-mess- Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 (edytowane) Niedlugo kupuje nowy sprzet, i zastanawiam sie co do dzwieku. kiedys mialem audigy 2 zs, i wiem ze nie bylo problemu z odpaleniem np q4 z dzwiekiem openal... jak to jest z audigy 1? czy moglby ktos to sprawdzic? bede wdzieczny :) jak to jest z modowaniem audigy 1 na audigy 2? co oferuje 1 po zmodowaniu do audigy 2? sa z tego jakies powazne korzysci czy to tylko taki pic na wode? a moze kupic cos takiego -> Creative Karta X-Fi mX Xtreme Audio ? chociaz boje sie tych problemow ze sterownikami do x-fi :| Edytowane 16 Marca 2007 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Niedlugo kupuje nowy sprzet, i zastanawiam sie co do dzwieku. kiedys mialem audigy 2 zs, i wiem ze nie bylo problemu z odpaleniem np q4 z dzwiekiem openal... jak to jest z audigy 1? czy moglby ktos to sprawdzic? bede wdzieczny :)Sterowniki do A1, A2 i A4 (ostani upgrade) są takie same i powinny obsługiwać OpenAL. Przynajmniej programy diagnostyczne pokazują, że A1 to obsługuje. Jak jest w grach nie próbowałem. jak to jest z modowaniem audigy 1 na audigy 2? co oferuje 1 po zmodowaniu do audigy 2? sa z tego jakies powazne korzysci czy to tylko taki pic na wode? Nowe skóry do miksera? Mnie się nigdy nie udało znaleźć sensownego opisu, co te mody robią. Tak czy inaczej, skoro driver jest ten sam, to nie bardzo widzę sens tego modowania. a moze kupic cos takiego -> Creative Karta X-Fi mX Xtreme Audio ? chociaz boje sie tych problemow ze sterownikami do x-fi :|To właściwie nie jest X-Fi, ale SB Live! 24 z nowymi driverami. IMHO lepiej kupić używanego Live24 za 60zł niż płacić 200 za nowe drivery :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 (edytowane) hehe, dzieki :) http://www.openal.org/platforms.html tutaj znalazlem ze openal smiga na audigy 1, wiec wiem wszystko co chcialem :D chociaz jakby ktos kto posiada audigy 1 i gra w q4 sie wypowiedzial, ekstra by bylo ;) Edytowane 16 Marca 2007 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Ja mam takie pytanko jak uruchomić OpenAl w grach?? Mam Audigy 2 ZS i opcja OpenAl w grach jest niedostępna. Próbowałem najnowszych sterów od creativa, youp-pax'ów 3.4 i 3.5.1 i nic. Gry w jakich próbowałem uruchomić openal to Hitman 2 i Hitman:Kontrakty, jak znajdę Unreal'a 2004 to sprawdzę czy w nim działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...