Gość wojtassss Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Sprawa nadal się komplikuje. 7300GT był kartą poserwisową - naprawianą. Teraz dostałem następną kartę zastępczą x300 Z tą kartą problem polega na dziwnych pasach, ledwo widocznych. Widoczne są szczególnie na białym tle. Wygląda to trochę jak lekko falująca woda, może zakłucenia. Widoczne są tylko przy rozdzielczości 1280x1024 Przy niższych są raczej nie widoczne, lub wogóle nie widoczne. Zauważyłem je też w biosie na niebieskim tle, więc sterownik wykluczam. Wkładałem kartę do dwóch gniazd pci-e, z tym samym skutkiem. Karty pochodzą z jednego sklepu. ten x300 używany był podobno do testów itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zmień ten zasilacz, a raczej wyrób zasilaczopodobny na coś konkretnego. Ja się wcale nie dziwię, że ci karty padają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Po zmianie odświeżania na 70Hz pasy zniknęły... dziwne. Pytanie czy to karta czy monitor? czy wogóle co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Dobrze by było, jakbyś sprawdził kartę na innym komputerze. Sprawdź te 3,3V. Sprawdź również monitor, szczególnie kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ja was naprawde ludzie nie rozumiem. Przeciez sytuacja jest jasna jak slonce, ze to wina zasilacza. Modecom feel to szajs, a na pewno nie nadaje sie na 2 rdzeniowy procek i taka karte graf. A tym bardziej jak chcemy cokolwiek krecic. Zabieranie sie za o/c na takim gownie jest godne podziwu dla odwagi ( a w zasadzie glupoty ). Sluchaj wojtass dalej tych geniuszy a daleko zajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) Ja was naprawde ludzie nie rozumiem. Przeciez sytuacja jest jasna jak slonce, ze to wina zasilacza. Modecom feel to szajs, a na pewno nie nadaje sie na 2 rdzeniowy procek i taka karte graf. A tym bardziej jak chcemy cokolwiek krecic. Zabieranie sie za o/c na takim gownie jest godne podziwu dla odwagi ( a w zasadzie glupoty ). Sluchaj wojtass dalej tych geniuszy a daleko zajdziesz. Jeszcze jeden taki głupi post, a dostaniesz urlop gratis <_< Kubeł wody na głowę proponuje. Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Lukasz sugerujesz ze ta zasilka wystarczy na o/c?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Do O/C może nie, ale na default z zapasem w [gluteus maximus]! Ile ten config ciągnie w stresie? CPU ~ 70W MOBO ~ 50W GPU ~ 80W RAM ~ 30W HDD + DVD-RW ~ 50W Zsumując wychodzi nam ok. 280W maksymalnie! A Modecom FEEL II nie jest taki słaby jednak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Hmm moze nie jest az tak slaby ale trzeba wziac jeszcze pod uwage jeden czynnik - temperature w budzie. Jesli nie ma wentylacji zasilacz dostaje dobrze podgrzane powietrze [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Nie no człowiek podał napiecia, są idealne, nawet w extremalnych warunkach napewno poza norme nie wyjadą.. Ja proponuje zapewnić dobry przewiew w budzie i będzie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 3.3V zmierzę jutro - mój sprytny syn wykompał się z miernikiem :( do czsu zmiany zasilacza nic nie będę kręcił. Chociaż... sprawdzałen napięcia (przed kompielą) w stresie na fsb proca 800 , spadło do 11,87V 5 nie drgnęło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Po zmianie odświeżania na 70Hz pasy zniknęły...Sygnalizuję - mialem coś podobnego na radku - czasami odświeżanie sie ustawiało na 60Hz już chciałem monitor wywalić - okazało się, że na 85Hz obraz był czysty :lol: Mój radek był na r300 - trochę inna bajka. A żeby przestalo sie przestawiać dziadostwo trzeba w sterach zrobić w smartgart test całości :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Sygnalizuję - mialem coś podobnego na radku - czasami odświeżanie sie ustawiało na 60Hz już chciałem monitor wywalić - okazało się, że na 85Hz obraz był czysty :lol: Mój radek był na r300 - trochę inna bajka. A żeby przestalo sie przestawiać dziadostwo trzeba w sterach zrobić w smartgart test całości :) No wcale nie inna bajka. Pisałem że dostałem zastępczego r300, do czasu aż mój r1600 nie wróci z serwisu (7300gt nie wytrzymał i sie popsuł sie. trochę mnie podniosłeś na duchu Mam jeszcze jedno pytanie: jeśli podniosę taktowanie magistrali naprocu o 50% to konsumpcję produ pł gł i proca obliczać z +50%? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 uwaga zajebiście dzikie pytanie a jaki masz monitor może wali jakimiś zwarciami i karty dostają po [gluteus maximus] i nie patrz jakie masz napięcia tylko zmierz w idle napięcie odpal stres i sprawdź zmiane bo miernik jak miernik pewno kosztował ze 20 zł więc sam pomiar daje jako taki a sensowne róznice międz napięciami sprawdź w cpu-z w jakim trybie płyta odpala Ci kartę pci -x1 / x16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) No wcale nie inna bajka. Pisałem że dostałem zastępczego r300, Pisaleś że dostaleś x300 i mialeś rację. To jest inna bajka bo r300 to jest układ, na którym zbudowane są np. 9500 i 9700 - karty na agp ;] @ice_sagan - z tym monitorem to chodzi o odświeżanie - prawie na pewno ;] Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 uwaga zajebiście dzikie pytanie a jaki masz monitor może wali jakimiś zwarciami i karty dostają po [gluteus maximus] i nie patrz jakie masz napięcia tylko zmierz w idle napięcie odpal stres i sprawdź zmiane bo miernik jak miernik pewno kosztował ze 20 zł więc sam pomiar daje jako taki a sensowne róznice międz napięciami sprawdź w cpu-z w jakim trybie płyta odpala Ci kartę pci -x1 / x16 w tej chili link width jest x4 dlaczego tak? dlatego że karta jest w drugim slocie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 własnie dlatego zdaje mnie sie z r300 nie bardzo kochają drugiego slotu przełącz na pierwszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...