Raptor Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Powoli składam nowy zestawik do zabawy ;) - na pewno będe potrzebował coś do schłodzenia proca i grafy - procek to mój dobry E6400 (na ac robi 3600MHz/1.5V), grafa do końca nie wiadomo GTS czy GTX. Teraz dylemat jakie bloki na to ? Druga sprawa pompka - eheim 1046/8 wystarczy ? trzecia - chłodniczka - na razie będzie to taka BIP2 + Black Water Ultimate 121 (łącznie 3x 120mm) mam nadzieje że sobie poradzą :| problem mam z blokami z jednej strony miałem swiftecha (MCW6000 + MCW55) i byłem bardzo zadowolony - teraz myślę nad Apogee GT + MCW60-R (+ radiatory na ram) + MCW30 - no właśnie te nieszczęsne radiatory na ram lub F3D + ich blok na NB i jak wyjdzie hammerhead na GTS/GTX cenowo nie ma dużych różnic - tylko co będzie wydajniejsze - nie chodzi o różnice do 3st.C bo wtedy biore to co tańsze. Czekam na sugestie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Jedna chlodnica 2x120mm sobie poradzi. U mnie radzi sobie ;] Na NB mam MCW30 - styka swiat i ludzie, Na proca idzie mi Frost3Duo i na grafe Hammerhead. Wiec jak co bede mogl ci napisac jak to smiga U mnie 3 bloki i chlodnice ciagnie CoolRiver 2 Zastanow sie nad jakimis pompami typu Laing albo lepiej jakas CUW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 eheim zły ? nie bierz pod uwagę ceny bo kupiłem 1048 i 1046 - oba za 130zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Nie biore ceny. Mozna miec poprostu niedrogo i wydajnie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 eheim zły ? nie bierz pod uwagę ceny bo kupiłem 1048 i 1046 - oba za 130złCzasu w ktorych eheim to byl szczyt luksusu minely :) Nie jest to w sumie jakas koszmarnie zla pompa, ale mozna miec za troche wiecej pompy ktorych absolutnie nie slychac, sa trwale (starczaja np na ponad 10 lat bez zadnych problemow), nie trzeba nigdy wymieniac wirnikiow, nie wibruja, przez co nie trzeba sie meczyc z wytlumianiem od wibracji jak w przypadku eheima. No i w przypadku cwu nie sa z plastiku, tylko solidny mosiadz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 dobra na razie będzie BIP2/DCC/F3D i w późniejszym terminie HammerHead - zobaczymy jak sobie poradzi z procem @ 3.6-3.8G :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 co jak co ale chłodniczki są niezłe :D a co do pompek... na allegro była ostatnio fajna aukcja.... gościu sprzedawał xxflow + eheima na 12v+ rez taki jak ma Malik [lub podobny] i do tego jakąś smieszną chłodniczke i wszystko poszło za ...130zł....rynek wycenił jego wartość :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 (edytowane) Powoli składam nowy zestawik do zabawy ;) - na pewno będe potrzebował coś do schłodzenia proca i grafy - procek to mój dobry E6400 (na ac robi 3600MHz/1.5V), grafa do końca nie wiadomo GTS czy GTX. Teraz dylemat jakie bloki na to ?Mam BARDZO podobny hardware i powiem Ci, ze na grafe warto brac blok typu fullcover... Na proca taki F3D tez swietnie sie nadaje Druga sprawa pompka - eheim 1046/8 wystarczy ?U mnie Eheim dzialal dluuugo i ciagnal uklad z 3 blokami i 2 chlodnicami bez najmniejszego problemu - mysle, ze spokojnie da rade. Nie wiem dlaczego ludzie narzekaja na te pompy - albo ja mialem jakis niesamowity egzemplarz albo nie wiem co, ale pompa cichutka, niezawodna i nad wyraz mocna... Zmienilem w sumie tylko dlatego, bo nowy rev WC to juz 5 blokow a dwa, ze chcialem cos nowego :) trzecia - chłodniczka - na razie będzie to taka BIP2 + Black Water Ultimate 121 (łącznie 3x 120mm) mam nadzieje że sobie poradzą :| Taka kombinacja spokojnie da sobie rade - przynajmniej moje dotychczasowe obserwacje swoich ukladow temu dowodza... problem mam z blokami z jednej strony miałem swiftecha (MCW6000 + MCW55) i byłem bardzo zadowolony - teraz myślę nad Apogee GT + MCW60-R (+ radiatory na ram) + MCW30 - no właśnie te nieszczęsne radiatory na ram lub F3D + ich blok na NB i jak wyjdzie hammerhead na GTS/GTX cenowo nie ma dużych różnic - tylko co będzie wydajniejsze - nie chodzi o różnice do 3st.C bo wtedy biore to co tańsze. Czekam na sugestie :] Mam F3D i chcialem sie szarpac na D-Teka Fuzion'a ale w pore zmadrzalem - nawet jesli zyskal bym te kilka stopni C, to mysle, ze nie przelozylo by sie to na jakis drastyczny wzrost OC... Wiecej mozna tu zyskac przemyslanym rozlozeniem ukladu, doborem wentyli albo np pasta typu CLP Na mostki NB/SB nie musi przeciez byc jakas mega wydajna konstrukcja za 150zl/szt. - u mnie mostki obsluguja 2x F2N i spisuja sie swietnie - nic wiecej nie trzeba... Natomiast na grafike BARDZO polecam blok full cover - wyniki nad wyraz dobre... Co prawda jakichs dluzszych testow jeszcze nie zdazylem porobic, ale wzrost OC widoczny od razu a i temp w dol o ~20stC (:!:) EDYTA: Co to za farba, ktora pomalowales chlodnice :?: Mozesz doprecyzowac co to za wynalazek :?: :) Edytowane 5 Maja 2007 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Pytaj użytkownika Grzechu od niego kuiłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 farba to MOTIP FLUO orange;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 (edytowane) ;)Swietnie - tylko gdzie to kupic :?: Albo moze jakas inna tego typu farba :?: Najlepiej przydal by sie jakis sklep netowy - obskoczylem OBI i nie ma zadnej farby UV-reactive :( Edytowane 8 Maja 2007 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Swietnie - tylko gdzie to kupic :?: Albo moze jakas inna tego typu farba :?: Najlepiej przydal by sie jakis sklep netowy - obskoczylem OBI i nie ma zadnej farby UV-reactive :( http://www.4max.pl/pgrupa.asp?gg=20&g=35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 http://www.4max.pl/pgrupa.asp?gg=20&g=35Tylko, że puszka takiego MOTIPA kosztowała mnie 30zl a było tam 400ml a nie 30 :wink: Dimek - poszukaj w sklepach z lakierami samochodowymi Jak nie znajdziesz daj znać - coś się wymyśli B) PS cieszę się, że moja praca komuś przypadła do gustu. Może tą mniejszą też ktoś chce przygarnąć?? :lol2: Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Grzechu szkoda że teraz to mówisz - wczoraj kupiłem od Cyrusa6 małą :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2907532 oni maja tego motip fluora, inne cuda uv/kameleony tez. bralem costam i jestem zadowolony. byc moze chwilowo na aukcji tego nie bedzie, ale jak napiszesz to wystawia. dobry kontakt z ich strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...