Skocz do zawartości
KWS89

Ładowarka Słoneczna.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Otóż, dużo poruszam się po świecie, niekoniecznie z gniazdkiem i ciepłym domkiem.

I potrzeba czasami jest dodatkowa "siła" którą trzeba tchnąć w zdychającą baterię...

Znalazłem na allegro coś takiego:

KLIK

Widzę cenę- 50zł, bez przesyłki.

I mam pytanie- czy to nie będzie wywalenie pieniędzy w bezużyteczny śmieć?

Ktoś może się z tym spotkał, jakieś opinie. Cokolwiek...

Pozdrawiam.

Artur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to bym sie bal do czegos takiego podlaczac telefon czy cokolwiek, byc moze sie myle (jezeli tak poprawcie mnie). chodzi mi o to, a wlasciwie wydaje, ze jak laduje sie telefon na pelnym sloncu i nagle przychodza chmurki, to prad ladowania sie zmniejsza, a to dla telefonu niezdrowe, jak sie raz laduje a raz nie, chybaze zamowimy pogode idealna czyli nonstop otwarte slonce ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baterii nic nie będzie .Mniejszy prąd =dłuższy czas ładowania.Myśle ,ze za tą cenę to fajna rzecz,zwłaszcza ,że firma Vivanco, to nie jakichś znowu no-name,wrzucaja sporo towaru do Media Markt.

Za tą cenę ,to sam wezmę bez obawy o telefon(baterie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska jeśli chcecie super dobra ladowarkę sloneczna to proponuje elastyczny panel słoneczny sprzedaje je frytekp na allegro http://www.allegro.pl/item208999882_elasty..._sloneczna.html

zastanawiałem się nad zakupem zwyklej ladowarki slonecznej ale zdecydowałem sie na ten panel tylko troszke jest drozszy ale sie oplaca i jestem pod wielkim wrazeniem co te cudo potrafi. Wczoraj w ramach testu naładowałem nią telefon w ciagu ok 2 godzin przy zachmurzonym niebie gdzie slonce tylko momentami sie pokazywalo:)) ma wejscie na zapalniczke samochodowa normalnie szok i ten panel jest z tych mniejszych bo jest wieksza wersja panelu:) i ta wieksza wersja ktora wyciaga 15W to juz super elektrownia do laptopka i innych gadzetow:) pozdr scoff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi