://www.home.earthlink.net/~alegr/downl...oad/memtest.htm wiec sprawdz sobie pod dosem czy jakiś programik z tego typu nie wypisz ci jakiś ciekawych rzeczy , jak np przekłamań w pamieci. P.S. Ma ktoś moze AmiDiaga pełna wersje albo wie gdzie leży - AmiDiag też ma wiele fajnych opcji do testowania z tego co widziałem w wersi testowej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Testowałem pamięci i wszystko ok. Odłączyłem nagryware, cd-rom, floppy, I nadal się restartuje. Mam już serdecznie dość tego kompa. Może w ten weekend skołuje zasilacz 300w od kumpla i sprawdze jak się sprawuje. Pozdrawiam Punek P.S. Dzięki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpablox Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Jak ci napięcia skaczą jak szalone, to zmień zasilacz na jakiś lepszy i conajmniej 300W (tylko tak, żeby to było w miare prawdziwe 300W, a nie 300W na naklejce). Jak to nie pomoże, to postaraj się skołować jakieś inne pamięci (te mogą nie mieć błędów, ale i tak komp będzie ci się przez nie wieszał/restartował). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...