Skocz do zawartości
Shenlong

Kolumny + Wzmacniacz Czy Zestaw Do Kompa ? [ 1000zł ]

Rekomendowane odpowiedzi

No i od akustyki pokoju, czy zalezy na dzwieku przestrzennym do czego będziesz wykozystywal owo naglosnienie itd. Oraz od tego jakie kolumny masz na oku. Bo kolumny i wmzacniacz nie oznacza odrazu super dzwiek.

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czego oczekuje ? Jak największego kopa za tą kasę. Mam jakieś 4 kolumienki unitry podłączone do kompa, ale są słabe :P Na takim sprzęcie się nie znam, więc nie mogę powiedzieć, że mam jakieś na oku. Czekam na propozycje [ lepiej opcje wzmacnacz + kolumny, ale tak by można było podłączyć pod PC ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czego oczekuje ? Jak największego kopa za tą kasę. Mam jakieś 4 kolumienki unitry podłączone do kompa, ale są słabe :P Na takim sprzęcie się nie znam, więc nie mogę powiedzieć, że mam jakieś na oku. Czekam na propozycje [ lepiej opcje wzmacnacz + kolumny, ale tak by można było podłączyć pod PC ]

Hmm to z allegro kup sobie jakis noname glosnik 1000W ( lol) zlep s tego pudlo, zrob sobie woofer kup jakis wzmachol i jakies tanie kolumny i bedziesz mial "kopa", Moj qmpel tak zrobil i cieszy sie jak dziecko ze mu wszystko leci z pulek...a w pokoju ma jedno wielkie dudnienie :mur:

Raz jeszcze prosilbym o sprecyzowanie wymagan, jaki gatunek myzki czy dzwiek przestrzenny itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzętu chciałbym używać do napędzania domowych imprezek. Mieszkanko jest małe [ 54 m]. Pokój w którym by stały to 6m x 4m x 2.4 m. Co do rodzaju muzyki to raczej techniczne klimaty: trance, haouse, dance. Dzwięk przestrzenny nie potrzebny bo nie będę oglądał filmów na tym itp. Moc i w miare czysty dźwięk [ w kompie siedzi Audigy SE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Optimum w tym wypadku to jak najmocniejszy wzmacniacz z drugiej ręki i wielkie kolumny z max efektywnością ( ponad 90 dB / W ) .... całość do 1000 więc też z drugiej ręki .

Z nowych kolumienek to może :

http://www.allegro.pl/item180566455__audio...owe_od_ss_.html

No pozostaje jeszcze DIY.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz głośniki do kompa typu Logitech Z-5500, tu masz recke stara ale jara ;) starszego brata tych ze głosników http://gry.interia.pl/sprzet/testy/audiovi...news?inf=454812 za 1000zł nic lepszego nie kupisz ba nawet za 2000zł, oczywiscie zaraz zostane zjechany ze pitole bzdury itd ok każdy ma swoje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to ma zagrać imprezy to skrzynki będą lepsze

na pewno będzie głośniej a i to i logi i tak grają z "własną ekspresją" w subie mając liniowość przekazu ;]]]

no i na puszkach będzie miał stereo niższe tony :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz głośniki do kompa typu Logitech Z-5500, tu masz recke stara ale jara ;) starszego brata tych ze głosników http://gry.interia.pl/sprzet/testy/audiovi...news?inf=454812 za 1000zł nic lepszego nie kupisz ba nawet za 2000zł, oczywiscie zaraz zostane zjechany ze pitole bzdury itd ok każdy ma swoje zdanie

Ja cie nie zjade tylko wysmieje:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy jeszcze aktualne, ale też coś skrobne ;)

Zestawik komputerowych głośników za ~1k.... chore......

2 monitory + wzmak = grajek dużo lepszy od z-5500 i innych tego typu zestawów.

Kupisz z-5500 i po miesiącu stwierdzisz że dudnienie z subwoofera wcale nie jest wymarzonym basem,a brak średnich tonów delikatnie Cię zirytuje. Do wysokich w z-5500 nie mogę się za bardzo przyczepić, są w miarę OK :wink:

Teraz doczytałem, że chodzi o coś do "łomotu". Zamiast monitorków kup Altus 200 i będziesz happy :P do nich Yamaha a-500 i będziesz miał głośno, a przy tym jakość dźwięku nie będzie tragiczna. Jak kiedyś zmieni Ci się gust i na 1 miejscu będzie jakość dźwięku to zmienisz same kolumny, a wzmak dalej będzie OK.

Edytowane przez Klima

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi