beka Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Witajcie ;) Ostatnio doszedłem do wniosku, że należy coś sobie złożyć własnego, nie wspólnego. Na stanie mam 9550 od HIS'a z pasywem, dysk 40GB (mocno się grzeje...), monitor i znalazłby się jakiś napęd. Resztę, z braku funduszy, chcę postawić na Sockecie A. Jako, że Antki XP ładnie się kręcą, stawiam na porządne mobo. Mniej więcej wyglądać to ma tak : Asus A7N8X \\ Epox 8RDA \\ Abit NF7 - wybiorę coś z tych, zależy jak będzie wyglądać sytuacja na aukcjach Athlon XP+ - tu mam pytanie, jaki rdzeń opłaci się brać najbardziej do O/C i o jakim taktowaniu ? co do ramów, nie stać mnie na szaleństwa i myślę, że wezmę Goodramy albo Kingstony PC3200 512MB obudowa by się jakaś znalazła :] czy Fortron 350 pociągnie podobny konfig ?? pozdrawiam i dzięki z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Athlony 1700+ JIUHB albo 2500+ barton ale cena poraża. Fortron pociągnie ten zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Imo to totlanie sie nie oplaca inwestowanie w socket A. Inwestowalbym w Socket AM2 - pewnie wyjdzie tyle samo kasy (no, moze ciut wiecej), a i bedzie bardziej przyszlosciowe i wydajniejsze rozwiazanie. 1) Jak chcesz zostawic karte na AGP to inwestuj cos w NF3, np. ASRock AM2NF3-VSTA. Jednak kiepsko tutaj bedzie z podkrecaniem. 2) Jesli wolisz cos podkrecic i miec karte zintegrowana to proponowalbym Abit NF-M2S. Proc: AMD 2800+ BOX Sempron AM2 Ram: na przyklad A-Data 512MB DDR2 667 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 kurka, rzeczywiście :) AM2 wychodzi bardzo podobnie, a mam gwarancję od producenta na mobo i procek :D czy ASRock jest rzeczywiście tragiczny bardzo jeśli chodzi o O/C czy może od biedy będzie ? Bo ja hardcorowego O/C nie będę robił i myślę, że FSB w górę to wszystko. Przy Abicie martwi mnie mała ilość złącz na ram. Są jeszcze jakieś godne płyty pod AM2 w takiej cenie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Mhm... to moze Foxconn MCP61SM2MA-ERS2H. Tu masz recenzje praktycznie tej samej mobo ;). // Btw radzilbym jeszcze chwilke poczekac - za niedlugo maja byc obnizki procesorow AMD - najtanszego X2 prawdopodobnie bylbys w stanie kupic za ~200 zl (3600+, 65 nm, 1 mb cache). Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez d0b0c0p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) tak myślę, że Radosława sprzedam, żeby mi na te części starczyło :) więc ma być PCI-E + zintegrowana gfx... chyba jednak będzie Abit, ram najwyżej sprzedam jak będę chciał więcej ... Co będzie lepsze ? bo do foxconnów nie mam zaufania, a Abit jak najbardziej :) a co do obniżek, to owszem . Kasy nie mam na teraz, ale się chciałem mniej więcej zorientować Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez beka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 hehe ale jak wejdzie ta obnizka to cale zapasy 3600+ rozejdą się w 3dni :P i bedzie trzea znowu czekać :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 będę śledził sytuację i jak będzie obniżka to wezmę z pierwszego miotu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...