Skocz do zawartości
KAMILcom

Tłumik Do Zasilacza

Rekomendowane odpowiedzi

No niestety topower p6 530w do najcichszych nie należy, a właściwie jest najgłośniejszym elementem u mnie w kompie. Wiec postanowiłem zrobić tłumik podobny do tego który jest warty 30-40zł

potrzebny bedzie tunel powietrzny (mój pochodzi z obudowy modecoma)

mata (u mnie pozostałości po be quiet)

nożyczki

nie bede sie rozpisywał - tunel wystarczy okleić matą i pomyślec nad mocowaniem. U mnie jest przyklejony matą.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Niby nic nowego nie odkryłem ale efekt jest naprawde dobry. Przy zamknietej obudowie zasilacz jest cichszy o ponad 50%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acoustic Cover kosztuje 29 zł i wygląda lepiej.

oj mozna i za 15 zl dorwac.. ;) Moim zdaniem, lepszym rozwiazaniem jest wolniejszy wiatrak w zasilaczu ale to jak wiadome prawie na 100% wiaze sie z utrata gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się składa że oba moje fandery pracują w pionie (kompa nie mam w obudowie więc zasila stoi na boku), ale że po 2 tygodniach zaczeły terkotać to mnie troche zdenerwowały.

Ja mam u siebie stara rewizje fandera (jesli to ma znaczenie) i nie ma terkotu, lata juz lacznie ponad rok (wczesniej pracowal poza zasilaczem).

Chcesz się zamienić na prawie nówki... ze 2 miesiące mają, wyślesz na gware to moze odeślą bardziej trwałe :P Mi się troche nie chce bawić w wysyłąnie, zwłaszcza że to ma być na mój koszt. Edytowane przez hary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam u siebie stara rewizje fandera (jesli to ma znaczenie) i nie ma terkotu, lata juz lacznie ponad rok (wczesniej pracowal poza zasilaczem).

Rowniez mam watpliwosci co do oceny, ze ta oslona scisza nam o 50%, troche ciezko to ocenic "na ucho".

Chociaz zawsze to jakas inicjatywa. Napewno lepiej zrobic tak niz kupic gotowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi