-mess- Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) wiec... zlozylem zestaw, i chociaz mysle, ze zostanie jak jest, moze jednak ktos mnie do czegos przekona, doradzi :) Procesor: Core2Duo e6400 @ 3.5Ghz (PITer) + Scythe Andy Samurai Master Płyta głowna: Gigabyte P965 DS4 Pamięć: OCZ DDR II 2 GB (2x1GB) 900MHz Special Ops Edition CL5 Grafika: Leadtek 8800GTS 640MB Dysk: 500GB (2x Samsung 250GB SATAII NCQ 8MB cache) Dźwięk: Audigy SE bulk Obudowa: Obudowa Aerocool Zero° (Zero Degree) Black + Dodatkowy wentylator(tył) : Revoltec Dark Blue 120mm + Zasilacz : Be Quiet Straight Power E5-550W Monitor: Benq FP93GX Najwieksze watpliwosci mam odnosnie obudowy, potrzebuje dobrej wentylacji a mam na to 400-450zl ta ktora podalem ma wentyl 250mm z boku, 120mm z przodu i 120mm z tylu(420zl wszystko). zasilacz ma na dole, wiec wyciaganie powietrza przez zasilacz odpada. jedyne alternatywy ktore widze to: a) Sharkoon Rebel 9 Value b) Enermax Chakra ECA 3052-B jednak wydaje mi sie, ze wypadaja slabo na tle aerocoola. any suggestions? zamawiam sroda/czwartek ;) zalezy mi aby zmiescic sie w 5500, wiec alternatywy dobrze by bylo, by nie roznily sie zbytnio cenowo od tych co napisalem. EDIT: pamieci jednak PDP DDR2 2048MB 800MHz/1000MHz CL5 Patriot (2x1024MB, DualDDR2, CL4) zasilacz jednak Be Quiet Dark Power Pro P6-530W (z odpinanymi kablami) plyta jednak Abit AB9 QuadGT :D hrhr Edytowane 27 Marca 2007 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 ja zamienilbym gigabyte na abita guada gt ale nie wiem jaka roznica w cenie :) ramy wymienilbym na inne chociaz te sa tez dobre ale juz wolalbym poleciec na jakies doje***bane 800mhz i pobawic sie w OC bude wzialbym taka jak ja mam w opisie czemu to proponuje? no nie tylko dlatego ze to zamowilem ale siedzialem na moim zestawem 3/4tyg dzien w dzien i kombinowalem wszystkiego ile tylko wlezie, czytalem miliony testow i poki co sadze ze te czesci ktore mam w opisie sa naprawde bardzo dobre, to tylko propozycja nic nie sugeruje :) na 100% zmienilbym plyte a ram i buda to juz od Ciebie zalezy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus2o Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) Płytę lepiej weź Asusa P5B Delux, lub Abita AB9 QuadGT, droższe o 100 zł od tego Gigabyta,ale dużo lepsze do podkręcania. Jeśli było by to za drogo to weź Abita Ab9. Gigaszmelcu nie opłaca się kupować. Pamięci polecam Mushkin 2x1 GB DDR2 lub OCZ DDR2 PC2-8500 Edytowane 26 Marca 2007 przez bonus2o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Nie jest tragicznie [; Ale 2 uwagi mam :arrow: Pierwsza to dzwiekowka - nie mozesz rozejzec sie za czyms lepsiejszym IMHO? [; Druga to wentyle - konieczne blue led? Moze lepiej zainwestowac w wydajna i cicha nocture? :wink: Pomysl 250mm wiatraka na boku do mnie nie przemawia zbytnio ale moze sie nie znam :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) ja zamienilbym gigabyte na abita guada gt ale nie wiem jaka roznica w cenie :) gigabyte ds4 mam za 520zl, quad gt to wydatek z rzedu 700zl, zdecydowanie za duzo :) ramy wymienilbym na inne chociaz te sa tez dobre ale juz wolalbym poleciec na jakies doje***bane 800mhz i pobawic sie w OC potrzebuje fsb max 450, wiec pamieci 900Mhz mialy starczyc. dzisiaj jednak dowiedzialem sie ze bede mial PDP DDR2 2048MB 800MHz/1000MHz CL5 Patriot (2x1024MB, DualDDR2, CL4) (prawdopodobnie 5-5-5-15 przy 1000Mhz), 800Mhz przy 4-12-4-4 w kazdym razie tansze niz te ocz o kilka zl ;) bude wzialbym taka jak ja mam w opisie mialem taka we wczesniejszym kompie, i bylem bardzo zadowolony, jednak pieniadze jakie musialem wlozyc w chlodzenie/panele przekraczaja moja kwote przeznaczona na obudowe ;) zreszta, chcialoby sie teraz cos innego :D czemu to proponuje? no nie tylko dlatego ze to zamowilem ale siedzialem na moim zestawem 3/4tyg dzien w dzien i kombinowalem wszystkiego ile tylko wlezie, czytalem miliony testow hehe, podobnie tutaj ;) Płytę lepiej weź Asusa P5B Delux, lub Abita AB9 QuadGT, droższe o 100 zł od tego Gigabyta,ale dużo lepsze do podkręcania. Jeśli było by to za drogo to weź Abita Ab9. Gigaszmelcu nie opłaca się kupować. Pamięci polecam 2552080[/snapback] Nie jest tragicznie [; Ale 2 uwagi mam :arrow: Pierwsza to dzwiekowka - nie mozesz rozejzec sie za czyms lepsiejszym IMHO? [; Druga to wentyle - konieczne blue led? Moze lepiej zainwestowac w wydajna i cicha nocture? :wink: Pomysl 250mm wiatraka na boku do mnie nie przemawia zbytnio ale moze sie nie znam :unsure: hehe, co do dzwiekowki to nie chce x-fi, ze wzgledu na problemy ze sterownikami :) ogolnie pewnie moglbym zostac przy dzwieku zintegrowanym, lecz potrzebuje obsluge openal... najchetniej wzialbym audigy 2 zs, ale to jest juz okolo 150zl roznicy w cenie (audigy 76zl vs audigy 2 zs ~220zl) co do wentyli, przedni w zestawie jest blue, a dawno choinki nie mialem w domu, wiec jakos ciagnie mnie aby i tylni byl podswietlany na niebiesko ;) co do bocznego wentyla wydaje mi sie, ze powinien sprawdzic sie :D, czytalem wszystkie recenzje tej obudowy jakie udalo mi sie znalezc i wszedzie pisza ze wentylacja jest naprawde good! :) Edytowane 26 Marca 2007 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 X-Fi to ostatnia rzecz ktora przyslaby mi do glowy [; Zastanawiam sie tylko jak ma sie wydajnosc Audigy 2 OEM do Audigy SE. Bo to pierwsze posiadam a symbole SE kojaza mi sie z obcietymi radkami ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 ja bym kupil Audigy 2 OEM/ZS lub Audigy 4 OEM jesli juz kasy nie masz to lepiej Audigy 1 (ale pelne, nie zadne SE) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Audigy Se= Audigy Ls= Live 24bit= dość dobre do muzyki i filmów, ale software'owy eax, czyli do gier nie bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 hmm, w hurtowni mam tylko audigy se, nie mam ani 2zs ani audigy (normalnego :( ) zastanawiam sie czy nie olac karty dzwiekowej teraz i kasy za nia nie wlozyc w abita quad gt :D (jednak! :D) a na audigy zapolowalbym na allegro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 I teraz rozmawiamy powaznie :D IMHO koniec dyskusji [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogger7 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Jakie masz głośniki do tej karty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 gigabyte ds4 mam za 520zl, quad gt to wydatek z rzedu 700zl, zdecydowanie za duzo :) ja kupuje za 650zl w pcprojekt wiec radzilbym sie zastanowic :) co do ramow, to moim zdaniem 800mhz stykna poniewaz i tak je podkrecisz maxymalnie do 1ghz albo i 1.1/1.2ghz kupowanie lepszych mija sie z celem jesli masz okreslony budzet i lepiej dolozyc wlasnie do Mobo co do X-fi tez mialem ja kupic bo mam Audigy 2 ale popytalem, poczytalem i jednak lepiej pozostac przy tym co mam bo jakby nie patrzec Audigy 2 - 100zl a X-fi od 350 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 I teraz rozmawiamy powaznie :D IMHO koniec dyskusji [; hmm, no nie do konca :D boje sie troche tego abita, forumowicze skarza sie na problemy z ide/sata (z tego co pamietam, dosc szybko przegladalem topic). naped bede mial na ide, dwa dyski na sata (nie spiete w raid), boje sie, ze moge miec problemy. myszy na usb tez uzywam eh... Jakie masz głośniki do tej karty?? wlasnie o to chodzi ze mam glosniki 3 czy 4 letnie creative 5.1, nie pamietam modelu, ale nie ma ich juz w sprzedazy :D jednak lubie je, i nie zmienie ich, szczegolnie ze kable do tylnik satelitek przedluzylem do 8 metrow :D w kazdym razie chce tylko obsluge openal, na ogol i tak gram w sluchawkach (hi quake :D). ja kupuje za 650zl w pcprojekt wiec radzilbym sie zastanowic :) co do ramow, to moim zdaniem 800mhz stykna poniewaz i tak je podkrecisz maxymalnie do 1ghz albo i 1.1/1.2ghz kupowanie lepszych mija sie z celem jesli masz okreslony budzet i lepiej dolozyc wlasnie do Mobo co do X-fi tez mialem ja kupic bo mam Audigy 2 ale popytalem, poczytalem i jednak lepiej pozostac przy tym co mam bo jakby nie patrzec Audigy 2 - 100zl a X-fi od 350 :) w sklepie w ktorym kupuje czesc gratow kosztuje ona 668, dlatego zaczalem sie zastanawiac nad nia. ram mysle ze mi sie przyda, szczegolnie ze miesci sie w budzecie jaki przeznaczylem na pamieci :) nie wiem czy widziales co biore, ale one 1Ghz maja zagwarantowane fabrycznie :) ogolnie mialem wczesniej audigy 2 zs, i uwazam ze to swietna karta, i wlasnie ja chcialbym miec w kompie, lecz jak pisalem wyzej nie mam ich w zadnej hurtowni, ale zobaczy sie... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 ile za te pamieci dajesz?? ja kupilem z allegro - http://www.allegro.pl/item175324377_crucia...eady_d9gmh.html bierz ta plyte co mowie a jak Ci nie bedzie odp to oddam Ci za nia kase :D muze Audigy 2 mam i nie narzekam chociaz mialem ją juz zmieniac hehe bo wiadomo ze jak ma sie mega sprzet to chce sie zawsze wiecej :) chociaz jeszcze go w reku nie mam bo aktualnie jestem w Londynie a sprzet leci do PL. Dzisiaj juz doszly produkty z Zenfistu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Audigy Se= Audigy Ls= Live 24bit= dość dobre do muzyki i filmów, ale software'owy eax, czyli do gier nie bardzo. masz jakis url do testu moze? z tego co mi wiadomo audigy se jest lepszy niz zwykly audigy, moge sie mylic wiec prosze o wymaz :D ile za te pamieci dajesz?? ja kupilem z allegro - http://www.allegro.pl/item175324377_crucia...eady_d9gmh.html bierz ta plyte co mowie a jak Ci nie bedzie odp to oddam Ci za nia kase :D muze Audigy 2 mam i nie narzekam chociaz mialem ją juz zmieniac hehe bo wiadomo ze jak ma sie mega sprzet to chce sie zawsze wiecej :) chociaz jeszcze go w reku nie mam bo aktualnie jestem w Londynie a sprzet leci do PL. Dzisiaj juz doszly produkty z Zenfistu :D nie masz problemow zadnych? jakiego biosu uzywasz? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) nie masz problemow zadnych? jakiego biosu uzywasz? :D yyyy nie mam bo jeszcze go nie zlozylem :) mieszkam w Londynie poki co i paczki mi przysylaja sie z roznych miejsc w PL do domku w PL :P 7 kwietnia lece do domu i wtedy siadam i skladam wszystko to co mam w sigu ;) ale all kupione juz a skad w ogole to pytanie czy mam problemy? bo nie rozumiem, z plyta problemy moga byc zawsze bo wiem ze aktualka biosu sie przyda ;) ale ram?? gdzie niby mialbym miec problemik? hmm Edytowane 26 Marca 2007 przez Confi_Londyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Procesor: Core2Duo e6400 @ 3.5Ghz (PITer) + Scythe Andy Samurai Master Płyta głowna: Abit AB9 QuadGT Pamięć: PDP DDR2 2048MB 800MHz/1000MHz CL5 Patriot (2x1024MB, DualDDR2, CL4) Grafika: Leadtek 8800GTS 640MB Dysk: 500GB (2x Samsung 250GB SATAII NCQ 8MB cache) Dźwięk: Audigy SE bulk Obudowa: Obudowa Aerocool Zero° (Zero Degree) Black + Dodatkowy wentylator(tył) : Revoltec Dark Blue 120mm + Zasilacz : Be Quiet Dark Power Pro P6-530W mam tylko nadzieje, ze nie bede zalowal tego abita :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 mam tylko nadzieje, ze nie bede zalowal tego abita :) zaufaj mi chociaz komu ja mam zaufac? :P bo tez mi sporo osob poradzilo, ale spedzilem sporo tyg na czytaniu o tym wszystkim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 masz jakis url do testu moze? z tego co mi wiadomo audigy se jest lepszy niz zwykly audigy, moge sie mylic wiec prosze o wymaz :D nie masz problemow zadnych? jakiego biosu uzywasz? :D Do samego słuchania muzyki se/ls jest nieco lepszy, za to słaby support ze strony sterowników. Szukaj opinii w dziale audio. Tu jeden z tematów http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=227300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 + Zasilacz : Be Quiet Dark Power Pro P6-530WZmień go na be quiet! straight power 550W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Do samego słuchania muzyki se/ls jest nieco lepszy, za to słaby support ze strony sterowników. Szukaj opinii w dziale audio. Tu jeden z tematów 2553234[/snapback] Zmień go na be quiet! straight power 550W zalezy mi na odpinanych kablach, a ogolnie z tego co wiem seria dark power pro jest lepsza niz straight power :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...