Skocz do zawartości
Kerwasa

Jaką Obudowę Do Mego Sprzętu?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Chce, żeby obudowa miała dobre chłodzenie, pomieściła mój sprzęt i kosztowała do ok. 550zł.

Wpiszczie również jakieś ewentulne poprawki co zmienić!

-płyta główna : ASUS P5N32-E SLI

-karta graficzna: ASUS GF-8800 GTX

-pamięć : GEIL DDR2 PC800 DUAL ULTRA 2x1GB

-procesor : Intel Core 2 Duo E6700

-dyski twarde :

-SEAGATE 320GB

-SEAGATE 80 GB

-SEAGATE 80 GB

-napędy:

-LG GSA-H42N

-LG GSA-H42N

-chłodzenie proca: SCYTHE Infinity

-zasilacz BeQUIET Straight Power E5-550W

Polećcie mi coś fajnego! Z góry dzięki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobny sprzęcik do mojego wiec polecam TT Armor... B-) Naprawdę lepszej budy nie znajdziesz, jeśli w przyszłości będziesz chciał założyć do kompa chłodzenie wodne to ta obudowa jest wręcz wskazana :wink: . POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobny sprzęcik do mojego wiec polecam TT Armor... B-) Naprawdę lepszej budy nie znajdziesz, jeśli w przyszłości będziesz chciał założyć do kompa chłodzenie wodne to ta obudowa jest wręcz wskazana :wink: . POZDRAWIAM

Mam Tt Armor i ma ona sporo wad.Mocowania kart rozszerzeń, napędów i koszyków pozostawia wiele do życzenia.Jak za taką cenę mogli się bardziej postarać.Do WC też nie jest idealna są dużo lepsze rozwiązania.

Zaletami są duże rozmiary i i jakość wykonania - pomijając oczywiście w/w wady.

IHMO najlepszym wyborem będzie proponowany Chieftec LBX.

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Huh? Chyba odwrotnie, ta buda byla tworzona z mysla o cichym AC, a WC tam ciezko upchnac.

Może i była :), ale się nie nadaje zbytnio.

A zastanowiłeś się jakie temp tam będą?- bardzo wysokie.

faktem jest , że będzie cicha, ale doloty powietrza z przodu są za małe i cyrkulacja powietrza b budzie będzie mizerna.

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i była :), ale się nie nadaje zbytnio.

A zastanowiłeś się jakie temp tam będą?- bardzo wysokie.

faktem jest , że będzie cicha, ale doloty powietrza z przodu są za małe i cyrkulacja powietrza b budzie będzie mizerna.

Idealnie moim zdaniem :) Powietrza spokojnie wystarczy, przecież próżnia w środku nie powstanie :)

Wiatrak z tyłu i góry sprawdza się idealnie przy chłodzeniu typu Ninja/Infinity, bolączką było chłodzenie grafy, ale w rev. 1.1 dodali możliwość przerobienia jednej klatki na HDD na tunel powietrzny. Poczytaj o niej na SPCR, tempy wysokie, ale w jednym teście jest P4@3.8GHz w pasywie, a w innym artykule C2D@3.33 GHz z wiatrakami na 600 rpm, a więc całkowicie niesłyszalne. Gdyby zwiększyć obroty dałbym głowę że tempy byłyby niższe niż w niejednej obudowie z klasycznym wentylkiem zasysającym, a mimo to wciąż ciszej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza się :-) Poza Lian Li PC-7 SE III, trudno znaleźć lepszą obudowę niż P180B :)

Czy do tej budy wejdzie GTX?

Również soję przed wyborem podobnej budy... Wziąłbym P180, ale ma drzwiczki (co za chore rozwiązanie :mur: ) i dlatego odpada :sad: Myślałem również nad 900, ale podobno strasznie ciasna :?

Chyba jednak wybór padnie na PC-7 :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już pisałem wyżej - buda bardzo przestronna i miejsca jest pod dostatkiem, ale....

1.Nie jest cicha

2.Słabo rozwiązany montaż kart rozszerzeń, napędów i koszyków

Poza tym ładna i solidnie wykonana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi