Skocz do zawartości
cichy007

pytanie do LIVE 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

niedawno zakupiłem SB LIVE 5.1

powiedzcie mi czy można to jakoś podłaczyć lub skonfigurowac zeby głośniki które są z tyłu przenosiły wszystkie dzwieki bo przy mojej konfiguracji (4 glosniki) przod gra ok a tył daje basy i to tylko niekiedy

czy da sie zrobic z tego kwadrofonie bez podziału przod - sopran

tył - bas ???

pozdrawiam

cichy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukam tej konfiguracji

jest tu takie centrum nazywa sie AUDIO HQ

i ma pare ikon EAX control; Keyboard; Soundfont; Speaker i Mixer

tylko mixer ma jakies konkretne ustawienia ale mozna tam zalaczyc dekodowanie AC-3 i nic pozatym jego wyłączenie nic nie zmienia a dzwiek załączając same tylne głośniki jest straszliwie dokuczliwy i nieczysty dalem troche kasy na te dzwiekowe i myslałem ze bede mogł spokojnie posłuchac muzy na 4 kolumnach a tu nic sie nie da straszne.....

niestety ni znalazłem MOVIE MODE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukam tej konfiguracji

jest tu takie centrum nazywa sie AUDIO HQ 

i ma pare ikon EAX control; Keyboard; Soundfont; Speaker i Mixer

tylko mixer ma jakies konkretne ustawienia ale mozna tam zalaczyc dekodowanie AC-3 i nic pozatym jego wyłączenie nic nie zmienia a dzwiek załączając same tylne głośniki jest straszliwie dokuczliwy i nieczysty dalem troche kasy na te dzwiekowe i myslałem ze bede mogł spokojnie posłuchac muzy na 4 kolumnach a tu nic sie nie da straszne.....

niestety ni znalazłem MOVIE MODE

hehehe jak dobrze ze mam soundsotrma :-). Sluchaj tam gdzie masz ten mixer i tam gdzie ustawiasz głosniki. U gory gdzie ustawiasz efekty itd....musi byc cos takiego jak MOVIE MODE nie ma <span style="color:red;">[ciach!]</span>a, na pewno pamietam. I 99% dla mnie to jest twoj problem. Szukaj az znajdziesz cos co sie nazywa movie mode :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...