KAMILcom Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 No niestety topower p6 530w do najcichszych nie należy, a właściwie jest najgłośniejszym elementem u mnie w kompie. Wiec postanowiłem zrobić tłumik podobny do tego który jest warty 30-40zł potrzebny bedzie tunel powietrzny (mój pochodzi z obudowy modecoma) mata (u mnie pozostałości po be quiet) nożyczki nie bede sie rozpisywał - tunel wystarczy okleić matą i pomyślec nad mocowaniem. U mnie jest przyklejony matą. Niby nic nowego nie odkryłem ale efekt jest naprawde dobry. Przy zamknietej obudowie zasilacz jest cichszy o ponad 50% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Acoustic Cover kosztuje 29 zł i wygląda lepiej. IMO nie ma sensu się bawić bo trzeba mieć tunel, maty itp. Co prawda trudno mi uwierzyć w te 50% ciszej, ale OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Acoustic Cover kosztuje 29 zł i wygląda lepiej. oj mozna i za 15 zl dorwac.. ;) Moim zdaniem, lepszym rozwiazaniem jest wolniejszy wiatrak w zasilaczu ale to jak wiadome prawie na 100% wiaze sie z utrata gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Aj tam utrata gwarancji, od czego są żyletki... :P Ja tam wyciszyłem właśnie wstawiając w s12 fandera i skręcając go na minimum... żal tylko dupe sciska jak widze trwałość fanderów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 (edytowane) Tak się składa że oba moje fandery pracują w pionie (kompa nie mam w obudowie więc zasila stoi na boku), ale że po 2 tygodniach zaczeły terkotać to mnie troche zdenerwowały. Ja mam u siebie stara rewizje fandera (jesli to ma znaczenie) i nie ma terkotu, lata juz lacznie ponad rok (wczesniej pracowal poza zasilaczem).Chcesz się zamienić na prawie nówki... ze 2 miesiące mają, wyślesz na gware to moze odeślą bardziej trwałe :P Mi się troche nie chce bawić w wysyłąnie, zwłaszcza że to ma być na mój koszt. Edytowane 24 Marca 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Ja mam u siebie stara rewizje fandera (jesli to ma znaczenie) i nie ma terkotu, lata juz lacznie ponad rok (wczesniej pracowal poza zasilaczem). Rowniez mam watpliwosci co do oceny, ze ta oslona scisza nam o 50%, troche ciezko to ocenic "na ucho". Chociaz zawsze to jakas inicjatywa. Napewno lepiej zrobic tak niz kupic gotowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zawsze coś tam wyciszy, Pomaluj tą tubę na czarno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...