MacOSek Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) jak w temacie cena: do 250zł myślałem nad Biostar NF4-A9A lub Biostar NF4 ULTRA-A9A - czym te dwie sie roznia w ogole? ewentualnie czy w tej cenie dorwe cos lepszego na Allegro? (może być używane) Edytowane 9 Marca 2007 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Z nazwy widać, że jedna jest na zwykłym nForce4, a druga na nForce4 Ultra. Ja bym brał ultra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seamenpl Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 jak w temacie cena: do ok. 200zł myślałem nad Biostar NF4-A9A lub Biostar NF4 ULTRA-A9A - czym te dwie sie roznia w ogole? ewentualnie czy w tej cenie dorwe cos lepszego na Allegro? (może być używane) Biostar NF4 ULTRA-A9A oprócz tego że cena powyżej 200 zł (praktycznie nie do kupienia obecnie) to dochodzi obsługa SATA II + gigabitowa sieciówka no i chipset NF4 Ultra. Alternatywą może być coś z Asusa np. A8N-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Ale np.sata 2 możesz sobie odblokować w zwykłym nforce 4 za pomocą ołówka lub lakieru elektroprzewodzącego. BTW. MacOSek Twój avatar jest genialny. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 (edytowane) Biostar NF4 ULTRA-A9A oprócz tego że cena powyżej 200 zł (praktycznie nie do kupienia obecnie) to dochodzi obsługa SATA II + gigabitowa sieciówka no i chipset NF4 Ultra. tutaj widzę że jest : 2532993[/snapback] Alternatywą może być coś z Asusa np. A8N-E taki Asus? Edytowane 8 Marca 2007 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Ten co dałeś to OEM dla FujitsuSiemens, strasznie okrojony. Jemu chodziło raczej o coś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seamenpl Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 taki Asus?miałem na myśli tą płytę (rzadko spotykana na Allegro) Asus A8N-E tą co mi pokazujesz to jakiś kastrat jest (chyba robiona dla Mediona) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Jeśli myślisz o extremalnym OC proca to odradzam Asusa A8N-E - kiepskie ukłądy zasilania, kiepska regulacja napięć i nie najlepsze dzielniki dla pamięci. Jeśli myślisz o OC do 2700 MHz to nawet jest spoko i moge ją polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 biostar a9a moja z siga za 200zl plytka jest genialna a o wersji ultra sie nie wypowiem ale powiedzcie mi ktora plyta robi htt 390 :) moja tylo 360 ale to przez procka raczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 a te 360 to z biosu? chyba pod winda dociagane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Jeśli myślisz o extremalnym OC proca to odradzam Asusa A8N-E - kiepskie ukłądy zasilania, kiepska regulacja napięć i nie najlepsze dzielniki dla pamięci. Jeśli myślisz o OC do 2700 MHz to nawet jest spoko i moge ją polecić. extremalnym to nie ;) raczej przyzwoitym tego Asusa nie ma na allegro... edit: dobra powiedzmy do 250zł, ale to już max :) edit2: a co powiecie o Abit AV8 3rd eye ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 (edytowane) extremalnym to nie ;) raczej przyzwoitym tego Asusa nie ma na allegro... edit: dobra powiedzmy do 250zł, ale to już max :) edit2: a co powiecie o Abit AV8 3rd eye ? heh, ta plyta jest na starej vijce pr0, jeszcze do tego z agp, ja polecam asusa z seri a8, ew msi nf 4 FI , na allegro pewnie do dorwania. ;] Edytowane 9 Marca 2007 przez jc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 heh, ta plyta jest na starej vijce pr0, jeszcze do tego z agp, ja polecam asusa z seri a8, ew msi nf 4 FI , na allegro pewnie do dorwania. ;] w moim przypadku to duży plus, bo nie musiałbym grafiki zmieniać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 w moim przypadku to duży plus, bo nie musiałbym grafiki zmieniać ;) no to szukaj asrocka ds2 na uli ;], przejrzałem allegro, może http://allegro.pl/item172890727_foxconn_wi...ar_fvat_ss.html ? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 (edytowane) no to szukaj asrocka ds2 na uli ;], przejrzałem allegrochyba bede polowal, ale widze ze aukcje ponad 250zl sie koncza :/ może http://allegro.pl/item172890727_foxconn_wi...ar_fvat_ss.html ? :] http://www.pcstats.com/articleview.cfm?art...1819&page=2 :? kijowe to... edit: mam kilka opcji: a) używane: - AsRock 939DUAL-SATA2 (ULi M1695 + ULi M1567) - to by mi pasowało, ale wątpie, że poniżej 250zł się zakończy - Gigabyte GA-K8NS-939 (Nvidia nForce3 ultra) b) nówki: - MSI K8T Neo2-F (VIA KT800Pro) - 195zł - Biostar NF4-A9A (Nvidia nForce 4) - 219zł - Biostar NF4 ULTRA-A9A (Nvidia nForce 4 ultra) - 239zł Edytowane 9 Marca 2007 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Bramka nr.1 albo 5 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 ja tam kupilem biostara a9a ;) na ultre da sie dosc prosto przerobic, wiec po co przeplacac? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 AsRock 939DUAL-SATA2 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 http://www.shift.sklep.pl/index.php?t=w&am...7371&idk=38 O ile jeszcze je mają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 w moim przypadku to duży plus, bo nie musiałbym grafiki zmieniać ;)a jaka masz karte ze chcesz zostac przy agp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek2000 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Witam. Dołączę się do tego tematu, gdyż nie chcę zakładać kolejnego, a moje pytanko jest podobne. Z tym że na mobo chce przeznaczyć 200zł. Po poczytaniu forum na temat procesorów podjąłem decyzję że kupie sobie procka A64 3000+ Venice S939. Mam już ram 512 + 256 DDR 400 i grafe na AGP Radeon 9550. Nie mam kasy na wymianę pamięci na DDR2 jak i nową grafę PCI. Na allegro znalazłem takie oto płytki: 1.MSI K8T Neo2-F 2.ECS NFORCE3 - A939 3.GIGABYTE GA-K8U Nie wiem która z nich będzie najlepsza dla A64 3000+ Venice. Dodam, że chciałbym, o ile sie da podkręcić tego procka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Może to MSI? Choć rewelacja to nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 a jaka masz karte ze chcesz zostac przy agp?Radeona 9600 od Sapphire lepsza mi nie jest potrzebna i nie usmiecha mi sie wydawanie kasy na nowa grafike :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 (edytowane) Na s939 z AGP nic fajnego raczej nie ma... A pakować się w NF3 tylko dla AGP to też raczej bez sensu, a na VIA raczej słabo z oc. Lepiej opchnąć grafę i kupić mobo z PCIEx i NF4. ASRock Dual-SATA to może i by był dobrym wyborem za max 200-210zł. Edytowane 9 Marca 2007 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 za taka cene asrocka nie dostanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 @MacOSek to co masz sprzedasz za okolo 130-140zl. kupisz za to x550 lub x600. i bedziesz happy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) @MacOSek to co masz sprzedasz za okolo 130-140zl. kupisz za to x550 lub x600. i bedziesz happy ;) w sumie masz rację ;) btw. ten AsRock 939DUAL-SATA2 z allegro już ponad 260zł jest <_< chyba pozostaje Biostar... Edytowane 10 Marca 2007 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...