Skocz do zawartości
bekala

Strzelanina W Sieradzu

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie dzisiaj moj kumpel z dawnych szkolnych lat zastrzelil trzech policjantow

zalamka, po prostu w glowie mi sie nie miesci ze tkie cos sie moze zdazyc ehhhhhh :sad:

Wspólnie ze znajomymi doszliśmy dziś do wniosku że pewnie oglądał Prison Break ;) A tak serio, sorry bekala ale chyba był jakimś świrkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieraz się słyszy, że zgineło powiedzmy 3 ratowników czy strażaków jak ratowali ileś tam osób z płonącego budynku.... Przynajmniej ich śmierć nie poszła na marne - można tak wnioskować... a tutaj? 3 policmajstrów zginęło za darmo...

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powod... powodow bylo wiele ale przedewszystkim ta praca go dolowala, nie mial charakteru odpowiedniego i dlatego jestem wk* na ludzi oceniajacych sprawnosc psychiczna i zdolnosc do pracy w tego typu zawodach,koles mial praoblemy ze soba od dawien dawna, podnosil swoja wartosc silownia koksami narkotykami i miesniami jak kon pociagowy, ale pomimo wszystko posiadal sporo kumpli,dal sie lubic i jakies oparcie w ludziach mial.(W rodzinie raczej nie)

niestety odkad zalatwil sobie robote w tym smiesznym zakladzie karnym zmienil sie zasadniczo popadal w paranoje ze go nie tolerujemy bo jest klawiszem itp, itd poprostu totalna depresja konflikty z zona, brak akceptacji tesciow, no i zona niedawno zapragnela rozwodu...

Tak jak pisalem na poczatku powodow bylo wiele ja pewnie i tak wielu nie znam ale jest mi przykro bo jest to straszna tragedia dla osob najblizszych sprawcy i ofiar, a najblizsi sprawcy sa wspowinni ze wzgledu na swoja slepote i brak reakcjii ehhh... :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już same sterydy wystarczą by takie rzeczy powyprawiać.

Co do systemu weryfikacji - kto "normalny" poszedłby pracować do tak niebezpiecznego i niewdzięcznego zawodu za te psie grosze?

Ja się kolesiowi nie dziwie. Sam pracuję w takich warunkach że czasem się boję, że po prostu któregoś cwaniaka Szefa lub klienta zamorduję - ale co mam zrobić? Zmienić pracę? Na co .. jak na rynku wszędzie tak samo..

Miejmy nadzieję że więcej ludzi wyjedzie, i za rok dwa sytuacja na rynku pracy się zmieni...

Mi jest szkoda tych ludzi, ale doskonale rozumiem tego strażnika, bo w polsce wciąz "mobbing" czy "wypalenie zawodowe" to są tematy postrzegane jak dobre tytuły seriali a nie poważny problem społeczny..

Takich zagrywek będzie coraz więcej - to jest taki efekt uboczny "wolnego rynku pracy"... w stanach to tak za przeproszeniem co tydzień mają :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://wiadomosci.onet.pl/1513947,11,item.html

"Dziennik Łódzki": Damian C., strażnik z sieradzkiego więzienia, który zastrzelił w ubiegłym tygodniu trzech łódzkich policjantów i ciężko ranił konwojowanego przez nich aresztanta, nie musiał być w szale.

Strzelał, by zabić aresztanta Tomasza Ch., który właśnie tego dnia miał przekazać prokuraturze cenne informacje, demaskujące gang złodziei naczep samochodowych - twierdzi policyjny informator "DŁ".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://wiadomosci.onet.pl/1513947,11,item.html

"Dziennik Łódzki": Damian C., strażnik z sieradzkiego więzienia, który zastrzelił w ubiegłym tygodniu trzech łódzkich policjantów i ciężko ranił konwojowanego przez nich aresztanta, nie musiał być w szale.

Strzelał, by zabić aresztanta Tomasza Ch., który właśnie tego dnia miał przekazać prokuraturze cenne informacje, demaskujące gang złodziei naczep samochodowych - twierdzi policyjny informator "DŁ".

Nie wierze w to za bardzo. Problemy (rodzinne oraz zawodowe) mial juz od dawna. Zona potwierdza, ze ostatnio mial tez problemy ze soba. Poza tym nie trzyma sie to kupy - jaki mialby z tego zysk, jak wiadomo bylo, ze nie ucieknie i dostanie dozywocie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi