Shanevan Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 (edytowane) Witam serdecznie Na wstępie chciałbym opisać mój problem. Podczas użytkowania komputera(granie ) tak mniej więcej po 30 minutach komputer sie zawiesza tak na 10-15s podczas zwisu nic kompletnie nie da sie zrobić. Reinstal Windowsa, aktualizacja sterowników na nic się zdały. Zauważyłem dziwną zależność między tymi zawiechami a kręceniem kompa. Po podkręceniu karty graficznej występują one tak często, że uniemożliwia to granie. To samo z procesorem. Wydaje mi się że posiadam za słaby zasilacz i przy większym poborze mocy nie wytrzymuje. Komputer był składany w sklepie więc jest zaplombowany. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje. Oto mój config: Asus M2N-E Athlon 3200+ AM2 Gainward Bliss 7600GT PCX 256 Golden Sample 2x 512MB DRR2 zasilacz 350W albo 400W(nie mogę znaleźć dokładnego info) 250GB dysk Edytowane 25 Marca 2007 przez Shanevan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 IMO zasilacz nie wyrabia - otwórz budę i zobacz co pisze na naklejce w nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shanevan Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 (edytowane) Zrobiłbym to dawno ale jak już napisałem buda zaplombowana ;/ jest jakaś inna możliwość sprawdzenia jego parametrów? np programem? Edytowane 25 Marca 2007 przez Shanevan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Nie. Musisz otworzyć budę. BTW co to za sklep że plombują obudowy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shanevan Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Dobrze spróbuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Może na wagę? Przy dobrym zasilaczu przód i tył kompa mają zbliżoną wagę. Przy słabym przód jest znacznie cięższy. :P Zobacz fakturkę. Zapytaj sprzedawcy, co tam wepchnął. Zasilacz był z obudową? Jeśli tak, a obudowa ma ogromy napis iBox, to rewelacji nie będzie. Może tak: ile kosztowała obudowa? Poniżej 130? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shanevan Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 (edytowane) Zasilacz był kupowany oddzielnie. Chciałem 450W ale sprzedawca powiedział , że 350W w zupełności starczy;/ BTW plomby nie ominę. W takim razie w poniedziałek będę musiał złożyć wizytę w sklepie. EDIT: Na fakturze nie ma nic o zasilaczu ;/ Edytowane 25 Marca 2007 przez Shanevan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Czyli masz prawdopodobnie złom który jest dokładany do obudów - Tracer, Codegena lub coś w tym stylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Next razem omijaj szerokim łukiem sklepy gdzie zakladaja plomby na bude. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shanevan Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) Zauważyłem też, że mój procek osiąga w stresie wysokie temperatury(52C). Czy może to mieć jakiś wpływ na mój problem? Jakie powinny być normalne/dopuszczalne temperatury na BOX-owym coolerze w IDLE i w stresie? Edytowane 26 Marca 2007 przez Shanevan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Temp. w normie, jak bedziesz w sklepie wymieniać zasilacz to powiedz sprzedawcy żeby ci dołożył wiatrak do obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...