dw.flash Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Moje pytanie jest skierowane do ludzi, którzy przesyłali kiedyś jakieś rzeczy z USA do Polski. Mianowicie chodzi mi o to czy jesj jakiś sposób, żeby zmniejszyć swoje szanse bycie skontrolowanym i nie płacić cła ? Np zapukje do paczki części do kompa powiedzmy ze w sumie na 800$. Trzeba coś gdzieś napisać zaznaczyć. Need help ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) moze po obklejac przesylke z 20 razy tasma to nie bedzie sie im chcialo otwierac :), wiem glupi pomysl :P ale zawsze cos Edytowane 24 Czerwca 2006 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Wsadz mase slodyczy itp. pomysla ze prezent? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Moje pytanie jest skierowane do ludzi, którzy przesyłali kiedyś jakieś rzeczy z USA do Polski. Mianowicie chodzi mi o to czy jesj jakiś sposób, żeby zmniejszyć swoje szanse bycie skontrolowanym i nie płacić cła ? Np zapukje do paczki części do kompa powiedzmy ze w sumie na 800$. Trzeba coś gdzieś napisać zaznaczyć. Need help ;] wysyłaj jako gift albo z wartością zadeklarowaną poniżej 50$ (najlepiej 20 ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 wysyłaj jako gift albo z wartością zadeklarowaną poniżej 50$ (najlepiej 20 ;) )tak a potem mu zwiną i zechca oddac 20 $ ;] napisz sprzet uszkodzony albo cos takiego, bez pudełek :) albo wydrukuj na kartce pseudo koszt tych czesci i wsadz do pudełka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 "Pomagam USA w recyklingowi" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw.flash Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 wysyłaj jako gift albo z wartością zadeklarowaną poniżej 50$ (najlepiej 20 ;) ) W który mijscu niby mam napisać GIFT. Na paczce walnąć wielki na pis ?? Pomysł, że sprzęt uszkodzony, słodycze i pseudo wartość też mi się podoba ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Moze daj napis Glass xD :)taki na srodku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Moje pytanie jest skierowane do ludzi, którzy przesyłali kiedyś jakieś rzeczy z USA do Polski. Mianowicie chodzi mi o to czy jesj jakiś sposób, żeby zmniejszyć swoje szanse bycie skontrolowanym i nie płacić cła ? Np zapukje do paczki części do kompa powiedzmy ze w sumie na 800$. Trzeba coś gdzieś napisać zaznaczyć. Need help ;]Te rady powyżej to sami zastosowaliście czy tak sobie piszecie? Jak nie wiesz, nie zabieraj głosu! :mur: Jak dużo części będzie w środku? Jak duża będzie ta paczka? Ja z US ściągałem ATI z sygnatury. Zadeklarowana wartość paczki 70$, jako gift elektronika. Wybrałem opcję przesyłki poleconej. Przyszła w tydzień. Nienaruszona przez celników. Choć nerwów było czy dojdzie W paczce nie było żadnej dokumentacji, opakowań fabrycznych, które świadczyłyby, że towar w paczce jest nowy. Co oczywiste nie było też faktur pokazujących realną wartość sprzętu. To przyszło później oddzielnym zwykłym listem. Karta była w wersji OEM więc pudełek fabrycznych nie było Jeśli masz jakieś pytania, chętnie odpowiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) kupilem na ebay'u plyte glowna, obserwuje gdzie znjude sie moja paczka i niestety przczytalem linijke : Out of Foreign Customs czy to znaczy, ze musze zapacic clo ? jest jakis sposob, zeby to ominac ? plyta kosztowala mnie 87$ pozdr niestety clo naliczyli, musze zaplacic hmm szkoda, a moze jest jakas procedura zwrotu cla ? :D Edytowane 3 Marca 2007 przez shakur_45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...