Naquim Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Moj kumple kupil sobie na aukcji PIII 500, nie ma do tego jeszcze płyty głównej (wlasnie ja mam mu ją sprzedać). Trzeba sprawdzic czy ten procesor dziala, lecz niestety ani on ani ja nie posiadamy do tego radiatora i wiatraka. Czy mozna odpalic tego procka bez chlodzenia czy sie spali?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 buhahaha... hmm... sork że cie wyśmiałem ale jak dlamnie to było głupie pytanie :D przecież chyba każdy wie że proc się grzeje i bez chłodzenia to nie wpłynie na niego korzystnie :) co nie ? ... [update] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naquim Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Jak mnie perfidnie wysmial. Tak sie tylko pytałem, przeciez wiadomo ze nie chodzilo mi o jakies tam dluzsze uzywanie kompa, tylko odpalenie go na chwile by sprawdzic czy dziala, nawet bez wchodzenia do linuxa or Windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 buhahaha... no comment !!! nie badz taki do przodu... :x jak masz mu cos do powiedzenia to powiedz a jak nie to nara. mozesz wlozyc, a jak sie boisz to przyloz radiator jakis i spox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Jak mnie perfidnie wysmial. Tak sie tylko pytałem, przeciez wiadomo ze nie chodzilo mi o jakies tam dluzsze uzywanie kompa, tylko odpalenie go na chwile by sprawdzic czy dziala, nawet bez wchodzenia do linuxa or Windowsa. tO I TAK zadlugo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 chlopaki z Thom's Hardware przeciez zrobili maly fire - burn prockow i okazalo sie ze PIII przezyl bez radiatora i nawet nie zwiesil kompa 8O 8O bylem wtedy mocno zaskoczony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 przylorz kawalek metalu w miare gladkiego albo palec i wylacz kompa jak ci bombel wyskoczy;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookout Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 P3 sie slabo grzeja... Sprawdzic czy sie odpala mysle ze mozesz spokojnie. (IMHO zeby nie bylo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naquim Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Zadziałał i sie nie spalił. Najpierw próbowalem bez chlodzenia, ale po 3 sekundach już parzył (przylozylem do niego palucha :wink: ). Załatwiłem sobie wiatrak z radiatorem do Celerona, niesety nie pasował więc przylepiłem go na taśme do obudowy procka Dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 chlopaki z Thom's Hardware przeciez zrobili maly fire - burn prockow i okazalo sie ze PIII przezyl bez radiatora i nawet nie zwiesil kompa 8O 8O bylem wtedy mocno zaskoczony Tp byl P4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 można zaryzykowac te slotowe wersje malutko sie grzeja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Moj kumple kupil sobie na aukcji PIII 500, nie ma do tego jeszcze płyty głównej (wlasnie ja mam mu ją sprzedać). Trzeba sprawdzic czy ten procesor dziala, lecz niestety ani on ani ja nie posiadamy do tego radiatora i wiatraka. Czy mozna odpalic tego procka bez chlodzenia czy sie spali??HAHAHA :) :lol: Bez chlodzenia to mozna ale 486 DX 50 MHz odpalac :) HAHAHA :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Moj kumple kupil sobie na aukcji PIII 500, nie ma do tego jeszcze płyty głównej (wlasnie ja mam mu ją sprzedać). Trzeba sprawdzic czy ten procesor dziala, lecz niestety ani on ani ja nie posiadamy do tego radiatora i wiatraka. Czy mozna odpalic tego procka bez chlodzenia czy sie spali??HAHAHA :) :lol: Bez chlodzenia to mozna ale 486 DX 50 MHz odpalac :) HAHAHA :lol: zgadza sie 486 tez, ale p 3 tez daje rade. trust mnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Swojego celka 400 @ 500 tak mialem bez radiatora na nim, ze dzialal 10 minut i sie wylaczyl. Moj stary celek 1.2 (bo teraz mam nowego) dzialal bez radiatora i nawet sie winda odpalila. Nie wiem jaka byla temp. bo szybko wylaczylem kompa. Ale nie przez reset tylko normalnie, proceduralnie wylaczylem winde. Nic sie nie stalo :P Gebgiskhan grzal swojego celka 1.3 @ 1.54 na WC ale wylaczyl pompke. Czyli odbieralo cieplo tylko blok. Ale proc byl podkrecony !!! Chodzil tak podobno pol godziny i mial temp. 95`C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Woda w bloku sie nie zagotowała ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Pewnie nie byl na tyle glupi i ja wyssal najpierw. Ale sie spytaj geingishkana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 chlopaki z Thom's Hardware przeciez zrobili maly fire - burn prockow i okazalo sie ze PIII przezyl bez radiatora i nawet nie zwiesil kompa 8O 8O bylem wtedy mocno zaskoczony Tp byl P4 i celeron coopermine - celek nie zwalnial tylko sie "zawieszal" .... ale ja i tak bym sie bal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 sluchaj genghisa, a daleko zajdziesz lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 spalic to sie nie zjara - bo to intel IMHO twarda rzecz :! prosze z woda nic nie robilem moze i bylo troche no i co z tego proc chodzil stabilnie mimo iz byl podkrecony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 dziala ci czujnik? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 czujnik w procu jest przeciez - i dobrze pokazywal - bo dotykajac bloku sie oparzylem zdrowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 czujnik w procu jest przeciez - i dobrze pokazywal - bo dotykajac bloku sie oparzylem zdrowoty to masz pomysly zeby tak procka katowac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 czujnik w procu jest przeciez - i dobrze pokazywal - bo dotykajac bloku sie oparzylem zdrowoty to masz pomysly zeby tak procka katowac :Pno ten zabieg dal mu wiecej mocy zyciowych - obnizyl temp na WC o jakies 1*C i zaczal stabilniej chodzic na +2fsb wiecej niz przed tym - wiec wygrzewanie (ostre) sie oplaca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 a skrociles zycie pewnie o 2 miesiace ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 jasne czyli pozyje jeszcze z 10 lat :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 jasne czyli pozyje jeszcze z 10 lat :D :D :Dno chyba ze znowu go przypalisz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 jasne czyli pozyje jeszcze z 10 lat :D :D :Dno chyba ze znowu go przypalisz :Pwiesz ja bardzo chetnie tylko daj mi ST6 albo asusa tusl2c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...