Skocz do zawartości
bachus

Jak Myszke Wybrac ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w planie kupić myszkę ponieważ moj swop-80 już powoli sie konczy. Mam teraz dylemat co wybrać z dostepnych teraz na rynku gryzoni. Jestem graczem cs, gram na low/niski-middel sens rozdzielczość 800x600. Więc jakies laserowe cuda odpadają. Po wystepnym przeczytaniu opini postanowiłem postawić w szeranki 3 myszki jeśli znacie jeszcze inne produkty godne polecenia prosze wymienić. Moje typy to :

Logitech MX518 - dość fajna miałem przyjemność podotykać podobna do swop-80.

Razer Diamondback/Krait/Pro 1.6 - bardzo podoba mi sie jej kształ i wyglad

Razer Deatadder - najnowe dziecko razera czytałem wiele opini swietne osiagi ale sa z nia problemy razer stara sie je naprawiać.

I teraz prozba do was co mam wybrać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się składa ze miałem przjemność grać na a4 x-710f więc jest to myszka o identycznym kształcie co x-718bf i ta myszka poprostu jest dla mnie za mała no i niestety nie da się jej przetaktować na 1000 hz.

I zapomniałem dodać ze to nie ma być myszka tylko do grania. Wykonuje prace graficzne i potrzebuje dość dokładnego gryzonia do grania i do pracy.

Edytowane przez bachus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o to czy warto się napalać na Deathaddera za 200 zł czy jest wart cenych czy kupic Logitech MX518, Razer Diamondback/Krait/Pro 1.6 za 130 zł. Istotnie kaształ jest ważny ale miałem w ręku kazdą z tych myszek odprocz deathaddera ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na to pytanie mozesz odpowiedziec sobie tylko wyprobowujac darthvadera. Albo jesli miales do czynienia z ie3 to mozna uznac to za cos porownywalnego.

Chodzi o to ze ksztalt jest czyms kluczowym (w przyblizeniu wszystkie te myszy ktore opdajesz maja satysfakcjonujace parametry i roznice w nich praktycznie sie nie licza, chyba ze do specyficznych zastosowan - ktore tutaj nie wchodza w gre).

Mx518, a razery to jest ZUPELNIE inna dziedzina ksztaltu - to kwestia indywidualnych preferencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !! nic innego niz IE 3.0 ciezko bedzie sie przyzwyczaic ale to nie minus bo tak jest z kazda myszka :] wiejdz na www.pentagram-gshock.pl i popatrz na profil LUq'a, neo, loorda, kubena czy tez TaZ'a wszyscy graja na IE 3.0 :] (nie tylko PGS gra na IE 3.0 to jest tylko przyklad )

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nie czytalem smieszniejszej wypowiedzi niz post #8 :ploom:

To ze fajne pr0 gra na ie3.0 jest wyznacznikiem ze mysz musi kazdemu lezec? IE jest klasykiem. Wygodnym w dodatku. Powyzej sredniej jesli chodzi o rozmiary. To sie liczy. Ale zeby odrazu napalac sie dlatego ze pentagram na tym gra... Pozatym sugeruje nauczyc sie najpierw czytac MandraX bo moze to sie dla Ciebie skonczyc nieciekawie :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że Aerial zna kilku dobrych graczy TF, który używają myszek kulkowych - jakiś logitechów.

Wiesz, chyba też sobie kupię taką, bo pr0 na tym grają xD

łaaaał hahahaha ale radość! Orgiusz znów nie do mnie ^^

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi