LukeXE Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) * Copper : 385 W/mK * aluminium: 229 W/mK Przewodność cieplna obu materiałów, w gruncie rzeczy spora różnica Edytowane 7 Marca 2007 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Czyli czysto teoretycznie ten kontener będzie wydajniejszy od solida cu tzn będzie dłużej trzymał temp. ale zobaczymy jak będzie później :rolleyes: zapowiada się dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) Czyli czysto teoretycznie ten kontener będzie wydajniejszy od solida cu tzn będzie dłużej trzymał temp. ale zobaczymy jak będzie później :rolleyes: zapowiada się dobrze.:lol: to powiedz mi czy chcesz mieć zimniejszy kontener czy procek? Edytowane 7 Marca 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) kontener zimniejszy ofkors będzie bardziej el0 :lol: nie on joke :P przecież napisałem teoretycznie :lol: lolu a jak jest naprawde to sie przekonamy i niemówie że alu jest lepsze od cu :P bo cu jest bardziej elo :P ale ciekawy jestem jak sie to sprawuje :mrgreen: Edytowane 7 Marca 2007 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 kontener zimniejszy ofkors będzie bardziej el0 :lol: nie on joke :P przecież napisałem teoretycznie :lol: lolu a jak jest naprawde to sie przekonamy i niemówie że alu jest lepsze od cu :P bo cu jest bardziej elo :P ale ciekawy jestem jak sie to sprawuje :mrgreen: Czyli czysto teoretycznie ten kontener będzie wydajniejszy od solida cu tzn będzie dłużej trzymał temp. ale zobaczymy jak będzie później :rolleyes: zapowiada się dobrze. oj gubisz sie w zeznaniach :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Czyli czysto teoretycznie ten kontener będzie wydajniejszy od solida cu tzn będzie dłużej trzymał temp. ale zobaczymy jak będzie później :rolleyes: zapowiada się dobrze. kontener zimniejszy ofkors będzie bardziej el0 :lol: nie on joke :P przecież napisałem teoretycznie :lol: lolu a jak jest naprawde to sie przekonamy i niemówie że alu jest lepsze od cu :P bo cu jest bardziej elo :P ale ciekawy jestem jak sie to sprawuje :mrgreen:ty sie gubisz miszczu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Co o tym sądzicie? Kontener po wykończeniu pójdzie prawdopodobnie na sprzedaż a jak nie znajdzie się chętny to zostanie u mnie. Ktoś z okolic Katowic jest chętny żeby przetestować? :) Sector chetny na przetestowanie z ladnym Pentium 4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 ty sie gubisz miszczu :lol: Cu tej samej konstrukcji zawsze będzie lepszy niz alu teoretycznie i praktycznie :plom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) Cu tej samej konstrukcji zawsze będzie lepszy niz alu teoretycznie i praktycznie :plom: No napewno cu lepsze niż alu ;) oddzielne stwierdzenie -> ale teoretycznie alu trzyma dłużej temp :lol: (chyba?) POWNING in progress ? :lol: Edytowane 7 Marca 2007 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 ale teoretycznie alu trzyma dłużej temp :lol: (chyba?) oj chyba nie..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 zresztą niema co gadać zobaczymy jak sie spisze .... :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 oj chyba nie.....Na pewno nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Podstawa jako tako wyszlifowana - nie ma śladów tokarki już, ale jeszcze nie jest równo. W przyszłym tygodniu rozejrze się w pobliżu za jakimś zakładem, gdzie mogliby wyszlifować podstawę na idealnie równą a jak nie znajdę to papier ścierny na szkle i dalsza zabawa. W przyszłym tygodniu będzie izolacja i mam nadzieję, że pod koniec tygodnia test :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 naloz na kawalek szkla/jakis radiotor paste termo (tyle samo co na cpu), pol na to kontener i mocno docisnij podstawami. Bedzie pieknie widac czy jest mocne jajkowata podstawa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Nareszcie dostałem izolację i zapinkę. Kontener jest gotowy do użycia i prawdopodobnie w tym tygodniu przejdzie test a następny za 2 tygodnie. Chwilowo jeszcze brak nakrętek motylkowych, ale to kwestia dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 ładnie ładnie :P ale przyczepie się do jednego :lol: te "śrubeczki" nie są za grube ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 (edytowane) To jest pręt gwintowany M5. Gdybym dostał M4 to bym taki dał no ale nie dostałem. Tak samo nie mogłem znaleźć śrub M4 o długości 100-120 mm, ani nawet nakrętek motylkowych :mur: takie za[gluteus maximus]. Skocze do marketu budowlanego to zobacze co tam mają. Edytowane 21 Marca 2007 przez Puma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 To jest pręt gwintowany M5. Gdybym dostał M4 to bym taki dał no ale nie dostałem. Tak samo nie mogłem znaleźć śrub M4 o długości 100-120 mm, ani nawet nakrętek motylkowych :mur: takie za[gluteus maximus]. Skocze do marketu budowlanego to zobacze co tam mają. wiem wiem że to pręt :P od tego samego kolesia co brałeś zapinki trzeba było wziąć m4 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 To jest pręt gwintowany M5. Gdybym dostał M4 to bym taki dał no ale nie dostałem. Tak samo nie mogłem znaleźć śrub M4 o długości 100-120 mm, ani nawet nakrętek motylkowych :mur: takie za[gluteus maximus]. Skocze do marketu budowlanego to zobacze co tam mają. ta z m5 to tylko na dfi nf4 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 (edytowane) Nie przejda te sruby przez dziury przy 775. Mamy M4 i cioraja o boki PCB, wiec ... edit : chyba gdzies sie wala jeszcze kawalek preta gwintowanego M4, zapytam Matiza ;] Edytowane 21 Marca 2007 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Są nowe śrubki M4 z nakrętkami motylkowymi. Test kontenera 3 kwietnia w I LO w Bytomiu. Osoby z okolic mogą wpaść zobaczyć między 9 a 15 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Czyżby to dni otwarte szkoły i związana z tym swego rodzaju pormocja? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Tak, to dni otwarte szkoły a dyrekcja funduje DI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 U mnie tak samo, tylko że robię LN2 cooling. Jednak kasa moja :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Dni otwarte fajna sprawa, najwięcej na nich uczniów 2 i 3 klas-ogladają przedmioty których nigdy nie zobaczyli i nie zobacza na lekcjach :D Za taki text na całą gębe kolega dostał w kostke szpilką wychowawczyni (50 letniej) Ciekawy jestem wydajności solidów.. :> A na co bedzie zakładane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 U mnie Pentak 505J. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Pewnie moj P4 631 i napewno jakis C2D :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Pewnie moj P4 631 i napewno jakis C2D :rolleyes:6300 chcesz do tej zabawy z grafa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 6300 chcesz do tej zabawy z grafa ? Zawsze moze sie przydac :) (chociaz nie wiem ile p5n-e wyciaga FSB :P) bo narazie bawilem sie z nim na P4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Zawsze moze sie przydac :) (chociaz nie wiem ile p5n-e wyciaga FSB :P) bo narazie bawilem sie z nim na P4...480 powinna zrobic. 6800 sie nie rozmnozy, a na lodzie on i tak srednio lata. Grafe pod kaskade ? :lol: btw : czym jezdzisz, bo nie wiem czy sie zmiescimy <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...