marcinjuve Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) Panowie mam taki problem juz od około tygodnia, Niewiem co to może być? Mianowicie komputer włacza sie sam oraz sam wyłącza. Np w nocy lub podczas pracy. wyłączenia jest poprzedzone krótkim wylogowywaniem a włączenie trwa ok 2 sek i nastepuje ponowne wyłączenie. formatowłąem juz dyski mam 2 60 i 40gb rozłączyłem cały komp myślałem ,żemozecos nie łączy, wyciągąłem baterie z biosa i dawąłem ustawienia standardowe, mam 2*256 ram 1,6 P4 komp ma 4lata gf 5.Prośił bym was o radę bo niewiem co to mooże byc czy tio jakis rozbuudowany wirus czy może wina sprzetu, ale komp zawsze sie wylogowywuje jednak ekstremalnie szybko i nie ma regularnosći raz wieczórem raz rano. Co o tym myślicie czy miał może ktoś z was coś podobnego. SYSTEM TO XP JAK TO ZŁY DZIAL PRZEPRASZAM I PROSZEO PRZENIESIENIE, TO DLA MNIE WAZNA SPRAWA. Edytowane 26 Marca 2007 przez marcinjuve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 wklej log z HijackThis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinjuve Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 sorrki a co to jest HijackThis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 http://www.hijackthis.de/ w prawym gornym rogu masz Direct Download a ponizej mozesz sobie wkleic loga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Ja bym sprawdził ramy i zasilacz, chociaż dziwi to że się kulturalnie wylogowywuje zamiast się chamsko resetnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinjuve Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 kurcze a jak mozna usunąc wirusa z biosu. Bo nie mam planu odpiołem cześć ramu którą nietakdawno kupiłem oraz mniejszy także starszy dysk. Ale gram w gre Et enemy teritory i sprawdzam tam ping z sasiadem on ma stabilny i równy a ja cały czas nieco wyższy i skaczący np do 400-500 z prawidłowego 150 u niego tego nie ma a nie mam nic poza tą grą. co może powodowac takie coś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 a kto ci powiedzial ze w biosie masz wirusa? wkleisz tego loga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinjuve Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 musze jakiegos poszukac a pozatym szukam jakiejs przyczyny jaka może odpowiadac za oslabienie pingu oraz takie wyłaczanie kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 ja juz nie wiem jak mam to napisac...... ......................................................... w tym wlasnie logu z programu hijackthis pradopodobnie znajdziesz rozwiazanie swojego problemu!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinjuve Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) ok sprawdziłem wszedzie mam zielone fajeczki oprucz antywirusa tam mam jakby taki znaczek wirusa ale chyba tak ma byc. Nie ma naprawde pojecia co jest grane. Bede zmieniał w tym tygodniu dostawce neta moze to coś zmieni. Edytowane 26 Marca 2007 przez marcinjuve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
composit Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Zainstaluj speedfun i sprawdz temperatury oraz napięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Zainstaluj speedfun i sprawdz temperatury oraz napięciaspeedfanem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Nie wiem, na ile jesteś obyty w grzebaniu w kompie, ale odłącz panel przedni - dokładniej to przycisk zasilania i reset. Sprawdź, czy pomoże. Po takim zabiegu włączanie kompa polega na zwieraniu śrubokrętem 2 pinów, gdzie był wpięty przycisk zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Nie wiem, na ile jesteś obyty w grzebaniu w kompie, ale odłącz panel przedni - dokładniej to przycisk zasilania i reset. Sprawdź, czy pomoże. Po takim zabiegu włączanie kompa polega na zwieraniu śrubokrętem 2 pinów, gdzie był wpięty przycisk zasilania. :angry: uprzedziłeś mnie to ja wyjaśnię dlaczego :) takie ekstremalnie szybkie wylogowywanie wsazuje na to, iż system dostaje polecenie zamknięcia niczym przy naciśnięciu przycisku zasilania - bardzo prawdopodobne że masz jakiś problem na panelu z przyciskami :) btw. warto też odkurzyć komputerek w środku bo być może jakiś "kotek" gdzieś się zaplątał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Jak dla mnie to zasilacz jest za słaby, zrób tak jaki napisał kolega ULLISSES podłączaj napędy po kolei z dużymi przerwami na sprawdzenie stabilności komputera. Napisz dokładną konfiguracje komputera, modele podzespołów, nie zapomnij o zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 (edytowane) nie sądzę by zasilacz nie dawał rady - system by się raczej nie wylogowywał. kolega ULLISSES sugerował problem z przyciskami power i reset - zdarza się czasem, że przyciski robią takie numery ;) Edytowane 28 Marca 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 (edytowane) Nic się nie dowiemy puki konfigu kompa nie zobaczymy :D Edytowane 28 Marca 2007 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinjuve Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Tak jak zalecaliscie rozebralem jeszcze raz dokładnie kompa i przyciski także na panelu przednim i od 2 dni sie nie zresetował, zasilacz jest ok ten działa juz z rok. Zaobaczymy czy bedzie sie resetował jak tak dam znów znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 dymy: Sorki, już nie będę. ;) Dodam jeszcze, że już zdarzyło mi się 2 razy, że przez takie numery z przyciskiem, dochodziłem do błędnego wniosku, że płyta uszkodzona. Na szczęście po podłączeniu "na pajączka" wszystko jest ok i błąd w sztuce zostaje wyłapany. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...