Gość MaRuH Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam, z obudowy mi strasznie dudni, karta graficzna w trybie 2D jest skrecona na 20% i jest cichutka, zasilacz sam w sobie jest w miare cichy, a dudnienie wydobywa z siebie freezer 64 pro jak by tego dudnienia nie bylo to byl by tylko taki ladny w miare cichy szum w kompie, jak to usunąc ? Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwaska Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) Jesteś pewny, że to dudnienie jest spowodowane przez AC Freezera? Jeżeli tak to wygląda na to, że łożyska się jakoś wybiły- wymiana wentylatora. PS. Popraw tytuł topicu Jak Zlikwidować Dudnienie W Obódowie? Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez Rahuene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 (edytowane) Jesteś pewny, że to dudnienie jest spowodowane przez AC Freezera? Jeżeli tak to wygląda na to, że łożyska się jakoś wybiły- wymiana wentylatora. PS. Popraw tytuł topicu Jak Zlikwidować Dudnienie W Obódowie? Tak jestem pewien że to przez frezera jak zatrzymam palcem jego wentyl to jest w kompie taki cichutki szum od zasilacza bo karta graficzna jest bardzo cicha , a może tak dudni dlatego że zaraz przed tym wentylatorem od frezera jest stos kabli i może te powietrze jakoś się zle przebija przez nie... w sumie to sam nie wiem, chyba zmienie na nim wentylator, jaki polecacie do 20 góra 30zł ?? :-P Edytowane 5 Kwietnia 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Tak jestem pewien że to przez frezera jak zatrzymam palcem jego wentyl to jest w kompie taki cichutki szum od zasilacza bo karta graficzna jest bardzo cicha , a może tak dudni dlatego że zaraz przed tym wentylatorem od frezera jest stos kabli i może te powietrze jakoś się zle przebija przez nie... w sumie to sam nie wiem, chyba zmienie na nim wentylator, jaki polecacie do 20 góra 30zł ?? :-PFreezer faktycznie potrafi wydobywać z siebie takie charakterystyczne niskie dźwięki, które można odebrać jako specyficzne dudnienie. Nie jest to jednak powietrze, tylko łożysko olejowe wentylatora. Możesz to zminimalizować kupując kontroler obrotów (np. taki, taki lub taki) i podłączając Freezera do niego. Przy niskich obrotach te niskie dźwięki są zminimalizowane... a przynajmniej u mnie tak było. :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Podczepie sie pod temat. U mnie to wentylator w zasilaczu dudni (tak jakby tarl gdzies czy cos), czasami jest spokoj, ale jak ogladam sobie jakis film jest to bardzo wkurzjace jak tak zaczenie brzeczec... Samo szumienie mi by nie przeszkadzalo, ale to dudnienie... Rozebralem zasilacz wyczyscilem go przykrecilem mocniej wentylator, krecilem go manualnie i nic nie bylo slychac, skrecilem go spowrotem i dalej halasuje. Co jeszcze moge zrobic? Zasilacz jest na gwaracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Rozebralem zasilacz Zasilacz jest na gwaracji Ciekawe - rozebrałeś zasilacz to straciłeś gwarancję. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 to zalezy czy zerwal plombe czy nie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Rozebralem zasilacz wyczyscilem go przykrecilem mocniej wentylator, krecilem go manualnie i nic nie bylo slychac, skrecilem go spowrotem i dalej halasuje. No to nie ma już gwary to zalezy czy zerwal plombe czy nie . Jak by miał nie zerwać ?? Przecież dostał się do środka, no chyba że są magiczne plomby :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Dla waszej wiadomości....Huntkeya da sie rozebrać nie zrywając plomby ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 @britfanka niektore plomby sa tak przyklejone, ze da sie je odkleic i przykleic spowrotem i nie widac ze sie to zrobilo. Przykladem jest HK, ktorego mozna, jak zauwazyl Fredek rozebrac i zlozyc nie naruszajac plomby :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Mojego "cifteka" z podpisu tez rozebralem bez zrywania plomby.. sprzedawca nawet mi jej nie przykleil bo i tak od razu zmienialem wiatrak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) Możesz to zminimalizować kupując kontroler obrotówNie wiem po co polecasz mu kupować jakiś szajs jak se przecie w biosie może spowalniać wentylek ;] Za darmo ;] Albo speedfan'em, też za darmo. Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Nie wiem po co polecasz mu kupować jakiś szajs jak se przecie w biosie może spowalniać wentylek ;] Za darmo ;] Albo speedfan'em, też za darmo.Nop... ale nic nie zastąpi prymitywnego pokrętła :D Ale, jeśli koledze wystarczy sprzętowa kontrola to czemu nie. Mnie to tylko irytowało, że musiałem sobie wszystko ustawiać. A tu pokręcę i mam co chcę w ułamku sekundy :rolleyes: Wot wyszło ze mnie wygodnictwo! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Eeee, a ja tak nie lubie, zawsze to jakies dodatkowe kabelki [ciach!]łki itp. wole se szybko ustawić w biosie raz i mnam spokój i porządek. Im mniej kabli tym lepiej :) I moim zdaniem to jest właśnie wygodnictwo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Eeee, a ja tak nie lubie, zawsze to jakies dodatkowe kabelki [ciach!]łki itp. wole se szybko ustawić w biosie raz i mnam spokój i porządek. Im mniej kabli tym lepiej :) I moim zdaniem to jest właśnie wygodnictwo :PTeż racja... jak kupiłem sobie dysk, to leżał w szafce miesiąc, bo na samą myśl o ponownym układaniu kabelków w obudowie... brrrr.... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris1981 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Freezer przy maxymalnych obrotach dudni - sprawdziłem. Daj mu 1/2 obrotów to przestanie ale widzę, że kocioł masz mocno podkrecony więć musisz skontrolować czy na połowie mocy went go dobrze schłodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Plombe lekko podwazylem nozykiem wiec nic nie widac :wink: A macie jakies porady co moglbym zrobic? Bo jakbym oddal na gwarancje to bym czekal 2 tygodnie... nc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Witam, pozbyłem się już tego frezzera i dudnienie mam z głowy, kupiłem Scythe Ninja Plus rev.b i teraz to noo jest cicho :] thx za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...