Kerwasa Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Jak w temacie. Chce, żeby obudowa miała dobre chłodzenie, pomieściła mój sprzęt i kosztowała do ok. 550zł. Wpiszczie również jakieś ewentulne poprawki co zmienić! -płyta główna : ASUS P5N32-E SLI -karta graficzna: ASUS GF-8800 GTX -pamięć : GEIL DDR2 PC800 DUAL ULTRA 2x1GB -procesor : Intel Core 2 Duo E6700 -dyski twarde : -SEAGATE 320GB -SEAGATE 80 GB -SEAGATE 80 GB -napędy: -LG GSA-H42N -LG GSA-H42N -chłodzenie proca: SCYTHE Infinity -zasilacz BeQUIET Straight Power E5-550W Polećcie mi coś fajnego! Z góry dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Zmień pamięci na OCZ SpecialOps DDR2 2x1GB 900MHz, na allegro ok. ~749zł DVD: Asus DRW-1608P3S Zasilacz ok. Obudowa do twojego gustu, jakiaś Chieftec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Proponuje obudowy firmy Lian Li tudziez jaki TT Armor albo cos w tym rodzaju. Poszukaj budek zrobionych z aluminium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 szef LBX lub LCX albo np aerocool zero degree a może antec 900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Podobny sprzęcik do mojego wiec polecam TT Armor... B-) Naprawdę lepszej budy nie znajdziesz, jeśli w przyszłości będziesz chciał założyć do kompa chłodzenie wodne to ta obudowa jest wręcz wskazana :wink: . POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 (edytowane) Podobny sprzęcik do mojego wiec polecam TT Armor... B-) Naprawdę lepszej budy nie znajdziesz, jeśli w przyszłości będziesz chciał założyć do kompa chłodzenie wodne to ta obudowa jest wręcz wskazana :wink: . POZDRAWIAMMam Tt Armor i ma ona sporo wad.Mocowania kart rozszerzeń, napędów i koszyków pozostawia wiele do życzenia.Jak za taką cenę mogli się bardziej postarać.Do WC też nie jest idealna są dużo lepsze rozwiązania. Zaletami są duże rozmiary i i jakość wykonania - pomijając oczywiście w/w wady. IHMO najlepszym wyborem będzie proponowany Chieftec LBX. Edytowane 18 Marca 2007 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Ja na twoim miejscu wzialbym Antec P180. Cisza i jak dla mnie idealny design. A lepsze temperatury w aluminiowych budach to bujda :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Ja na twoim miejscu wzialbym Antec P180. Cisza i jak dla mnie idealny design. A lepsze temperatury w aluminiowych budach to bujda :P Ale ona się nadaje się do WC do AC nie bardzo, a nawet w ogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Ale ona się nadaje się do WC do AC nie bardzo, a nawet w ogóle. Huh? Chyba odwrotnie, ta buda byla tworzona z mysla o cichym AC, a WC tam ciezko upchnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Antec P180 lub NZXT Zero Tower ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 (edytowane) Huh? Chyba odwrotnie, ta buda byla tworzona z mysla o cichym AC, a WC tam ciezko upchnac. Może i była :), ale się nie nadaje zbytnio. A zastanowiłeś się jakie temp tam będą?- bardzo wysokie. faktem jest , że będzie cicha, ale doloty powietrza z przodu są za małe i cyrkulacja powietrza b budzie będzie mizerna. Edytowane 18 Marca 2007 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Może i była :), ale się nie nadaje zbytnio. A zastanowiłeś się jakie temp tam będą?- bardzo wysokie. faktem jest , że będzie cicha, ale doloty powietrza z przodu są za małe i cyrkulacja powietrza b budzie będzie mizerna. Idealnie moim zdaniem :) Powietrza spokojnie wystarczy, przecież próżnia w środku nie powstanie :) Wiatrak z tyłu i góry sprawdza się idealnie przy chłodzeniu typu Ninja/Infinity, bolączką było chłodzenie grafy, ale w rev. 1.1 dodali możliwość przerobienia jednej klatki na HDD na tunel powietrzny. Poczytaj o niej na SPCR, tempy wysokie, ale w jednym teście jest P4@3.8GHz w pasywie, a w innym artykule C2D@3.33 GHz z wiatrakami na 600 rpm, a więc całkowicie niesłyszalne. Gdyby zwiększyć obroty dałbym głowę że tempy byłyby niższe niż w niejednej obudowie z klasycznym wentylkiem zasysającym, a mimo to wciąż ciszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 zgadza się :-) Poza Lian Li PC-7 SE III, trudno znaleźć lepszą obudowę niż P180B :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 zgadza się :-) Poza Lian Li PC-7 SE III, trudno znaleźć lepszą obudowę niż P180B :)Czy do tej budy wejdzie GTX? Również soję przed wyborem podobnej budy... Wziąłbym P180, ale ma drzwiczki (co za chore rozwiązanie :mur: ) i dlatego odpada :sad: Myślałem również nad 900, ale podobno strasznie ciasna :? Chyba jednak wybór padnie na PC-7 :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Wziąłbym P180, ale ma drzwiczki (co za chore rozwiązanie) i dlatego odpada Drzwiczki nie są tam dla bajeru jak to w wielu obudowach bywa - one tez maja za zadanie zredukować poziom hałasu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kerwasa Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 (edytowane) A np taka: Thermaltake Armor VA8000BWS ?? Edytowane 20 Marca 2007 przez Kerwasa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 A np taka: Thermaltake Armor VA8000BWS ?? Jak już pisałem wyżej - buda bardzo przestronna i miejsca jest pod dostatkiem, ale.... 1.Nie jest cicha 2.Słabo rozwiązany montaż kart rozszerzeń, napędów i koszyków Poza tym ładna i solidnie wykonana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kerwasa Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Dzięki wam wszystkim za pomoc! :wink: Po wszystkich przemyśleniach wybrałem: Tą Pozdro, Kerwasa! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...